Ποιες τροφές φυτικής προέλευσης επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και γενικά τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, αποτελούν βασικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής.
Σύμφωνα με νεότερα ευρήματα Αμερικανών επιστημόνων ωστόσο, κάποιες τροφές φυτικής προέλευσης μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και άλλων καρδιακών νόσων.
Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, με επικεφαλής την Δρ Αμπικα Σατιτζα, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 200.000 Αμερικανούς επαγγελματίες υγείας. Τα δεδομένα προέρχονταν από τρεις μελέτες που είχαν ξεκινήσει τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Κάθε δύο με τέσσερα χρόνια οι συμμετέχοντες έδιναν λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφή τους.
Οι επιστήμονες εστίασαν στην...
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr