Το τυρί - υπερτροφή που συμβάλλει στη μακροζωία
Αν το τυρί είναι για σας μία ένοχη απόλαυση, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε, αρκεί να επιλέγετε το κατάλληλο.
Οι επιστήμονες βρήκαν τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε ένα προβιοτικό που υπάρχει σε ένα είδος τυριού και την μακροζωία!
Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται στη ζύμωση του ελβετικού τυριού Emmental, μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επίσης βακτήρια που υπάρχουν σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, μπορεί να βελτιώνουν τα σημάδια γήρανσης, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κορέας στη Σεούλ.
Παρότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σκουλήκια, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι μηχανισμοί μπορεί να βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr