Όνειρα και ομοιοπαθητική

Στα όνειρά μας εμφανίζεται η θεραπεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός

Όνειρα και ομοιοπαθητική

Έχετε σκεφτεί πόσες φορές το ασυνείδητο μας μιλάει μέσω των ονείρων μας και εμείς μπορεί να το αγνοήσουμε; Με τα όνειρα βιώνουμε μια σειρά εικόνων, ήχων και συναισθημάτων που πολλές φορές ξεφεύγει από την λογική επειδή ακριβώς δεν μιλάει εκεί η λογική αλλά το ασυνείδητο μας.

Σε όλη την διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούμε το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου από το οποίο ακούγεται αυτή η φωνή που λέει «πρέπει να θυμηθείς να πάρεις ψωμί πριν πάς σπίτι». Είναι ο συνεχής εγκεφαλικός διάλογος που συνδέει τον καθένα ξεχωριστά με τον εσωτερικό του κόσμο και τον εξωτερικό.

Στην διάρκεια του ύπνου αναλαμβάνει το δεξί ημισφαίριο το οποίο μπορεί να εκφραστεί με εικόνες, με ήχους και με όλες τις αισθήσεις. Οι πληροφορίες με την μορφή της ενέργειας ρέουν ταυτόχρονα μεταξύ όλων των αισθητήριων συστημάτων μας με αποτέλεσμα η παρούσα στιγμή στην διάρκεια του ύπνου να φαίνεται ότι μυρίζει, τι ακριβώς γεύση έχει, τι αίσθηση προσφέρει και πως ακούγεται.

Πολλές φορές όταν είμαστε αγχωμένοι ή στενοχωρημένοι φαίνεται στα τα όνειρα μας. Κάθε νύχτα γινόμαστε ικανοί να δεχτούμε μια πληθώρα πληροφοριών μέσω των ονείρων μας. Τα όνειρα οποιασδήποτε μορφής κατά την ομοιοπαθητική παίζουν σημαντικό ρόλο. Η θεώρηση ότι το όνειρο είναι απευθείας πρόσβαση προς το ασυνείδητο, έδωσε μια νέα διάσταση στις πειραματικές αποδείξεις των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, όπου τώρα πια η μελέτη τους αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Υπάρχουν εκατοντάδες θέματα με όνειρα καταγεγραμμένα που βλέπουν οι ασθενείς, τα οποία βοηθάνε να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο που χρειάζεται στην ομοιοπαθητική. Βέβαια τα όνειρα βοηθούν στην θεραπεία, εφόσον ο ασθενής τα βλέπει αρκετά συχνά και όχι αν απλά έχει δει μια φορά.

Πολλές φορές οι ασθενείς αναφέρουν ότι έχουν επαναληπτικά όνειρα. Εδώ, είναι σαφής η πρόθεση του ασυνείδητου να μεταβιβάσει με απλή γλώσσα στο συνειδητό το σωτήριο μήνυμα προκειμένου να γίνει η κατάλληλη θεραπεία. Σε περιπτώσεις σαν και αυτές τα όνειρα γίνονται διαβιβαστές μηνυμάτων. Όταν λοιπόν έρθει η στιγμή που το μήνυμα θα παραλειφθεί από τον παραλήπτη του και φυσικά έχει άμεση σχέση μαζί του, τότε η αποστολή του έχει επιτευχθεί και δεν χρειάζεται να εμφανιστεί ξανά.

Σύμφωνα με την γνωστική ομοιοπαθητική, ο κάθε άνθρωπος έχει ιδέες τις οποίες τις θεωρεί πολύ σημαντικές και βάση αυτών οργανώνει την ζωή του. Ανάλογα λοιπόν με τις συνθήκες του περιβάλλοντος του, τα βιώματα του και την εξέλιξη της ζωής του εμφανίζει κάποιες ανασφάλειες. Οι ανασφάλειες αυτές είναι η βάση της ανισορροπίας του ατόμου και πολλές φορές η αιτία για να δημιουργηθούν ψυχικά και σωματικά συμπτώματα.

Σαν παράδειγμα για όλα όσα ανέλυσα, θα σας πω μια αναφορά από τον Dr. Rajan Sankaran. Αναφέρει έναν σπουδαστή, που η επιβίωση του εξαρτάται από την καλή προετοιμασία του για τις εξετάσεις, αλλά λέει στον εαυτό του ότι δεν φοβάται και δεν χρειάζεται να μελετάει τόσο σκληρά. Ο σπουδαστής είναι πολύ πιθανόν να δει σε όνειρο, ότι τον εξετάζουν και δεν γνωρίζει τις απαντήσεις. Όσο πιο συνειδητά δεν υιοθετούμε την στάση που χρειάζεται από την πραγματική ή αντιλαμβανόμενη κατάσταση, τόσο πιο έντονα και ζωηρά θυμόμαστε τα όνειρα.

Πολλές φορές ακούμε άτομα να λένε ότι δεν βλέπουν όνειρα. Με βάση την άποψη του Dr. Sankaran, το άτομο το οποίο δεν θυμάται τα όνειρα του, θα είναι εκείνο που η συμπεριφορά του δεν αντιρροπείται καθόλου. Έχει επαφή με τα συναισθήματα του και δεν τα καταπιέζει αλλά ούτε αρνείται τον εαυτό του.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved