Κριθαράκι με ντομάτα, φέτα και βασιλικό - Εύκολο και πολύ γευστικό
Το κριθαράκι, κοκκινιστό, είναι ένα φαγάκι πολύ εύκολο στο να το προετοιμάσεις, πολύ γευστικό, σε βγάζει από την σπαζοκεφαλιά του «τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» και αρέσει πολύ και στα παιδιά. Αυτομάτως λοιπόν συγκαταλέγεται στη λίστα των... «happy, comfort food».
Δες τι χρειάζεσαι για να το φτιάξεις κι εσύ.
3 κ σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4-5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ γλ ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
μερικά κλωναράκια βασιλικό
2 κούπες κριθαράκι
2 κούπες χλιαρό νερό*
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Σωτάρεις στο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι, μέχρι να καραμελώσει, κι ύστερα το σκόρδο. Προσθέτεις το κριθαράκι κι ανακατεύεις καλά για ένα λεπτό περίπου. Στη συνέχεια προσθέτεις τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι-πιπέρι και το βασιλικό. Συνεχίζεις το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr