Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ουρανό και στο καπάκι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Η Αφροδίτη και ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ουρανό κι ύστερα πάλι σε τετράγωνα με τον Πλούτωνα... Έλεος πια! Kι άντε να δούμε τι θα γίνει με αυτές τις διαδοχικές ρελάνς των δύο Τιτάνων της αστρολογικής μας οικογένειας... Μόλις ξεμυτίσει ο ένας για να μας δείξει πόσο δυνατός είναι ο πνιγηρός έρωτας του, τότε θυμάται κι ο άλλος να φορτσάρει, φέρνοντας τούμπα το καθεστώς. Έτσι πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, έρχονται τα πάνω-κάτω κι εμείς μένουμε εμβρόντητοι μπροστά στα κατορθώματα τους, έχοντας ως μόνη επιλογή το να διαλέξουμε την μια ή την άλλη υπερδύναμη. Τον Μηδενιστή και τον Παρανοϊκό. Τι μας συμφέρει άραγε;
Κατ' αρχήν, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Πλούτωνας έχει μπέσα. Και τα ανταλλάγματα που προσφέρει για την υποταγή μας στο άρμα του είναι ανάλογα με αυτά που παρέχονται σε ένα ένθερμο μέλος μιας μυστικής οργάνωσης. Αν είμαστε ολοκληρωτικά δικοί του, τότε έχουμε τα πάντα στη διάθεση μας κι ας έχουμε πουλήσει και τις επτά ψυχές μας. Αντίθετα, αν του πάμε κόντρα και βγάλουμε γλώσσα, το σκηνικό θυμίζει πλέον την «αγάπη» ενός Νονού προς το παραστρατημένο μέλος της Μαφίας. Φιλί κι άντε γεια...
Η «υποταγή» στον Πλούτωνα βέβαια, σημαίνει πρακτικά ότι αποδεχόμαστε τη μοίρα μας και ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων τα σχέδια του αφέντη μας, όσο ποταπά κι αν είναι.
Το μότο του είναι «ο θείος Πλούτων ξέρει», ό μεθερμηνευόμενον εστί «ακόμη κι αν σε εκμηδενίσω ή σε φτάσω στον πάτο, υπάρχει λόγος, που δεν χρειάζεται να γνωρίζεις». Κι αν πάθουμε κάτι ανεπανόρθωτο, ο θείος θα φροντίσει ώστε το μπόνους της αφοσίωσης μας να μεταβιβαστεί στους στενούς συγγενείς μας.
Mafia speaking...
Πέρα όμως από τα Μεφιστοφέλεια πλεονεκτήματα υπάρχει και το άλλο. Την σήμερον ημέρα, όπου κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, ένα PR με το Χάρο είναι επιβεβλημένο. «Χαίρετε κ Χάρε, τι κάνει η κ Χάρου, πως πάνε τα Χαρόπουλα;»
Αλλιώς θα μας αντιμετωπίσει στο διηνεκές ο Mr End αν είμαστε γνωστοί του, αφού στην επόμενη συνάντηση θα κοντοσταθεί μουρμουρίζοντας «εσένα, κάπου σε έχω ξαναδεί». Κι αυτή η μικρή αμηχανία, μπορεί να αποβεί καθοριστική για τη συνέχεια.
Πάμε τώρα στον Ουρανό...
Το ενδιαφέρον με αυτόν τον καθ' όλα αιρετικό τύπο είναι ότι σε αντίθεση με τον ομόλογο του, υποφέρει διαρκώς από έναν φόβο δέσμευσης. Κι επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη ο σωστός συμπαντικός ψυχίατρος, κρατάει αιώνες αυτή η κολόνια...
Επίσης είναι γνωστό ότι δεν έχει τσίπα επάνω του, αφού όταν έβρεχε νόμους κρατούσε ομπρέλα. Άρα εδώ ξεχνάμε τους όρκους αιώνιας πίστης και τα σφραγισμένα με αίμα συμβόλαια του συναγωνιστή Πλούτωνα, τα οποία ο μόνος λόγος που τα υπογράφει είναι για να τα αναιρέσει στην πράξη. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ανατροπή της εκάστοτε τάξης πραγμάτων κι αυτό είναι που τον κάνει από ελκυστικό μέχρι αναθεματισμένο, ανάλογα με το τι ανατρέπει. Στο ερώτημα «μαύρο ή κόκκινο» η απάντηση του είναι πάντα «το αντίθετο» κάτι που έχει αποδοθεί άριστα στην παραδοξολογία του Γάλλου συγγραφέα -και Ιχθύ- Henri Jeanson: «Ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ο σοσιαλισμός ακριβώς το αντίθετο του».
Έτσι αν του συστηθούμε ως σοβαροί και αξιόπιστοι συνομιλητές, θα μας ταράξει στις πλάκες, αν είμαστε straight θα υποδυθεί τον gay κι αν -αλίμονο μας- εμφανιστούμε ως αμφισβητίες ποντάροντας στην υποστήριξη του, θα επιβάλλει την δική του τάξη αυθορί και παραχρήμα. Ανάλογα λοιπόν με τη στάση μας, θα εισπράξουμε και τις απαντήσεις, που είναι ακραία σταθερές μέχρι να... αλλάξουν!
Γενικά, οτιδήποτε τείνει να γίνει οικείο και παραδοσιακό τον ενοχλεί αφάνταστα, γι αυτό είναι ανοικτός σε κάθε τι το ξένο, που υπερβαίνει ή προκαλεί το εθιμικό δίκαιο κι ας το δημιούργησε ο ίδιος.
Μύλος...
Αυτά, λοιπόν συμβαίνουν με τους δύο κυρίους του ηλιακού μας συστήματος και προς στιγμήν δημιουργείται η εντύπωση πως όποιον κι από τους δύο κι αν διαλέξουμε, χαμένοι θα βγούμε. Σωστό μέχρις ενός σημείου...
Υπερβαίνοντας την προπαγάνδα του Ποσειδώνα που -σωστά κατ' εμέ- διατείνεται εσαεί ότι είναι η μόνη απάντηση στα αδιέξοδα των δύο μαστροχαλαστών, η πρώτη σωτήρια σκέψη είναι να τους αιφνιδιάσουμε αναλαμβάνοντας ενεργητικό και όχι παθητικό ρόλο. Τι θέλει ο Πλουτωνάκος, μηδενισμούς; Πάρε να 'χεις Γιώργο, Μαρία, Ελένη... Τι θέλει ο τρελάρας, αντινομίες; Δώσε κι εμένα μπάρμπα...
Ωστόσο μια τέτοια στρατηγική, που στοχεύει πρωτίστως στους γύρω μας, εμπεριέχει τον κίνδυνο να ταυτιστούμε με το ρόλο, ξεχνώντας την ανθρωπιστική αποστολή μας σε τούτο τον πλανήτη. Κι αν αυτοί εκεί ψηλά είναι χοντρόπετσοι και δεν χαμπαριάζουν από Αρμαγεδδώνες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους συνανθρώπους μας.
Τελικά, αν πατάμε τα κουμπιά κατά πως τα θέλουν, γλιτώνουμε μεν τα χειρότερα για μας αλλά πασάρουμε την αλλοφροσύνη στους άλλους και κανείς δεν γίνεται σοφότερος.
Εκείνο που τους πρέπει και προσδοκούν από εμάς ως πιο εξελιγμένες διάνοιες, είναι να τους δείξουμε τον δρόμο της δημιουργικής συμφιλίωσης, να αναδείξουμε δηλαδή την πνευματική διάσταση της ενέργειας τους, μπας και βγουν οι τσίμπλες από τα μάτια τους και ανανήψουν από τη βαρβαρότητα. Θα μου πείτε, από εμάς περιμένουν κοτζάμ πλανήταροι να γίνουν σοφότεροι; Έλα όμως που «από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια»... Διαφορετικά θα το έκαναν μόνοι τους, χωρίς τη μεσολάβηση μας...
Η ουσία είναι λοιπόν, ότι για όσο διάστημα η «μπάλα» παίζεται στο γήπεδο της καθημερινότητας μας ή μιας περιορισμένης σε ορίζοντες και δυνατότητες πραγματικότητας, όσο κι αν σαλέψουμε, δεν ξεφεύγουμε από τα μοιραία δεσμά τους.
Αντίθετα, με έρευνες, αποκαλύψεις, ανακαλύψεις και πνευματικό έργο, εκπληρώνουμε στο ακέραιο το θεάρεστο έργο του εκπολιτισμού των πλανητών αλλά και του εαυτού μας, στέλνοντας το μοιραίο στα αζήτητα.
Πρωταγωνιστές και υποψήφιοι μέντορες σε αυτό το ιδιότυπο κοσμικό σχολείο, είναι βέβαια οι εκπρόσωποι των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), με συνοδοιπόρους τινές εκ των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 15η μοίρα του ζωδίου τους.
Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο.
*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.