Ποιο λάδι να επιλέξετε για το τηγάνισμα
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το τηγάνισμα δεν είναι και ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, ωστόσο αν θέλετε πού και πού να απολαύσετε καμιά τηγανητή πατάτα ή ένα τηγανητό αυγό θα πρέπει τουλάχιστον να χρησιμοποιήσετε ένα καλό λάδι.
Σε άρθρο τους στο The Conversation, ο Τζέιμς Μπράουν, λέκτορας βιολογίας και βιοϊατρικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Άστον, και η Ρέιτσελ Άνταμς, λέκτορας βιοϊατρικών επιστημών στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, εξηγούν ποιο είναι το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα και γιατί.
Φυτικά έλαια
Σύμφωνα με έρευνα του 2015, τα φυτικά έλαια –όπως το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο– δεν είναι κατάλληλα για τηγάνισμα, καθώς η έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες οδηγεί στον σχηματισμό τοξικών ουσιών που ονομάζονται αλδεΰδες. Οι ουσίες αυτές θεωρείται ότι συμβάλλουν σε ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr