Πολυφαινόλες: 10 τροφές πλούσιες στα πολύτιμα αντιοξειδωτικά
Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, η κατανάλωση των οποίων συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αποφυγή ασθενειών και τη διατήρηση της καλής υγείας και της ζωτικότητας του ανθρώπου.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες επιδρούν ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης τους, των αντικαρκινικών, αντιμικροβιακών και αντιαλλεργικών ιδιοτήτων τους, ενώ συμβάλλουν στην πέψη των θρεπτικών συστατικών.
Τέλος, μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς βοηθούν στη μείωση εμφάνισης πολλών παραγόντων που τα προκαλούν, όπως η χοληστερίνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση.
Εάν θέλετε να ωφεληθείτε από τις ευεργετικές επιδράσεις των φυτοχημικών ουσιών και να θωρακίσετε το σώμα σας και την υγεία σας, εντάξτε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητά σας:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr