Φρούτα και λαχανικά: Σε ποια ποσότητα & πόσο μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας
Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερα προστατευμένοι έναντι της παχυσαρκίας.
Ισπανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρα μελέτησαν 16.000 υγιείς, μη παχύσαρκους ενήλικες που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη SUN Cohort, που είναι σε εξέλιξη από το 1999.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν διατροφικά ερωτηματολόγια στην αρχή της μελέτης βάσει των οποίων χωρίστηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητα της διατροφής τους σε φυτικές τροφές.
Όταν έτρωγαν επτά συγκεκριμένα...
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr