Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11 έως 14 Αυγούστου
Το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Ουρανό προσδίδει στην καθημερινότητα έναν πικάντικο ή εξωτικό χαρακτήρα, με τα σπάνια συμβάντα ή φαινόμενα να κλέβουν την παράσταση.
Πετάει ο γάιδαρος;
Όσον αφορά τους κλασικούς πλανήτες, μια και μόνη είναι η όψη που σχηματίζεται αυτό το τριήμερο αλλά φτάνει και περισσεύει για να φέρει τα πάνω κάτω και να αναδείξει το Σ/Κ σε ένα ...μνημείο παραξενιάς ή παραδοξότητας!
Το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Ουρανό προσδίδει στην καθημερινότητα έναν πικάντικο ή εξωτικό χαρακτήρα, με τα σπάνια συμβάντα ή φαινόμενα να κλέβουν την παράσταση. Και μπορεί ο Ουρανός να ειδικεύεται στα διαστημικά δρώμενα, όπως είναι για παράδειγμα η παρατήρηση αστέρων, μετεωριτών ή ....UFO, έχει όμως και πολλά ράμματα για την ...γήινη γούνα μας!
Εκπλήξεις, απρόβλεπτες εξελίξεις και ανατροπές πασχίζουν να μας αποδείξουν ότι ναι μεν η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα αλλά για την ώρα ο τελευταίος είναι πραγματικά ...άφαντος!
Αντίθετα, στον δρόμο μας μπορεί να βρεθεί ότι πιο απίθανο, που μπορεί να μας αιφνιδιάσει ευχάριστα ή δυσάρεστα. Να συναντήσεις αίφνης, τον έρωτα σου, που υποτίθεται πως λείπει σε διακοπές και το πρωί σου έστελνε τηλεφωνικά φιλιά, να βολτάρει αλά μπρατσέτα με ένα «τεκνό» στο Πλανητάριο, όπου έτυχε να βρεθείς ύστερα από επτά χρόνια, μέρες που είναι... Oh my god! Εγκεφαλικό ή ευκαιρία για τρίο;
Ή πάλι να κλείσουμε μέσω facebook ένα πονηρό «ραντεβού στα τυφλά», διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι πως η άγνωστη περιπέτεια μας είναι ο άνθρωπος με τον οποίο κοιμόμαστε μαζί κάθε βράδυ. Άτιμο πράγμα αυτό το Fb... Το 10% των προφίλ είναι πλαστά και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, ιδιαίτερα αν τα 'χεις με Σκορπιούς...
Ας μην γίνομαι όμως απαισιόδοξος. Οι εκπλήξεις μπορεί να είναι και εντελώς wow, όπως μια παράσταση σε καμπαρέ, χαρισμένη από τον άνθρωπο μας ή ένα ευχάριστο συναπάντημα με τον παλιό μας φίλο -βρε, βρε τον Τάκη- που είχε εξαφανιστεί μαζί με τα δέκα χιλιάρικα που του είχαμε δανείσει. Ευτυχής συγκυρία για μας, Ουράνια κρυάδα για εκείνον!
Υπάρχουν βέβαια και τα παράξενα φαινόμενα. Ένας σκύλος να τρέπεται σε άτακτη φυγή από μια γάτα που όπως έδειξε η αναδρομή στην προηγούμενη ζωή της, ήταν ντόπερμαν ή ένα ποντίκι-ολυμπιονίκη να εξουδετερώνει με λαβή ζίου-ζίτσου τη γάτα που νόμισε πως έχει μπροστά της έναν εύκολο μεζέ.
Έτσι για να έχουν δουλειά και οι ψυχαναλυτές ζώων, που στην Αμερική κάνουν χρυσές δουλειές, γιατί όχι κι εδώ;
Η λίστα των παραδοξοτήτων μπορεί τελικά να είναι τόσο μακρά, όσο δεν φανταζόμαστε.
Και γι αυτό αν σας κάνουν την ...κλασική ερώτηση «πετάει ο γάιδαρος;», μην βιαστείτε να απαντήσετε πριν ρίξετε μια ματιά στους αιθέρες ή το πρόγραμμα πτήσεων της NASA.
Μπορεί ακόμη να πέσουν στην αντίληψη μας κάποιες σπάνιες συμπτώσεις, από αυτές που λέμε «συμπτώσεις με νόημα», που πίσω τους κρύβεται μια άγνωστη «πρώτη αιτία». Σπάνιες επαναλήψεις μιας ακολουθίας συμβάντων μας δίνουν την εντύπωση «πως κάτι θέλει να μας πει ο ποιητής», δηλαδή το σύμπαν.
Από μια τέτοια αφορμή ξεκίνησε κάποτε κι ένας Αυστριακός βιολόγος, ο Πολ Κάμερερ, διατυπώνοντας τελικά τον «Νόμο των Σειρών». Καθισμένος για ώρες σε ένα παγκάκι στο πάρκο ή γενικά σε δημόσιους χώρους κατέγραψε εκατοντάδες σειρές γεγονότων που χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους στα πλαίσια του αιτίου και του αποτελέσματος, απλά ...συνέβαιναν! Για παράδειγμα, κάθε φορά που μια κυρία με κόκκινο φόρεμα σταματούσε στο σιντριβάνι, δύο περιστέρια κουτσουλούσαν ταυτόχρονα και μια γάτα νιαούριζε. Ή μετά από έναν περαστικό που κρατούσε κλειστή την ομπρέλα του, ακολουθούσε ένας άσπρος σκύλος και ο ήχος από το παθιασμένο φιλί ενός ζευγαριού. Ούτε μια ούτε δύο αλλά πολλές φορές τα πράγματα έγιναν ακριβώς με την ίδια σειρά, υπονοώντας πως τελικά κάτι που μας φαίνεται σπάνιο, μπορεί τελικά να είναι θέμα timing.
Και μην βάζετε το χέρι σας στη φωτιά ότι ο Κάμερερ ήταν Παρθένος. Λέων ήταν, απλά είχε (μόνον) τέσσερις πλανήτες στην Παρθένο, μεταξύ των οποίων ο Άρης και ο Ουρανός.
Κι αν έχετε κι εσείς κάποια ανάλογη σχέση με το ζώδιο, μπορείτε επίσης να κρατήσετε ένα «ημερολόγιο συμπτώσεων», όπως ο Κάμερερ κι ύστερα όλα αυτά θα σας φανούν φυσιολογικά Εξ άλλου είναι κάτι πολύ πιο δημιουργικό και επιστημονικό, από το να μετράμε κάθε μέρα την ...περιφέρεια μας!
Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, είναι βέβαιο πως, οι πιο συντηρητικοί χαρακτήρες θα αντιμετωπίσουν με δυσπιστία κάθε ξάφνιασμα που ταράζει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, ακόμη κι αν πρόκειται για μια απλή αλλαγή σχεδίων.
Και όλοι μας μπορεί να δυσανασχετήσουμε από την «ανυπακοή» συσκευών και μηχανημάτων, που υποτίθεται πως φτιάχτηκαν για να μας υπηρετούν. Όμως, αν το καλοσκεφτούμε ίσως να δικαιούνται κι αυτά την ...επανάσταση τους!
Εξ άλλου μας δίνεται μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας στα ηλεκτρονικά ή όπου αλλού μας ρίξει ο «δαίμων της τεχνολογίας».
Από την άλλη πλευρά, κάθε περίεργος νους, που μαγεύεται από το απροσδόκητο και την αποκάλυψη ενός νέου κόσμου και τελικά ο καθένας από εμάς που αρέσκεται -που και που- να κολυμπά στο ...χάος, θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις προκλήσεις που θα του τύχουν.
Το ακόνισμα του μυαλού και τα νέα ενδιαφέροντα, είναι μαζί με τις πρωτότυπες παρουσιάσεις ή τοποθετήσεις, ότι πολυτιμότερο περιέχει η κληρονομιά μιας όψης Ερμή-Ουρανού. Και η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι όσο «περίεργα» κι αν είναι τα φαινόμενα που προκύπτουν με αυτήν την όψη, πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση που μας περιμένει για να την βρούμε.
Στον αντίποδα, η πιο «σκοτεινή» πλευρά της όψης έχει να κάνει με την άκρατη καταστρατήγηση νόμων και κανόνων που υπάρχουν για όλους, όχι όμως για τον δράστη μιας αποτρόπαιης πράξης. Ηθικές και λογικές, μπορεί να γίνουν κομμάτια, με πρόσχημα την κακώς εννοούμενη ελευθερία.
Οι Κριοί, οι Λέοντες, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί, οι Αιγόκεροι και οι Υδροχόοι είναι τα ζώδια, που μαζί με τους Διδύμους συγκροτούν την βασική επτάδα των άμεσα εκτεθειμένων στα «κόλπα» του Ουρανού. Και πέρα από τις ενοχλητικές διαστάσεις μιας απρόβλεπτης καθημερινότητας ή μιας απροσδόκητα ακραίας συμπεριφοράς, το μήνυμα είναι «κάντο όπως δεν το κάνουν οι άλλοι». Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας, που μπορεί να μας αναδείξει, όσο κι αν κάποιοι μας θεωρούν ένα «παράξενο φρούτο».
Όταν ο μικρόκοσμος αγριεύει
Η δεύτερη όψη των ημερών είναι αυτή ανάμεσα στον Άρη και μια ...άγνωστη στο πλατύ κοινό, την Έριδα, τον έσχατο (μέχρι στιγμής) πλανήτη-νάνο του ηλιακού μας συστήματος. Και η αντίθεση που σχηματίζουν είναι ικανή να ...θεριέψει κάθε μικροοργανισμό, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι απλά ένας αδιάφορος συγκάτοικος. Περί μικροβίων και ιών ο λόγος, που με την συνδρομή του Άρη δείχνουν αποφασισμένοι να μας ταλαιπωρήσουν, όσο τουλάχιστον τους «περνάει». Γι' αυτό κι εμείς, όπου τους πετύχουμε καλό είναι να τους ,,,τσακίσουμε πριν μας κάνουν τη ζημιά. Απολυμαντικά και απορρυπαντικά σε πρώτο πλάνο λοιπόν και βλέπουμε...
Ο μικρόκοσμος βέβαια έχει κι άλλες ...οντότητες, όπως τα ηλεκτρόνια, τα φωτόνια, τα νετρίνα ή τα κουάρκς των Φυσικών, είναι όμως στην πλήρη αρμοδιότητα τους να μας πουν τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει για παράδειγμα ένα «εκνευρισμένο» μποζόνιο! Προσωπικά αδυνατώ να σκεφτώ κάτι περισσότερο από μια «αναταραχή» στο CERN.
Μια ακόμη λέξη-κλειδί της συγκεκριμένης όψης είναι ο κατακερματισμός. Το τι ακριβώς θα τεμαχιστεί, είναι για τον καθένα μια ...προσωπική υπόθεση, αν και συνήθως πρόκειται για ένα είδος τεχνικής εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ο σκοπός είναι να διαλυθεί ο «στόχος» στα εξ ων συνετέθη.
Οι Κριοί και οι Ζυγοί, μαζί με τους Παρθένους και τους Ιχθύες των τριών τελευταίων ημερών, έχουν τον πρώτο λόγο, είτε ως αποφασιστικοί δράστες, είτε ως υποψήφιοι παθόντες.