Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.
Από Πέμπτη σε Πέμπτη (22 έως 28 Φεβρουαρίου)
Με νωπή ακόμη την «νεφελώδη» επιρροή της συνόδου Ήλιου-Ποσειδώνα, μπαίνουμε σε μια εβδομάδα η οποία θα κλείσει με μια ακόμη «ωδή στο φανταστικό» (μια σύνοδο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, δηλαδή) ενώ χαρακτηρίζεται από την έναρξη της ανάδρομης κίνησης του Ερμή και την μάλλον επεισοδιακή Πανσέληνο του Φεβρουαρίου. Από την άλλη πλευρά δεν λείπουν και οι πλανητικές όψεις «πρώτης γραμμής», όπως είναι για παράδειγμα αυτές του Άρη με τον Πλούτωνα, του Ήλιου με τον Δία και τον Κρόνο ή του Άρη με τον Ερμή.
Πάντως να ξέρετε ότι το Σ/Κ δεν είναι τόσο αθώο, όσο ίσως μπορεί να φαίνεται, γι' αυτό ας έχουμε το νου μας. Κι αν τυχόν μας τύχουν τα δύσκολα, δεν θα φταίει ο ανάδρομος Ερμής.
Την Παρασκευή, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει μια σύνοδο με την τροπική Αφροδίτη, διανθίζοντας την καθημερινότητα μας ως επί το πλείστον με ευχάριστες στιγμές.
Mainstream: Ευχάριστη παρέα. Θεάματα, ακροάματα. Περίπατος, εκδρομή. Αγορές, γνωριμίες, κοινωνική δικτύωση.
SOS: Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Κουτσομπολιό.
Το Σάββατο, ο Ερμής σταματά την ορθόδρομη πορεία του, εγκαινιάζοντας μια περίοδο (έως τις 18/3) αναθεωρήσεων και επαναλήψεων πράξεων ή καταστάσεων του παρελθόντος. Παραδοσιακά ο ανάδρομος Ερμής συνδέεται με αναβολές σε πρακτικά θέματα, ενώ είναι μια ισχυρή αντένδειξη για ταξίδια, υπογραφές συμβολαίων, συμφωνιών και κάθε επικοινωνιακής απόπειρας. Ωστόσο, όλες αυτές οι «ανωμαλίες» οφείλονται συνήθως στο ότι λείπει κάτι το οποίο οφείλουμε να συμπληρώσουμε ή αποσκοπούν στην χρήση εναλλακτικών λύσεων που είναι στο «συρτάρι» μας. Πρακτικά δηλαδή, ο ανάδρομος Ερμής δικαιώνει κάθε προνοητικό νου και καθιστά λειτουργικές κάποιες «ξεχασμένες» εφαρμογές.
Αν όμως ο ανάδρομος Ερμής είναι αστρολογικά η πιο «πιασάρικη» είδηση, η ουσία βρίσκεται τελικά αλλού. Την ίδια ημέρα, ο τροπικός Άρης σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα, φέρνοντας στην επιφάνεια καταστάσεις που γενικά η διαχείριση τους θεωρείται δύσκολη και απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Η «ηφαιστειακού τύπου» δράση του συγκεκριμένου Άρη, ενδέχεται να μας φέρει μπροστά σε μια εκρηκτική πραγματικότητα, όπου θα πρέπει να πάρουμε θέση, είτε αυτό αφορά ενστικτώδεις εκφάνσεις και εσωτερικές διεργασίες, είτε έναν εξωτερικό «εχθρό» απέναντι μας.
Mainstream: Έρευνα μυστηρίων, αποκάλυψη παρανομιών. Βουτιά προς τα μέσα, ενδοσκόπηση. Σκάψιμο, διάτρηση, άνοιγμα λάκκου. Αποχετευτικές εργασίες. Σεξουαλικότητα, δυνατές προσωπικές εμπειρίες. Καταπολέμηση «σκοτεινών» δυνάμεων, ξερίζωμα του κακού, εξορκισμός. Πολεμικές τέχνες.
SOS: «Σημεία και τέρατα». Υπονόμευση, σαμποτάζ, αυτοκαταστροφικές πρακτικές. Εγκληματικότητα, τρομοκρατία, βομβιστικές επιθέσεις. Υποχώρηση εδάφους, «άνοιξε η γη και τον κατάπιε». Φυσικές καταστροφές. Κίνδυνος από περιθωριακά στοιχεία ή άτομα του υποκόσμου. Άγρια ένστικτα, «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Μαύρη μαγεία. Ηφαιστειακή έκρηξη.
Την Κυριακή, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, καθιστώντας πιο δύσκολη ή περίπλοκη τη καθημερινότητα μας.
Mainstream: «Κάθε εμπόδιο για καλό». Μια επιτυχημένη εξέταση ή δοκιμασία. Η αποδεδειγμένη επάρκεια. Ένας περιορισμός που προστατεύει. Δικαίωση της νομιμότητας και της πρόνοιας. Ανάληψη καθηκόντων, σοβαροί προβληματισμοί.
SOS: Απαγόρευση, ποινή, τιμωρία. Αποτυχημένες εξετάσεις, ανεπάρκεια. Καθυστέρηση, αναβολή. Ένας ανεπιθύμητος περιορισμός, κακή αρχή. Ατυχία.
Ωστόσο, τη Δευτέρα, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με το Δία, δημιουργώντας έτσι μια ενεργειακή διελκυστίνδα, μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων. Πρακτικά, αυτό μπορεί να χωρίσει τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, ενώ σίγουρα θα δημιουργήσει τριβές ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μάθει να ακολουθούν τον δύσκολο δρόμο και σε εκείνους που συνήθως βάζουν ως προτεραιότητα την ευκολία τους, σε βάρος μάλιστα των υπολοίπων. Το ζητούμενο βέβαια για τον καθένα μας είναι το μέτρο και η αναζήτηση ενός δρόμου που δεν θα είναι ούτε πολύ ανοικτός ή επεκτατικός, ούτε όμως και αυστηρή στενωπός. Τελικά, η γνώση των ορίων μας είναι εκείνη που θα συμβάλλει σε μια επιτυχημένη έκβαση, ενώ αντίθετα η αμετροέπεια μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες.
Mainstream: Επέκταση, ανάπτυξη, γιγάντωση. Υποστήριξη από ισχυρούς, αποδοχή ενός αιτήματος. Μια πριμοδοτημένη έναρξη. Διασκέδαση, κέρασμα, ευχάριστες στιγμές. Τύχη.
SOS: Ενέργειες και κινήσεις εκτός ορίων. Ανηθικότητα, κερδοσκοπία, «λαμογιά». Σπατάλη, σκάνδαλο. Αμέλεια, «κοπάνα», επιπολαιότητα. Αμετροεπής συμπεριφορά, αναξιοκρατία, ο «φελλός που επιπλέει». Εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας.
Την ίδια ημέρα έχουμε και την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου, η οποία εκτός των άλλων αναδεικνύει τις αρετές αλλά και τις ανεπιθύμητες πλευρές του δίπολου Δία-Χείρωνα. Αυτό σημαίνει ότι συναισθηματικά ενδέχεται να υπάρξει μια «φουσκοθαλασσιά», ικανή να οδηγήσει σε ακραίες πρακτικές. Ακόμη, το παρελθόν και οι οικογενειακές υποθέσεις βγαίνουν στο προσκήνιο, ενώ δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν κερδοσκοπικές κινήσεις σε σχέση με ακίνητα. Το πιο επίφοβο ωστόσο έχει να κάνει με μια θεαματική εμφάνιση και δράση των στοιχείων της φύσης, η οποία θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη αναστάτωση σε μερίδα του κόσμου. Ακόμη, ενδέχεται να υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις εμφορούμενες από την «ψυχολογία του όχλου».
Από την άλλη πλευρά, σε δημιουργικό επίπεδο, οι συνθήκες ευνοούν την αγορά ή τη διαμόρφωση ενός ακινήτου, ενώ η νοσταλγία και οι μνήμες μπορεί να συμβάλλουν σε μια γόνιμη ανανέωση της ψυχολογίας μας αλλά και στην ανακάλυψη πολύ σημαντικών πτυχών που αφορούν την εν γένει πορεία και τα εσωτερικά κληροδοτήματα μας.
Την Τρίτη, έχουμε μια σύνοδο ανάμεσα στον Ερμή και τον Άρη. Η όψη των δύο πλανητών απαιτεί κίνηση, δράση και γενικότερα μια δημιουργική εκτόνωση της ενέργειας μας, διαφορετικά ενδέχεται να βιωθεί αποκλειστικά και μόνον ως «η κακιά στιγμή». Συνήθως βέβαια, παρά την οξύτητα τους, τα «παρεπόμενα» του Άρη δεν διαρκούν για πολύ, ενώ όσον αφορά τις συμπεριφορές καλό είναι να θυμόμαστε ότι «σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει».
Mainstream: «Εδώ και τώρα». Λειτουργία υπό πίεση, κυνήγι, διεκδίκηση. Τολμηρές πρωτοβουλίες, ακαριαία δράση, αμεσότητα. Έξυπνες λύσεις, γρήγορα αντανακλαστικά. Κατάκτηση, επίτευγμα. Δημιουργική εκτόνωση, αθλητισμός, τεχνικές εργασίες. Ροή, «πέτρα που κυλάει, δεν χορταριάζει». Ειλικρίνεια.
SOS: «Σε αναμμένα κάρβουνα». Θυμός, νεύρα. Εντάσεις, καβγάδες, ατυχήματα. Αυθαιρεσία, βία, επιβολή «με το στανιό». Αυτός που «πάει γυρεύοντας», άγνοια κινδύνου. Αυτοδικία. Φασαρία, οξεία ενόχληση, καταπάτηση δικαιωμάτων. Βωμολοχίες. Υπέρμετρος αυθορμητισμός, γκάφες, βιαστική κρίση. «Ου προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας».
Την ίδια ημέρα επίσης, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων, ανοίγοντας μια περίοδο (έως και τις 21/3), όπου τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες) αποκτούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στις διαπροσωπικές σχέσεις τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα είναι σώνει και καλά θετικές. Πρόκειται για ένα «άνοιγμα» που τα αποτελέσματα του θα κριθούν κυρίως από τις προδιαγραφές εκάστου γενέθλιου χάρτη, ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και κάποιες «δύσκολες» στιγμές για τη συγκεκριμένη Αφροδίτη, που στον δρόμο της θα «σκοντάψει» πάνω στον Κρόνο (2/3), τον Ουρανό (8/3) αλλά και τον Πλούτωνα (11/3). Πάντως, το «ρόδι» των όψεων της Αφροδίτης το σπάει ο κυβερνήτης του ζωδίου!
Την Πέμπτη η Αφροδίτη κάνει μια σύνοδο με τον Ποσειδώνα
Mainstream: Χαλάρωση, «ταξίδεμα», ύπνος. Ρομαντισμός, φαντασία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εναλλακτικές θεραπείες. Διακόσμηση. Προσφορά σε πάσχοντες, αλτρουισμός. Αίσθηση ευτυχίας, φυγή από τα δύσκολα. Απόκρυψη δυσάρεστων λεπτομερειών, άγνοια που προστατεύει. Λεπτά αισθήματα, ευγένεια εξιδανίκευση, οραματισμός. Μια πλατωνική σχέση. «Κατά λάθος στην αγκαλιά του/της». Επαφές με καλλιτέχνες ή «αριστοκράτες». Αισθησιασμός, γλυκό μεθύσι. Κεριά, αρώματα, βότανα, άλατα.
SOS: Αφέλεια, ευπιστία. Μια λάθος σχέση. Απάτη, αυταπάτη, απιστία. Απομάκρυνση συντρόφου. Παρασιτισμός, αλλοίωση τροφίμων, μούχλα. Αλλεργίες, μυκητιάσεις. Κατάσταση μέθης που οδηγεί σε παραχωρήσεις. Αποπλάνηση.
Και ίσως τα πράγματα να παρέμεναν εντελώς στο «σύννεφο» της ευτυχίας αν την επόμενη ημέρα δεν ακολουθούσε η εμφάνιση των δύο «σκληρών» του ζωδιακού.
Συγκεκριμένα ο Ήλιος σχηματίζει δύο θεωρητικά «ήπιες» όψεις με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα (τρίγωνο και εξάγωνο αντίστοιχα), οι οποίες ωστόσο σε συναισθηματικό επίπεδο δεν παύουν να κρούουν τον... κώδωνα του ρεαλισμού στην Αφροδίτη. Ιδιαίτερα ο πρώτος, δεν το 'χει σε τίποτε να «γυρίσει» την αρχική ευεξία σε μια γενναία διάψευση ή κρίση μελαγχολίας, ενώ αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός ασύμφορου συναισθηματικού μπλεξίματος. Υπάρχουν βέβαια και κοινές περιοχές δράσης του Κρόνου και του Ποσειδώνα, όπως οι Τέχνες και η Εσωτερική φιλοσοφία, ενώ για όσες και όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για την καθημερινότητα τους, υπάρχει μια ακόμη η οποία συνιστάται ανεπιφύλακτα και δεν είναι άλλη από την προσφορά βοήθειας σε πάσχοντες.
Περισσότερα όμως για αυτές τις όψεις, στην επόμενη «εκπομπή SOS» της ερχόμενης Πέμπτης.
*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.