Έχασα τα γυαλιά οράσεως. Θα τα βρώ;

Ευτυχώς, ο τρόπος που έχει τεθεί η ερώτηση είναι ο καλύτερος δυνατός για τον ερμηνευτή, διότι η ερώτηση κτυπάει καίρια στην καρδιά του ζητουμένου.

Ωριαίος χάρτης



12/5/2011, 2.30 μμ.
23°Ε43΄, 37°Ν58΄ (ΕΕ
D -3)

Έχουμε άλλον έναν ωριαίο χάρτη με θέμα την ανεύρεση χαμένου αντικειμένου. Αυτήν τη φορά το χαμένο αντικείμενο είναι τα γυαλιά οράσεως της ερωτούσας, τα οποία για εκείνην ήταν πολύτιμα. Τα έψαχνε λοιπόν επισταμένως, αφού ήταν εντελώς απαραίτητο εργαλείο στην εργασία της και χωρίς αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς, ο τρόπος που έχει τεθεί η ερώτηση είναι ο καλύτερος δυνατός για τον ερμηνευτή, διότι η ερώτηση κτυπάει καίρια στην καρδιά του ζητουμένου. Ζητά δηλαδή ο ερωτών να μάθει, αν θα βρεθούν τα γυαλιά, χωρίς να διατυπώσει περαιτέρω ερωτήσεις –ίσως και άχρηστες– του τύπου πότε ή πού θα βρεθούν, οι οποίες είναι οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να τεθούν και ταλαιπωρούν αφάνταστα τον ερμηνευτή.

Γνωρίζουμε, πλέον ότι ο 1ος οίκος και ο κυβερνήτης του αντιπροσωπεύουν τον ερωτώντα, άρα, αφού η ακμή του 1ου βρίσκεται στην Παρθένο, ο Ερμής είναι ο σημειοδότης της ερωτούσας.

Το ζητούμενο, που είναι τα γυαλιά οράσεως, αντιπροσωπεύεται από τον 2ο οίκο των κινητών αντικειμένων και την Αφροδίτη, εφόσον η ακμή του 2ου βρίσκεται στις 5° Ζυγού.

Άρα, οι κύριοι σημειοδότες που θα εξεταστούν σε αυτόν το χάρτη, είναι:

Ερμής = ερωτούσα

Αφροδίτη = γυαλιά οράσεως

Και βέβαια, όπως σε όλους τους χάρτες, έτσι και σε αυτόν θα εξετάσουμε τη Σελήνη.

Η Σελήνη στο χάρτη μας είναι γωνιακή στις 12°, τοποθετημένη πάνω στην ακμή του 1ου οίκου. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι σε αυτού του είδους τις ερωτήσεις, η Σελήνη θεωρείται γενικός σημειοδότης των χαμένων αντικειμένων1. Έχουμε λοιπόν την πρώτη ευνοϊκή ένδειξη ότι τα γυαλιά οράσεως της ερωτούσας θα βρεθούν, διότι στο χάρτη ισχύει ένας από τους κανόνες, ο οποίος λέει πως η γωνιακή Σελήνη, και δη στον 1ο οίκο, δείχνει ανεύρεση του αντικειμένου.

Παρατηρούμε όμως ότι η γωνιακή Σελήνη δεν είναι η μοναδική ευνοϊκή ένδειξη. Έχουμε τον Ήλιο πάνω από τον ορίζοντα2, ψηλά στον 9ο, που είναι ο οίκος της χαράς του.

Επιπλέον, τα δύο φώτα ενώνονται με μια πολύ ευνοϊκή όψη τριγώνου, αφού η πρώτη όψη που θα διαμορφώσει η γωνιακή Σελήνη είναι το τρίγωνό της προς τον Ήλιο.

Εδώ, ισχύει ένας άλλος κανόνας ανεύρεσης που λέει πως τα δύο φώτα σε ευνοϊκή όψη από καλές θέσεις, δηλώνουν ανεύρεση του αντικειμένου3.

Το σημαντικότερο, όμως, σε αυτήν την όψη είναι οι κυβερνήτες των δύο φώτων και ό,τι αντιπροσωπεύουν μέσα στον ωριαίο χάρτη. Διότι, η μεν Σελήνη εξουσιάζεται από τον Ερμή, που όπως γνωρίζουμε αντιπροσωπεύει την ερωτούσα, ο δε Ήλιος από την Αφροδίτη, η οποία σημειοδοτεί τα γυαλιά οράσεως της ερωτούσας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ τον τρόπο σκέψης που ακολουθείται πάντα στην Ωριαία: ένας χάρτης δύναται να λειτουργήσει όχι μόνον με τους σημειοδότες πλανήτες, αλλά και με τους κυβερνήτες τους4.

Έχουμε λοιπόν άλλον έναν χάρτη που επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο, αν η απάντηση "δεν βγαίνει" από τους πλανήτες που εκπροσωπούν το ζητούμενο, τότε εξετάζουμε επισταμένως αν δίνουν απάντηση οι κυβερνήτες τους. Η συγκεκριμένη πρακτική θεωρείται συνήθης και πολλοί ωριαίοι χάρτες λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, στους κανόνες της Ωριαίας, περιέχεται συχνά η φράση: "οι πλανήτες ή οι κυβερνήτες τους…"

Μέχρι στιγμής, όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στην εκτίμηση ότι το χαμένο αντικείμενο θα βρεθεί.

Πάμε, τώρα, να εξετάσουμε τι κάνουν οι ίδιοι οι σημειοδότες της ερωτούσας και του ζητουμένου (Ερμής, Αφροδίτη). Πώς "βλέπονται" αυτοί οι δύο πλανήτες μέσα στο χάρτη. Θετικά ή αρνητικά;

Διότι η βεβαιότητα της ανεύρεσης των γυαλιών οράσεως από αυτούς τους δύο θα προκύψει.

Ας δούμε αν στην εικόνα του χάρτη αποτυπώνεται η υπόθεση. Περιγράφεται η αιτία που ώθησε τον ερωτώντα να διατυπώσει την ερώτηση;

Έχουμε:

Η Αφροδίτη στις 25°49΄ απομακρύνεται από τον Ερμή που βρίσκεται στις 25°34΄. Περιγράφονται δηλαδή καθαρά τα γυαλιά () που απομακρύνθηκαν από την ερωτούσα (). Βέβαια, η διαμόρφωση αυτής της όψης μας ξενίζει λίγο, διότι έχουμε συνηθίσει τον ελαφρύτερο πλανήτη "να πηγαίνει για όψη" με τον βαρύτερο.

Η ανωτέρω εικόνα όμως είναι απόλυτα δικαιολογημένη σε αυτόν τον ωριαίο χάρτη, διότι, ανοίγοντας τις εφημερίδες, βλέπουμε ότι ο Ερμής και η Αφροδίτη σχημάτισαν όψη ιδιομοιρίας στις 8 Μαίου και, έκτοτε, η Αφροδίτη προηγείται σταθερά, εξαιτίας της δικής της γρήγορης κίνησης και της μειωμένης του Ερμή ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τη δεύτερη στάση του και έχει γυρίσει ορθόδρομος.

Στις 18/5/2011 ο Ερμής ανακτά τη συνηθισμένη του ταχύτητα, σχηματίζει πάλι σύνοδο με την Αφροδίτη και αρχίζει να προπορεύεται. Αυτή η συγκλίνουσα όψη που κάνει ο Ερμής βάζει τη σφραγίδα στο χάρτη και αποτελεί τη δυνατότερη ένδειξη ανεύρεσης του χαμένου αντικειμένου.

Πράγματι, εκ των υστέρων βλέπουμε ότι ο χάρτης περιέγραφε εκτενώς την εξέλιξη των γεγονότων. Τα γυαλιά βρέθηκαν προς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση των …οφθαλμών της ερωτούσας.

(1) Βλ. Ωριαία αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 283.

(2) Βλ. Ωριαία αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 84.

(3) Βλ. Ωριαία αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 282, 286.

(4) Βλ. Ωριαία αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 286.

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).
2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved