Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους, μέρος B΄
Τι προκαλεί ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 12 οίκους;
Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την διαδικασία της μεταμόρφωσης, του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Ένας πλανήτης ο οποίος λειτουργεί σε συλλογικό επίπεδο και φέρνει ανακατατάξεις. Είναι ο πιο αργός πλανήτης μιας και μια πλήρης περιφορά γύρω από τον ζωδιακό είναι 249 έτη 2μηνες και 12 μέρες. Η ανάδρομη τροχιά του είναι ανά 6-7 μήνες περίπου και έχει διάρκεια 5-6 μηνών (κατά προσέγγιση, ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεται από τον Ήλιο).
Το άτομο που υπόκειται στην επιρροή του Πλούτωνα έχει στην πραγματικότητα 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα του οίκου που δέχεται την διέλευση & η δεύτερη να καταστρέψει τα οικοδομήματα τα οποία ήταν σαθρά. Έτσι η διέλευση του μέσα από τους οίκους έρχεται να δώσει ένα τέλος ενός κύκλου. Πολλές φορές (αν συνηγορεί το ωροσκόπιο) μπορεί να δώσει ένα happy-end. Ο Πλούτωνας πολλές φορές δοκιμάζει τα νεύρα μας αλλά και την υπόσταση μας γενικότερα. Είναι η στιγμή που τελειώνει μια σοβαρή σχέση ή ο γάμος σου, που χάνεις βιολογικά ή συναισθηματικά ένα δικό σου άτομο, που σταματάς από την δουλειά σου (παρά την θέληση σου).
Σε πολλές περιπτώσεις η δράση του είναι υπόγεια ή κρυφή και τα αποτελέσματα της μπορεί να φανούν πολύ καιρό μετά.
Θυμίζω πως στην ζωδιακή αστρολογία για κάθε ζώδιο ως 1ος οίκος θεωρείται το ίδιο το ζώδιο και στην παρούσα φάση, που ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, για τους εκπρόσωπους του Κρόνου επί της γης θεωρούμε ότι έχουν τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο. Αντίστοιχα για τους Τοξότες βρίσκεται στον 2ο, για τους Σκορπιούς στον 3ο, για τους Ζυγούς στον 4ο, για τους Παρθένους στον 5ο και για τους Λέοντες στον 6ο.
Αυτά είναι και τα ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου.
Φυσικά όσες και όσοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κατά συνέπεια τον γενέθλιο οίκο στον οποίο διελαύνει ο Πλούτωνας, θα έχουν σίγουρα μια αμεσότερη εικόνα της επιρροής του.
Ας δούμε λοιπόν τι κάνει ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 6 πρώτους οίκους.
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Ο Πλούτωνας με την διέλευση του μέσα από τον 7ο οίκο ουσιαστικά βάζει απόλυτα όρια στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Δηλαδή, είτε θα σου δώσει στο χέρι τα κλειδιά του παραδείσου, είτε θα σε στείλει στα ...κάτεργα της κόλασης, είτε μέσα από «ανθυγιεινές» επιλογές προσώπων και καταστάσεων, είτε εξ αιτίας δυσάρεστων περιστατικών που δημιουργούν ένα αίσθημα απώλειας. Πρακτικά, όλα σχεδόν εξαρτώνται από τους άλλους κι αν τα πράγματα πάνε άσχημα, ο κύκλος δεν θα κλείσει πριν «πιάσεις πάτο». Αν αντίθετα έχεις την πλήρη στήριξη των κοσμικών δυνάμεων (διότι περί αυτού πρόκειται) δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτε.
Ως διέλευση από γωνιακό οίκο, έχει το «δικαίωμα» να επηρεάσει και άλλους βασικούς τομείς της ζωής, όπως για παράδειγμα την οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν και η απεμπλοκή από οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορούν να σε ρίξουν στο καναβάτσο, με κτυπήματα μάλιστα «κάτω απ‘ τη ζώνη». Αν αντίθετα, μπεις στον πειρασμό να διεκδικήσεις κάτι που δεν δικαιούσαι, υπογράφοντας μάλιστα συμφωνίες με τον ...διάβολο, τότε παρά τις όποιες πρόσκαιρες «νίκες», το μέλλον προβλέπεται εξαιρετικά ζοφερό, αφού μόνος σου «χτύπησες» τα τύμπανα του πολέμου και ξύπνησες έναν γίγαντα που κοιμόταν.
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ
Για αυτήν την διέλευση ίσως το πιο επιπόλαιο που έχω ακούσει είναι ότι πας και βρίσκεις τον Άγιο Πέτρο με τα κλειδάκια. Λάθος! Ο θάνατος εδώ νοείται με την μεταφορική και συμβολική του έννοια, δηλαδή ως μια διαδικασία αναγέννησης και επαναπροσδιορισμού των αξιών της ζωής ύστερα από την απόρριψη των προηγούμενων. Αυτό ξεκινάει από τα οικονομικά και φτάνει μέχρι την συνολική αξιολόγηση του τι σημαίνει τελικά «έχω» σε αντιπαραβολή με το «έχουν», κάνοντας μια σημαντική ...στάση στην σεξουαλικότητα. Γιατί τι αξία έχουν τα ομόλογα, τα δάνεια και οι μετοχές, χωρίς αυτήν;
Δυνατές εμπειρίες μπορεί να οδηγήσουν στην «αναβάπτιση» της, έτσι που ύστερα από λίγα χρόνια θα μπορείς να ορίσεις ευδιάκριτα το Π.Π (προ Πλούτωνα) και το Μ.Π (μετά Πλούτωνα). Όσο για την ανεπιθύμητη εκδοχή ισχύει αυτό που έγραψε ο Ρομάν Γκαρύ: «Πέραν αυτού του σημείου, το εισιτήριο σας δεν ισχύει πια»!
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ
Εδώ ο Πλούτωνας έρχεται να σε κάνει να αναθεωρήσεις ή να απορρίψεις πολλά στην φιλοσοφία της ζωής σου. Σημαντικές πληροφορίες και αποκαλύψεις αλλάζουν όλο το τοπίο, συχνά μέσα από την εντρύφηση σου σε διάφορα μυστήρια του κόσμου τούτου. Από αυτήν την άποψη, οι σπουδές και τα ταξίδια παίρνουν μια σημαντική διάσταση, αφού γίνονται οι κύριοι μοχλοί της εξέλιξης σου. Αν βέβαια επιδιώξεις να πείσεις και άλλους να ακολουθήσουν το δρόμο που ανακάλυψες, αυτό ίσως σε κάνει ...λιγάκι αυταρχικό και απόλυτο, αφού το θεωρείς μια υπόθεση ζωής και θανάτου.
Και βέβαια ήταν ο Ιησούς που είπε «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι» αλλά ήταν Εκείνος και όχι o Γιώργος από τα Τρίκαλα που ξαφνικά «την είδε» γκουρού! Ακόμη αν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις ή ...κακό παρελθόν, πρόσεξε μην βρεθείς μπλεγμένος σε τίποτα μυστικές ομάδες ή έρθεις αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη, γιατί μπορεί να ...τσουρουφλιστείς άσχημα.
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ
Δραματοποιώντας κάπως την κατάσταση, το σκηνικό θυμίζει την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη και φυσικά εκείνο που θα μετρήσει τελικά είναι το σε ποιό «στρατόπεδο» ανήκεις. Το «Θηρίον» θα προσπαθήσει να σε τραβήξει προς την μεριά του αλλά εσύ εκεί... Βράχος! Εδώ παρότι ενδέχεται να αντιμετωπίσεις ύπουλα κτυπήματα οφείλεις να επιδείξεις Ιώβειο υπομονή, γνωρίζοντας πως πρέπει να «ξεσκαρτάρεις» από το παρελθόν σου κι αυτός ενεργειακά είναι ένας τρόπος για να το πετύχεις.
Φυσικά τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο δραματικά και σε μια πιο απλή -αλλά και ουσιώδη-εκδοχή ο Πλούτωνας σε καλεί να μηδενίσεις και να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή, μια καριέρα ή συνολικά έναν τρόπο ζωής, χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις.
Ουσιαστικά βρίσκεις τον προορισμό σου που το προηγούμενο διάστημα ήταν χαμένος στην κοινωνική βουή και τις πλαστές ανάγκες.
Στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, το όποιο «τέλος» είναι συνυφασμένο με τον «θάνατο της αθωότητας» κι έρχεται μαζί με την συνειδητοποίηση ενός «σκληρού» κόσμου, που μάλιστα διαπνέεται από σκοτεινά κίνητρα. Η κατάσταση λοιπόν, επιτάσσει την γνώση κάθε «κακοτοπιάς» και το μήνυμα του Πλούτωνα είναι πως δεν μπορείς να πορεύεσαι αγνοώντας τους κινδύνους και τους πειρασμούς της «σκοτεινής» πλευράς. Κι αυτό όχι απαραίτητα για να υιοθετήσεις τις πρακτικές της αλλά για να την προσπεράσεις ή να την αντικρούσεις επιτυχημένα στρεφόμενος τελικά σε αυτό που δεν μπορεί να σου αφαιρέσει κανένας: Τον εξελιγμένο εαυτό σου που γνωρίζει πλέον πολύ καλά ποιός είναι, τι θέλει και που πάει!
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ
Ο Πλούτωνας με αυτή την διέλευση έρχεται να σε κάνει να αναθεωρήσεις την σχέση σου με την κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς (ομάδες, συλλόγους κλπ), επιλέγοντας συχνά κάτι πιο «μυστηριακό» ή απόλυτο ως προς τους στόχους του. Επιπλέον ο Πλούτωνας στοχεύει στην όποια «αχίλλειο πτέρνα» σου στις φιλίες. Έτσι κάποιες από αυτές αποδεικνύονται στην πράξη ανούσιες και επιδερμικές, με αναπόφευκτη συνέπεια τον περιορισμό της κοινωνικότητας σου, μέχρι η ατζέντα σου να ανανεωθεί συμπεριλαμβάνοντας μόνον όσες και όσους εμπίπτουν στο γνωστό «ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει». Ενίοτε οι ανακατατάξεις μπορεί να έχουν και δραματικό χαρακτήρα, με κάποια πρόσωπα να «χάνονται» εξ αιτίας δύσκολων καταστάσεων.
Σε περίπτωση δυσαρμονίας, η εμπλοκή σε συλλόγους και οι νέες γνωριμίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε αδιέξοδο ή να αποδειχθούν στην πράξη «σκοτεινές». Και κάνοντας παρέα με άτομα ακατάλληλα που κατά τα άλλα εμφανίζονται ως «άλλου επιπέδου» γνωρίζεις μεν τα μυστικά της «παλιοζωής» αλλά το στοίχημα σου είναι να μην αλλοτριωθείς ως άτομο.
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ
Ο Πλούτωνας στον οίκο που έχει να κάνει με δοκιμασίες αλλά και ανταμοιβές, δρα τις περισσότερες φορές ως αφανής πρωταγωνιστής. Πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους αλλά στην πραγματικότητα έχουν έναν κοινό στόχο: Τον συντονισμό σου με την κοσμική αρμονία και τον εσώτερο εαυτό, κάτι που για να συμβεί απαιτεί συχνά διαδοχικές «καθάρσεις», τόσο στο εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό μέτωπο. Και ανάλογα με την πρότερη πορεία σου, μπορεί είτε να δοκιμαστείς σκληρά -ιδιαίτερα σε θέματα υπονόμευσης- είτε να διαπιστώσεις πως κάποιο «μαγικό» χέρι σου ανοίγει όλες τις πόρτες.
Στην πρώτη εκδοχή συμπεριλαμβάνεται κι αυτό που λέει και ο λαός «ότι κορόιδευες, τα λούστηκες». Είσαι πουριτανός και «καταδικάζεις» όσους καταπατούν τα σεπτά ήθη; Ε, εκεί θα πέσεις, στον ίδιο «αμαρτωλό λάκκο»! Το μήνυμα σε κάθε περίπτωση είναι πως θα πρέπει να απαγκιστρώσεις τον εαυτό σου από αγκυλώσεις και πεποιθήσεις του παρελθόντος, διαφορετικά οι εμμονές σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε δύσβατα μονοπάτια.
Η επαφή σου με χώρους περιορισμού (μοναστήρια, ιδρύματα κλπ) θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην κατεύθυνση της αξιολόγησης των πλαστών αγαθών του υλικού μας κόσμου. Και στο τέλος του δρόμου θα σε περιμένει ο νέος σου εαυτός, απαλλαγμένος από τα βαρίδια του και με εφόδιο την πίστη πως «τα πάντα εν Σοφία εποίησε».
Διαβάστε επίσης: «Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους, μέρος Α'»