Δήμητρα, η πριγκίπισσα της δημοσιότητας!

Δείχνει τον τρόπο ή τα μέσα που αναζητά κάποιος για να «βγει» προς τα έξω

Δήμητρα, η πριγκίπισσα της δημοσιότητας!

Η Δήμητρα (Ceres) ανακαλύφθηκε από τον Τζουζέπε Πιάτζι την 1-1-1801. Βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία και η μέση απόσταση της από τον Ήλιο είναι 2,8 α.μ. Ο χρόνος περιφοράς της είναι 4,6 χρόνια κάτι που σημαίνει ότι παραμένει σε κάθε ζώδιο 4,6 μήνες κατά μέσο όρο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το διάστημα αυτό ποικίλει από 2 έως και 9 μήνες. Αρχικά θεωρήθηκε πλανήτης, αργότερα αστεροειδής και πρόσφατα κατατάχθηκε από τους αστρονόμους στην ειδική κατηγορία dwarf (πλανήτες νάνοι), παρέα με τον Πλούτωνα, την Έριδα, την Ουμέα και το Μάκε-μάκε.

Οι «μικροκαμωμένοι πλανήτες, που μπερδεύονται με άλλους» είναι μικροί στο μάτι αλλά ενδεχομένως, αν κρίνουμε από τον Πλούτωνα, πλούσιοι σε επιδράσεις. Όμως, η αστρολογική υπόσταση της Δήμητρας βρίσκεται και αυτή σε ...dwarf κατάσταση, εγκλωβισμένη στη σύγχυση και τη μυθολογία.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογική αντίληψη το όνομα, που δίνεται σε κάθε ουράνιο σώμα, δηλώνει και το είδος της επιρροής, που ασκεί. Υποτίθεται ότι ο αστρονόμος-νονός είναι συντονισμένος με το συλλογικό ασυνείδητο και επιλέγει ενστικτωδώς την πιο αντιπροσωπευτική ονομασία. Τα μυθολογικά πρόσωπα, που, επίσης παραδοσιακά, προτιμούν οι αστρονόμοι, δανείζουν στον πλανήτη εκτός από το όνομα και τις ιδιότητες ή το χαρακτήρα τους. Πάνω σε αυτή τη λογική και ύστερα από μάλλον άγνωστες ...αλχημείες, η Δήμητρα, για τους αστρολόγους, κατέληξε σε μια μορφή εναλλακτικής Σελήνης, που θυμίζει λίγο τη Μεγάλη Μητέρα, και λίγο Αγγλίδα γκουβερνάντα. Το πόρισμα βγήκε αυθαίρετα, όπως και πολλά ακόμη: Η Δήμητρα εκφράζει τη στοργή και τη φροντίδα, που χρειάζεται κάποιος στη ζωή του. Και αφού ο ρόλος της ήταν τόσο δα μικρός, εξορίστηκε δια παντός από τα ωροσκόπια, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στη Λίλιθ, τον Ήφαιστο και άλλα πλανητικά ...ξωτικά.

Σε αντίθεση με το μικρό ρόλο που της επεφύλασσαν οι «ειδικοί», η Δήμητρα φαίνεται να είναι ένας ακόμη σημαντικός δείκτης έκφρασης, όπως και οι άλλοι προσωπικοί πλανήτες.

Δείχνει τον τρόπο ή τα μέσα που αναζητά κάποιος για να «βγει» προς τα έξω. Την πολιτική, που ακολουθεί. Το κοινωνικό του πρόσωπο, τη δημόσια εικόνα ου και αρκετά συχνά τα ενδιαφέροντα του.

Είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι σε έντονες όψεις με τον Άρη εκτός από το δυναμισμό που προσδίδει στο άτομο και μια τάση για διαμάχες επί παντός επιστητού, το βάζει να ...τρώγεται με τα ρούχα του (ουσιαστικά «ανταγωνίζεται» τη δημόσια εικόνα του), αλλάζοντας συχνά πυκνά την εμφάνιση του. Όταν μάλιστα στο όλο σχήμα εμπλέκεται και η Σελήνη, τότε ο δρόμος προς τον πλαστικό χειρουργό είναι ...ορθάνοικτος.

Η φύση της Δήμητρας είναι εξωστρεφής και προσεγγίζει αυτή του Ήλιου και του Ερμή αλλά έχει και ένα επιπλέον στοιχείο: Οι όψεις της με τα Φώτα και τις γωνιακές ακμές είναι αυτές, που δίνουν μια ξεχωριστή λάμψη και διευκολύνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στη δημοσιότητα, με όποιον τρόπο και αν γίνει. Και βέβαια ένα από τα ...υπερόπλα των απανταχού celebritiesείναι οι όψεις της Δήμητρας με το Δία, που εξασφαλίζουν εύκολα μια διευρυμένη δημοσιότητα, ανεξάρτητα από το ποιόν και τις ποιοτικές προδιαγραφές των ...τυχερών.

Αντίστοιχα η επαφή της Δήμητρας με τον Κρόνο δεν είναι σώνει και καλά αποτρεπτική μιας ...διεθνούς καριέρας αλλά αναγκάζει συχνά το άτομο να αποσυρθεί για ένα διάστημα από το δημόσιο βίο για λόγους «ανωτέρας βίας».

Οι σχέσεις της με τη δημοσιότητα, είναι συνάρτηση του επικοινωνιακού της ρόλου, σε μαζικό επίπεδο και από αυτήν την πλευρά οι ιδιότητες της είναι τόσο «επεκτατικές», όσο και του Δία, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια «τυχερή» διάσταση. Απλά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες προς στο κοινό, διευκολύνοντας και κατευθύνοντας κυρίως όσους έχουν σχέση με τα ΜΜΕ, τις εκδόσεις, τη σόου μπιζ, τη μόδα και την πολιτική. Η απλά κάνουν δημόσιες σχέσεις... Και είναι βέβαιο ότι όσο της «πέφτει λόγος» στα ωροσκόπια κατευθύνει και σε ανάλογες επαγγελματικές επιλογές.

Αν πρέπει να τη συνδέσουμε τη Δήμητρα με κάποιο ζώδιο, με δεδομένη την αποτελεσματικότητα της στις τέχνες και την πολιτική, ο Ζυγός-στην κοινωνική του διάσταση-φαίνεται να είναι μια αρκετά καλή επιλογή.

Η κοινωνική της διάσταση

Η ουσιαστική σχέση της Δήμητρας με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα την καθιστά αρμόδια για κάθε είδους μαζικές κινητοποιήσεις. Από διαδηλώσεις μέχρι συναυλίες...

Όσον αφορά την πολιτική, μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο βασικός δείκτης του « λαού» στα ωροσκόπια ήταν η Σελήνη. Η Δήμητρα βάζει μια ακόμη ουσιαστική παράμετρο, «πιάνοντας» τόσο τους κυβερνώντες, όσο και τους απλούς πολίτες. Μέγα πλήθος πολιτικών μικρότερης η μεγαλύτερης εμβέλειας σε όλον τον πλανήτη χαρακτηρίζεται από τη γωνιακή θέση της Δήμητρας η τις έντονες όψεις της με τα Φώτα.

Αλλά και όσοι απλά ενδιαφέρονται για τα κοινά έχουν ανάλογες ενδείξεις στα ωροσκόπια τους. Όμως η «κοσμική» επιρροή της Δήμητρας δεν εξαντλείται στις αμιγώς κοινωνικό-πολιτικές εκδηλώσεις. Η σχέση της με τη μαζικότητα έχει πολλά ...ποδάρια και η εμπλοκή της σε φυσικές καταστροφές είναι καταλυτική ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί μπορεί να γίνουν εκατόμβες, όταν στο ωροσκόπιο του συμβάντος, «στριμώχνεται» από τον Ουρανό, τον Πλούτωνα η τον Άρη.

Διάβασε επίσης:

'Εχεις πλανήτες στον Τοξότη στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου; Μάθε τι σημαίνει!

Η Σελήνη στους 12 οίκους

Τα 4 στοιχεία και οι ποιότητες των ζωδίων

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved