Ο Χείρωνας και οι αδυναμίες μας

Δείχνει μία πλευρά μας που, σαν το παιδί, όταν είναι πληγωμένη, δε στρέφεται εσωτερικά, αλλά κοιτάει να πληγώσει και τους άλλους.

Ο Χείρωνας, ο αστεροειδής που ανακαλύφθηκε μόλις το 1977, παρουσιάζεται σαν ένα σημείο στον γενέθλιο χάρτη που μας δείχνει τα εσωτερικά μας τραύματα. Είναι τα σημεία εκείνα που αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με τη λογική και αντιδρούμε σπασμωδικά. Είναι τα λεγόμενα μπλοκαρίσματα, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε.

Συμβολικά ο Χείρωνας συνδυάζει ιδιότητες Κρόνου και Ουρανού.

Ιδιότητες Κρόνου, επειδή η θέση του Χείρωνα μας δείχνει αδυναμίες που προσπαθούμε να κρύψουμε από τους άλλους, που δε θέλουμε να τις ξέρουν και άμυνες, όταν κάποιος πάει να αγγίξει αυτό το σημείο μας.

Ιδιότητες Ουρανού, γιατί ακριβώς πάνω στο σημείο που προσπαθούμε να προστατεύσουμε συνήθως πέφτουν (ή νιώθουμε να πέφτουν) οι προβολείς οι προβολείς της δημοσιότητας.

Με λίγα λόγια ο συνδυασμός Κρόνου και Ουρανού δείχνει το σημείο που, παρόλο που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να το προστατεύσουμε, αυτό βγαίνει στη φόρα και γίνεται γνωστό.

Ο συνδυασμός των παραπάνω ιδιοτήτων μας δίνει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα στην εκδήλωση του Χείρωνα. Μας δείχνει τα σημεία αυτά που ξεφεύγουν από τον έλεγχο μας, πότε μας προδίδει ο ίδιος ο εαυτός μας, πότε κάνουμε τις λεγόμενες «γκάφες», πότε μας «ξεφεύγουν» λόγια, πότε πληγώνουμε κάποιον άθελα μας. Δείχνει την εσωτερική σύγκρουση του Ουρανού, που προσπαθεί να διασπάσει τις άμυνες του Κρόνου.

Οι περισσότεροι από μας ταυτιζόμαστε είναι αλήθεια περισσότερο με την πλευρά του Κρόνου κι έτσι έχει βγει η φήμη ότι ο Χείρωνας δείχνει τις αδυναμίες μας, τις «τρύπες» της άμυνας του Κρόνου.

Υπάρχουν και άνθρωποι όμως που ταυτίζονται με την πλευρά του Ουρανού και σπάνε επίτηδες τα όρια του Κρόνου. Αυτή η πλευρά του Χείρωνα, είναι η πλευρά του τυχοδιώκτη. Του ανθρώπου εκείνου, που δεν αναγνωρίζει κρόνια τάξη και, όπου τη βρίσκει, αρέσκεται να την καταρρίπτει.

Ο Χείρωνας λοιπόν μας δείχνει και μία σκοτεινή μας πλευρά. Η πλευρά εκείνη που, σαν το παιδί, όταν είναι πληγωμένη, δε στρέφεται εσωτερικά, αλλά κοιτάει να πληγώσει και τους άλλους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντως ο Χείρωνας είναι εκπαιδευτής εσωτερικών πολεμιστών. Μας μαθαίνει να αποδεχόμαστε τη σκοτεινή πλευρά, είτε αυτό σημαίνει να την ενστερνιζόμαστε, είτε αυτό σημαίνει να προσπαθούμε να τη θεραπεύουμε. Υπό μία έννοια θα λέγαμε ότι είναι το σύγχρονο σύμβολο του Μάγου, που μέσω των θεραπευτικών τεχνικών προσπαθεί να θεραπεύσει όπως γινόταν με τους Μάγους στις πρωτόγονες κοινωνίες. Η προσέγγιση του Χείρωνα πάντως είναι βιωματική κι όχι νοητική. Κατανοεί κανείς τη σκοτεινή πλευρά του με τον να μπαίνει σε καταστάσεις που αντιδρά αυτόματα, χωρίς χρόνο να σκεφτεί, και βλέπει πώς αντιδρά το ίδιο του το σώμα με τις μνήμες που έχει.

Διάβασε επίσης:

Ποιός είναι τελικά ο Χείρωνας;

Μήπως τελικά, αντίθετα με ό,τι λέγεται, είναι καλό να είναι κάποιος πλανήτης ανάδρομος;

Το ήξερες ότι εκτός του Δία, υπάρχουν κι άλλοι τυχεροί πλανήτες;

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved