Περί ζωδιακού τροχού ο λόγος, που για μια ακόμη φορά εκθέτει στην βιτρίνα του δύο από τα εξέχοντα μέλη της πλανητικής οικογένειας, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, μαζί φυσικά με την... προίκα τους!
Ώδε η σοφία εστίν (κι εδώ είναι που χρειάζεται η σοφία), όπως γράφεται χαρακτηριστικά στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, ένα ιερό κείμενο εξαιρετικά επίκαιρο, αφού το περιεχόμενο του συνάδει με τις ουράνιες συνθήκες των ημερών.
Η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, συνοδευόμενη από αστραπόβροντα, μάχες και γενικότερα καταστάσεις που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου, είναι γενικότερα ένα από τα αγαπημένα θέματα των θρησκειών αλλά και της σύγχρονης κουλτούρας που αναπαράγει αυτό το αρχετυπικό μοντέλο, το οποίο βέβαια έχει και μια συμβολική διάσταση, αφού αναφέρεται στην εσωτερική κρίση και μεταμόρφωση του κάθε ανθρώπου.
Το σενάριο βέβαια έχει πάντα happy end και... αλίμονο στους ασεβείς, που θα εξακολουθήσουν να συμπεριφέρονται λες και δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Πριν όμως αναζητήσουμε τα εξωτερικά σημάδια αυτής της Τιτανομαχίας, καλό είναι να αφουγκραστούμε τον εσωτερικό μας κόσμο και τις διεργασίες που συντελούνται κάτω εκεί βαθιά... Γιατί από εκεί εκπορεύεται η πραγματικότητα μας, αυτή που μας οδηγεί είτε σε μεγαλουργήματα, είτε σε ανοσιουργήματα. Φίλες και σύμμαχοι σε αυτό ταξίδι μας στέκονται οι πνευματικές αξίες, που ήταν είναι και θα είναι το υπερόπλο μας, ιδιαίτερα όταν οι καταστάσεις μας σπρώχνουν σε «χαμηλές πτήσεις» στον κόσμο των ενστίκτων.
Όπως στα θαύματα οι τυφλοί βρίσκουν το φως τους και οι ανάπηροι περπατούν, έτσι και στην ζωή του καθενός μας, η πνευματική δύναμη και η καθαρή καρδιά είναι εκείνες που μετατρέπουν ακόμη και την πιο σκοτεινή ενέργεια σε πηγή φωτός.
Παρακάμπτοντας λοιπόν «σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς», από το ταυ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο, τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, είναι προτιμότερο να κρατήσουμε την δημιουργική διάσταση του και να μην αναλωθούμε σε «τρομοκρατικές» διακηρύξεις, που στο κάτω-κάτω περισσεύουν στην αστρολογική φιλολογία. Εξ άλλου στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κάθε βίαιη ανατροπή των δεδομένων μας δεν είναι παρά μια φιλική χείρα βοηθείας που τείνει το σύμπαν προς το μέρος μας, εισακούοντας τις δικές μας ενδόμυχες εντολές-ευχές.
Τι κι αν τις ξεχάσαμε, τι κι αν τις θάψαμε κάτω από τόνους «πρέπει» και συμβιβασμών;
Όσον αφορά λοιπόν, παρωχημένες πεποιθήσεις, αδιέξοδες καταστάσεις, τύψεις, ενοχές και συναισθηματικά «κολλήματα», το μήνυμα είναι απλό και... τραγουδιστό!
Άντε και αντίο,
θα σε δω στο πλοίο,
στις 32 του άλλου του μηνός
Για όσες ή όσους επιμένουν δε, στις εξωτερικές εκδηλώσεις του συγκεκριμένου τ-τετραγώνου, το «μυστικό» είναι ένα: Η αντιστροφή των δεδομένων.
Γι' αυτό ναι μεν οι έχοντες και κατέχοντες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το ξεβόλεμα τους, ιδιαίτερα αν η περίπτωση τους εμπίπτει στο Ευαγγελικό «δεν ωφελείται κανείς, εάν κερδίσει όλο τον κόσμο και ζημιωθεί όμως στην ψυχή». Αντίθετα, οι... Ουρανοπλουτωναίοι μπορεί να φανούν εξαιρετικά γαλαντόμοι απέναντι σε εκείνους που «δεν είχαν στον ήλιο μοίρα» και είναι πρόθυμοι να χαράξουν μια νέα πορεία και να αναγεννηθούν από την στάχτη τους.
Ως προς τα ζώδια, όλα μπορεί να «τσιμπήσουν» κάτι από το πανηγύρι των κοσμογονικών αλλαγών αλλά σίγουρα στην πρώτη γραμμή εξακολουθούν να βρίσκονται οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρορμητικών (Καρκίνοι, Κριοί, Ζυγοί και Αιγόκεροι) με τους πρώτους να γίνονται οι κυριότεροι αποδέκτες και χρήστες της κοσμικής ενέργειας.
Μαζί τους και μια μερίδα των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), που τυχαίνει να έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 12η μοίρα του ζωδίου τους.
Και πριν αρχίσουν οι διαμαρτυρίες του τύπου «πάλι εμείς;» δεν έχω παρά να θυμίσω πως το «όν αγαπά κύριος, παιδεύει» είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το «μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απωλέσαι».
Πολύ... θρησκευτικό όμως έπεσε και ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε κλίμα, περνώντας στην έτερη -και καθ' όλα ερωτική- όψη των ημερών, το τετράγωνο δηλαδή ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη.
Πολλά και ουσιαστικά για την επιρροή αυτού του τετραγώνου μπορείτε να διαβάσετε και να πληροφορηθείτε στο ειδικό και επίκαιρο άρθρο που αναρτήθηκε στο astrology.gr.
Εδώ θα αναφερθώ κυρίως στην «συνεισφορά» του τροπικού Κρόνου, που υποδέχεται τους δύο αρχετυπικούς εραστές στην αστρική τους εκδοχή.
Η «κρυφή» σύνοδος αστρικού Άρη-Κρόνου και το συνεπακόλουθο «κρυφό» τετράγωνο αστρικής Αφροδίτης-Κρόνου, όσον αφορά τα αισθηματικά θέματα, μπορούν να περιγραφούν συνοπτικά ως «μπλέξιμο»!
Απειράριθμοι... προβληματικοί τύποι, ήδη έχουν βγει... τσάρκα, αφού ξέρουν πως αυτές είναι οι μέρες τους! Μαζί τους παντρεμένοι και παντρεμένες, που προθυμοποιούνται να μπουν σε μια παράλληλη σχέση μακράς διάρκειας και οι μόνοι που φαίνεται να το χαίρονται πραγματικά είναι οι άνω των -άντα. Γιατί νεαρές και νεαροί δείχνουν επίσης πρόθυμοι να ανταλλάξουν το σφρίγος και το κάλλος τους με τις γοητευτικές κοιλίτσες και την ασφάλεια που τους παρέχει η σοφία-εμπειρία των γκρίζων κροτάφων, με όποια... βαφή κι αν έχουν σκεπαστεί!
Φυσικά, στο πρόγραμμα υπάρχουν και οι χωρισμοί, αποτέλεσμα μιας κρίσης που απογυμνώνει κάθε βιτρίνα και αποκαλύπτει την ουσία μιας σχέσης.
Στο σεξουαλικό σκέλος τώρα, ενδέχεται να προκύψουν «αρνήσεις» και μπλοκαρίσματα στα πλαίσια του γνωστού «το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής». Από εκεί και ύστερα ένα σχήμα Αφροδίτης-Άρη-Κρόνου, παραπέμπει ευθέως σε σαδομαζοχιστικές πρακτικές, είτε αυτές αναφέρονται στην σεξουαλικότητα, είτε στην ψυχολογία μιας σχέσης.
«Υποφέρω αλλά μου αρέσει» είναι το «μότο» του συγκεκριμένου σχήματος, μια νοοτροπία που, όπως ίσως γνωρίζετε, δεν είναι διόλου ασυνήθιστη...
Εδώ, όσον αφορά τα ζώδια, τα τέσσερα σταθερά (Ταύροι. Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) έχουν το προβάδισμα στις «εμπλοκές» κάθε είδους, με αδιαφιλονίκητους παρτενέρ τους Ζυγούς, τους Κριούς, τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στις τρεις τελευταίες ημέρες του ζωδίου τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα το όλο «πάρτι» να διαμειφθεί μεταξύ των μεν και των δε...