Το δραγωνικό «πορτραίτο» του Oscar Wilde
Δείτε το ρόλο των βασιλικών αστέρων στο Δραγωνικό χάρτη
από τον Δρ. Χρήστο Παΐζη
Ποιος δεν έχει διαβάσει, δεν έχει δει σε ταινία ή στο θέατρο (στη χώρα μας το έπαιξε εξαιρετικά ο Τζώρτζογλου) ή, έστω, δεν έχει ακούσει για το περίφημο «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη». Ο συγγραφέας του, ο Oscar Wilde, θα έμενε στην ιστορία της αγγλικής – και όχι μόνο – Λογοτεχνίας ακόμα κι αν είχε γράψει μόνο αυτό το έργο, το τόσο αμφιλεγόμενο. Όμως ο Wilde είχε και μια πολυτάραχη ζωή, φυλακίστηκε, ταλαιπωρήθηκε και εξευτελίστηκε λόγω της ερωτικής συμπεριφοράς του. Ας δούμε, λοιπόν, πως φαίνονται όλα αυτά στο τροπικό και στο δραγωνικό ωροσκόπιο του μεγάλου δημιουργού:
Το λογοτεχνικό ταλέντο
Στο τροπικό ωροσκόπιο ο ωροσκόπος στις 15ο Παρθένου, στην απόλυτη έξαρση του Ερμή – του κατ’ εξοχήν πλανήτη του λόγου και, κατ’ επέκταση, της λόγο-τεχνίας, αλλά και στην «πύλη του Ερμή», πύλη που συνδέεται με οργάνωση, προγραμματισμό, εμβάθυνση (ας θυμηθούμε πως και ο Hegel, ο «συστηματικός» φιλόσοφος είχε πολλά στοιχεία του ωροσκοπίου του σ’ αυτή τη μοίρα). Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Ερμής, στον 3ο οίκο (στον οίκο του) στο ζώδιο του βάθους, το Σκορπιό. Πράγματι ο Wilde ήταν ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, έδειξε πολλά από τα απύθμενα βάθη της. Ο Ερμής πάλι σε αντίθεση με τον πλανήτη της ευφυΐας, τον Ουρανό (15ο Ταύρου) και σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον πλανήτη της τέχνης, τον Ποσειδώνα, πανίσχυρο, στο ζώδιο του (14ο Ιχθύων).
Ο κυβερνήτης του 3ου οίκου, ο Άρης (παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού) στον οίκο του (και ο κυβερνήτης ενός οίκο στον ίδιο τον οίκο που κυβερνά είναι πάντα ενδυναμωμένος)· επίσης σε Ε.Φ.Σ. (κρίσιμη μοίρα, φύσεως Δία).
Οι Δεσμοί της Σελήνης σε οίκους λόγου (3ος-9ος), ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ερμή/ Άρη και με εμπλοκή του εκκεντρικού Ουρανού αλλά και επίσης σε κρίσιμη μοίρα, δηλ. σε Ε.Φ.Σ. (Ενεργειακά φορτισμένα σημεία).
Το Μεσουράνημα κοντά σε Βασιλικό αστέρα (10ο Διδύμων, στον Aldebaran), σε λογοτεχνικό ζώδιο (Δίδυμοι) και σε σύνοδο με έναν πανίσχυρο Κρόνο, που βρίσκεται σε εξαίρετο απλανή (Rigel).
Ο Ήλιος στις 23ο Ζυγού, στον άριστο απλανή Spica.
Ας δούμε τώρα τι πληροφορίες δίνει και το δραγωνικό ωροσκόπιο:
Το Μεσουράνημα στις 19ο Κριού, στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου.
Ο Ήλιος στις 29ο Λέοντα, στο βασιλικό αστέρα Regulus.
Η Σελήνη στις 22ο Διδύμων, σε τρίγωνο ιδιομοιρίας με τροπικό Ήλιο.
Ο Ερμής στην Παρθένο, στο ζώδιο της θέσης και της έξαρσής του.
Ο Άρης στις 12ο Ζυγού, σε κρίσιμη μοίρα, σε Ε.Φ.Σ.
Ο Δίας στις 27ο Σκορπιού, στην πύλη του Ουρανού (που συνδέεται με εμπνεύσεις αλλά και με πολλές καταχρήσεις ποικίλου είδους).
Ο Ποσειδώνας στις 20ο Αιγόκερω, πάνω στον τροπικό Δία.
Η Αφροδίτη στις 15ο Λέοντα, σε ακριβέστατη σύνοδο με την τροπική Σελήνη αλλά και σε επίσης ακριβέστατο τετράγωνο με τον τροπικό Ουρανό.
Ο Ουρανός σε ακριβέστατο τρίγωνο και εξάγωνο με Β. και Ν. Δεσμό τροπικού χάρτη.
Προσέξτε πως όλοι οι πλανήτες (είτε στο τροπικό, είτε στο δραγωνικό, είτε και στα δύο), εμπλέκονται με Ε.Φ.Σ., αλλά και μεταξύ τους. Δείτε το ρόλο των βασιλικών αστέρων (3 από τους 4 εμπλέκονται στο ωροσκόπιο, ο Regulus, o Antares και ο Aldebaran). Επίσης ακμή 3ου δραγωνικού σε μοίρα ταλέντου (12ο Παρθένου).
Ας το έχουμε λοιπόν πια ως «κανόνα»: πολλοί πλανήτες και σημεία (σε δραγωνικό και τροπικό ωροσκόπιο) σε Ε.Φ.Σ. (ειδικά βασιλικούς αστέρες) και εμπλοκή τροπικών και δραγωνικών αστρολογικών δεδομένων, είναι ένας πρώτος, γρήγορος τρόπος για να υποπτευθούμε τη βαρύτητα ή μη ενός ωροσκοπίου.
Ας δούμε τώρα πως φαίνεται η φυλάκιση του συγγραφέα:
Ένας από τους «μύθους» της Αστρολογίας είναι πως για να είναι δυνατό να συμβεί κάτι, πρέπει να είναι ιδιαίτερα «φορτωμένος» ο οίκος που συνδέεται μ’ αυτό το θέμα. Έτσι και για να υπάρχει η δυνατότητα φυλάκισης, θα πρέπει να είναι «φορτωμένος» ο οίκος που συνδέεται μ’ αυτό το θέμα, δηλαδή ο 12ος οίκος ή, έστω, πολύ κακοποιημένος ο κυβερνήτης του 12ου. Όλα αυτά τα διαψεύδει το ωροσκόπιο του Oscar Wilde – που, ούτε «φορτωμένο» 12ο είχε, πήγε όμως φυλακή και μάλιστα σε καταναγκαστικά έργα!
Κι εδώ θα δείτε τη λειτουργικότητα του δραγωνικού ωροσκοπίου.
Στο τροπικό «άδειος» ο 12ος , κυβερνήτης ο Ήλιος στις 22ο Ζυγού, πτωτικός βέβαια και στην καμένη ζώνη, αλλά στον καλύτερο απλανή, το Spica!
Όμως ο δραγωνικός Κρόνος στις 22ο Κριού, πτωτικός (και πτωτικοί πλανήτες βγάζουν τη χειρότερη ποιότητά τους) είναι σε ακριβέστατη αντίθεση με τον τροπικό Ήλιο. Ο Κρόνος, δείκτης περιορισμού και εξουσίας, περιορίζει τον Ήλιο, κατ’ εξοχήν δείκτη του φυσικού σώματος.όμως και ο δραγωνικός Ποσειδώνας στις 21ο Αιγόκερω, σχηματίζει «ταυ» τετράγωνο με Ήλιο τροπικό και Κρόνο δραγωνικό. Σ’ αυτό το «ταυ» εμπλέκεται επίσης και ο - επίσης πτωτικός - τροπικός Δίας. Έχουμε λοιπόν 3 πτωτικούς πλανήτες σε εμπλοκή «ταυ» τετραγώνου κάτι που εξηγεί την απομόνωση (Ήλιος-Κρόνος), την ασθένεια (αρρώστησε στη φυλακή· αυτό το δείχνει η εμπλοκή Ήλιου - Κρόνου - Ποσειδώνα) και την απώλεια (Δίας, Ποσειδώνας, Κρόνος).
Ο Ήλιος, λοιπόν, σε εμπλοκή σκληρή με τους φυσικούς κυβερνήτες του 12ου εξηγεί πολύ καλά τη φυλάκισή του. Υπόψη πως ο Ήλιος στο τροπικό ωροσκόπιο κυβερνά το 12ο οίκο, οίκο του εγκλεισμού. Υπόψη πάλι πως Δίας/Πλούτωνας δηλώνουν και φυλάκιση, ειδικά αν έχουν ποικίλες κακώσεις και δυσάρεστες εμπλοκές, όπως στο ωροσκόπιο του Oscar Wilde.
Σκοπεύουμε σε επόμενο κείμενό μας να εξετάσουμε και το ζήτημα της σεξουαλικότητας του συγγραφέα, αφού όμως πρώτα μέσα από κείμενά μας θα προσδιορίσουμε τους δείκτες που μπορούν να προσδιορίσουν τη σεξουαλικότητα (και τέτοιοι παράγοντες είναι κυρίως τα Μεσοδιαστήματα με τα οποία εμπλέκονται και οι «σκληροί» πλανήτες).