Η σημασία του πλανήτη Δία, από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και της καλής τύχης, ιδιαίτερα σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα.
Η Φύση του Δία
Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και της καλής τύχης, ιδιαίτερα σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Στην πράξη είναι αυτό που λέμε «μπάρμπας στην Κορώνη»... Πολλοί ...παρακαλάνε να τους τύχει ένας καλός Δίας, αφού είναι αλήθεια ότι με τη βοήθεια του όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ στην όποια «στραβή» κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει.
Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: ευκολία, τύχη, υπερβολή, ανάπτυξη, άνεση, διόγκωση, διαστολή, παχυσαρκία, πολλαπλασιασμός, κατανάλωση, αμετροέπεια.
Ο Δίας θεωρείται παραδοσιακά ένας από τους «διδασκάλους» του ζωδιακού κύκλου. Τελικά όμως όλοι οι πλανήτες είναι δάσκαλοι στον τομέα τους. Εγώ θα έλεγα ότι ο Δίας μας εκπαιδεύει στο πώς να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, χωρίς να μας …βγαίνει το λάδι. Να αξιοποιούμε και να αποδεχόμαστε τις εύκολες λύσεις..
Φτιάξε τον Αστρολογικό σου Χάρτη ΔΩΡΕΑΝ εδώ
Και όπως κάθε πλανήτης, ο Δίας έχει και μια «σκοτεινή» πλευρά, που συνήθως οι αστρολόγοι ...παραμελούν να περιγράψουν. Και συγχωρέστε με, που θα χαλάσω το image του «μεγάλου ευεργέτη» αλλά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το είπαν πρώτοι: «Ουκ εν τω πολλώ το ευ...»! Η επικράτηση της ποσότητας και του εντυπωσιασμού σε βάρος της ουσίας και της ποιότητας χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος από ...καταβολής κόσμου. Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Δίας!
Επιπλέον, όταν είναι δυσαρμονικός μπορεί να διογκώσει τόσο πολύ το εγώ, ώστε το άτομο να μη βλέπει τίποτε άλλο πέρα από τις δικές του ανάγκες, που δεν είναι και λίγες... Έτσι γίνεται «φαταούλας» και «παρτάκιας». Και το χειρότερο είναι ότι πάντα πιστεύει ότι έχει δίκιο και πως βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Καλομελέτα κι έρχεται...
Η σκανδαλωδώς ευνοϊκή συμπεριφορά του σε όσους έχουν το Δία «αφεντικό» στο ωροσκόπιο τους διαιωνίζει τις ...ανισότητες αφού είναι σχεδόν αδύνατο να πειστούν ότι τα αγαθά αποκτώνται με κόπους και θυσίες. Το ...Δίιο παιδί μαθαίνει γρήγορα ότι αν δεν του πάρει παγωτό η μαμά, υπάρχει και η θεία, ο παππούς η αν χρειαστεί, όλη η ...γειτονιά.
Ο τυχερός σπουδαστής διαπιστώνει έγκαιρα ότι δεν εξετάζεται ποτέ όταν είναι αδιάβαστος. Και στις εξετάσεις δεν χρειάζεται να κοπιάσει αφού από τα πέντε θέματα που μελέτησε θα του πέσουν ...και τα πέντε.
Ο έχων ...δόντι θα βρει αμέσως δουλειά- με καλές αποδοχές και πολλύυυυ ...ελαστικό ωράριο (πάντα θα υπάρχουν κάποιοι εργασιομανείς να καλύπτουν τα κενά...)
Και βέβαια ένας καλός (δηλαδή προσοδοφόρος) γάμος είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει στον προστατευόμενο του ένας ...μετριοπαθής Δίας.
Η γκαντεμιά...
Οι συνέπειες όλης αυτής της ευκολίας είναι βέβαια ευδιάκριτες στο χαρακτήρα του ατόμου, που συνήθως υποτιμά αυτά που για τους υπόλοιπους είναι «αντικειμενικά πλεονεκτήματα». Κλασσική περίπτωση ο μοναδικός κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, που μονίμως γκρινιάζει για το ότι ποτέ δεν έπιασε το τζόκερ «Μεγάλη γκαντεμιά...» σου λέει και το εννοεί...
Μια άλλη συνήθης πρακτική ενός τονισμένου Δία είναι το να κάνει θόρυβο για πράγματα που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να συγκρίνει καταστάσεις. Και από το θόρυβο η τις εντυπώσεις που προκαλεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει κάτι...
Τα όρια του Δία
Στην πραγματικότητα ο Δίας δεν θέλει να έχει όρια. Όμως ακόμη και ο αποτελεσματικότερος Δίας δεν μπορεί να επεκτείνεται επ’ άπειρον, ούτε να προστατεύει από τα πάντα. Χώρια που πολύ συχνά είναι ο ίδιος που με τις πολλαπλασιαστικές του τάσεις δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Μιλάμε για μεγάλα σκάνδαλα, μεγάλες απάτες, μεγάλες καταστροφές...
Η εμπλοκή ενός δυσαρμονικού Δία στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, εκτός από το πλεονάζον λίπος, δίνει το... ελεύθερο στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται ασύδοτα. Επίσης, οι φυλακές φιλοξενούν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που πέρασαν τα όρια, καταπατώντας αρχές και νόμους. Αυτούς τους ...έφαγε ο Δίας ή μάλλον η απληστία τους.
Στα πλαίσια της φυσικής ισορροπίας, ο Δίας έχει έναν ισάξιο «αντίπαλο», που του βάζει όρια και δεν του επιτρέπει να επεκταθεί χωρίς να πληρώσει ένα ισχυρό τίμημα. Ο Κρόνος με τα πρέπει και τις αρχές του είναι η ...άλλη όψη του νομίσματος.
Πρακτικά, ο κόσμος είναι μοιρασμένος σε δύο στρατόπεδα που το ένα για να ζήσει έχει απόλυτη ανάγκη το άλλο.
Όταν χάνουμε κάτι, κάποιος άλλος το βρίσκει. Όσοι δίνουν, απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς που μόνο παίρνουν... Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για τον άνθρωπο είναι το μέτρο ανάμεσα στην επέκταση και τον περιορισμό, η σύνθεση τύχης και ικανοτήτων. Αλλά όταν η σχέση των δύο γιγαντιαίων πλανητών καταλήξει να γίνει άκρως ανταγωνιστική η αδιέξοδη, κανείς από τους δύο δεν ωφελείται και πολύ περισσότερο ο έμψυχος φορέας των ιδιοτήτων τους.
Διάβασε επίσης: Η σημασία του πλανήτη Άρη, από τον Γιάννη Ριζόπουλο