Πρόχειρο φαγητό: Τρία επικίνδυνα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε
Αν νιώσετε μία έντονη επιθυμία να πέσετε με τα μούτρα στη σακούλα με τα πατατάκια ή το κουτί με τα μπισκότα, κάντε το χωρίς τύψεις.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού μία στο τόσο, αποτελεί μέρος της στρατηγικής για τη διατήρηση υγιούς σχέσης με το φαγητό.
Σε διαφορετική περίπτωση, η πλήρης εξάλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική διατροφική συμπεριφορά.
Ακόμη κι έτσι όμως, υπάρχουν κάποια συστατικά στις πρόχειρες τροφές, που καλό θα ήταν να τα διαγράψετε οριστικά, αφού μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχουν στην υγεία σας.
Τρανς λιπαρά
Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, ακριβώς όπως τα κορεσμένα λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την καλή χοληστερόλη που προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις. Παράλληλα, αυξάνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, η οποία αποτελεί αιτία πολλών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί συχνά τα τρανς λιπαρά, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα και καλύτερη υφή.
Και αν και πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν ήδη αρχίσει να τροποποιούν τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων τους χρησιμοποιώντας άλλες τεχνικές και όχι την υδρογόνωση, που παράγει βλαβερά λιπαρά, τα τρανς λιπαρά εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολλά ακόμη τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr