Τα SOS της εβδομάδας
«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»
Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.
Από Παρασκευή σε Πέμπτη (7 έως 13 Ιουνίου)
Αρκετά «ζόρικο» είναι το επταήμερο που ακολουθεί, αφού ενεργοποιείται το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, πιάνοντας στις «δαγκάνες» του τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη. Επειδή μάλιστα το Σάββατο έχουμε την Νέα Σελήνη του Ιουνίου, η οποία δίνει το στίγμα για όλο το μήνα, φαίνεται πως όλο αυτό το ανατρεπτικό όσο και αποκαλυπτικό «πακέτο» θα μας ακολουθήσει μέχρι και τις αρχές Ιουλίου.
Από αυτήν την άποψη καλούμαστε να «υποκύψουμε» με προθυμία στις αλλαγές, τις μεταμορφώσεις ή τις «μεταλλάξεις», που επιτάσσουν οι καιροί. Αντίθετα ένας ενδεχόμενος εναγκαλισμός μας με το παρελθόν που έκλεισε ή κλείνει τον κύκλο του, μόνο ζημιά θα φέρει.
Υπάρχει βέβαια πάντα και ο δρόμος της έρευνας, που με την συνδρομή των δύο «μεγάλων» όχι μόνον είναι ορθάνοικτος αλλά μας επιφυλάσσει και σπουδαίες ανακαλύψεις.
Βάζοντας πάντως μια λεζάντα στην αστρολογική εικόνα του επταημέρου, νομίζω ότι το «μια αλλοπρόσαλλη πραγματικότητα» ταιριάζει μια χαρά.
Ένα κύριο θέμα αυτής της Νέας Σελήνης είναι επίσης το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα για την επιρροή του οποίου έγραψα τόσο στα «SOS» της περασμένης Πέμπτης, όσο και στο «Αστρολογικό δελτίο» της Τρίτης 4/6.
Μια επανάληψη ωστόσο δεν βλάπτει...
Mainstream: Ελιγμός, παραλλαγή. Αποκάλυψη μιας συνομωσίας. Εξόντωση παρασίτων, απεντόμωση, ψεκασμός. Καλλιτεχνικός οργασμός. Χορός, ρυθμός, μουσική. Υδραυλικές ή αποχετευτικές εργασίες. Ψάρεμα. Εναλλακτικές θεραπείες, ιαματικά λουτρά. Ανάληψη μιας «σταυροφορίας». Η δύναμη της πίστης. Ερωτικός αισθησιασμός, φαντασιώσεις που «απογειώνουν».
SOS: Συνομωσία, προδοσία, απιστία. Η κερκόπορτα. Διαρροή υγρών ή αερίων, κίνδυνος έκρηξης. Απειλητικό υγρό στοιχείο, τσουνάμι, ναυάγιο, πνιγμός. Τοξική μόλυνση, ασθένεια. Δήγμα, αλλεργία. Ψυχοπάθεια. «Κυνήγι μαγισσών». Λάθος συναγερμός, λάθη στα οπλικά συστήματα. Πόλεμος κατασκόπων, χημικός πόλεμος. Ναρκοληψία. Θρησκοληψία, ιδεοληψία. Χρήση «ουσιών». Αναταραχή στην Εκκλησία ή τον ιατρικό κλάδο. Ψυχική επίθεση, βασκανία. Ταραγμένος ύπνος, εφιάλτες.»
Το επιπλέον στοιχείο που μπαίνει είναι ότι για τις συντεταγμένες των Αθηνών και γενικότερα της Ελλάδος, ο Ποσειδώνας «φλερτάρει» με την ακμή του 4ου οίκου, με συνέπεια οι εκδηλωμένες μορφές της όψης (SOS και mainstream) να διεκδικούν μια θέση στα headlines των επόμενων 30 ημερών.
Ακόμη, την Τρίτη σχηματίζεται με ακρίβεια κι ένα «κοσμικό» τρίγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ποσειδώνα (Σκορπιός-Καρκίνος)
Η όψη θεωρείται ιδανική για καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες, ενώ αναμένεται να αναδείξει θέματα σχετικά με ιατρικές εφαρμογές και γενικότερα τις θεραπείες. Ακόμη σε σχέση με θρησκευτικά η μεταφυσικά «πιστεύω«, μπορεί να προωθήσει ένα «στρογγύλεμα» των ακροτήτων, δημιουργώντας «γέφυρες» μεταξύ διαφορετικών δογμάτων. Ένα κατά κάποιο τρόπο «σήμα κατατεθέν» της όψης είναι η Ανατολική Φιλοσοφία, η οποία κατά πως φαίνεται είναι στις... μέρες της!
Ανεξάρτητα πάντως από τον «αρμονικό» χαρακτήρα της, σε προσωπικό επίπεδο δεν θα λείψουν και κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες, ανάλογα με την «χρήση» που θα της γίνει αλλά και το υπόβαθρο στο οποίο κινείται ο καθένας μας.
Για παράδειγμα, σε... αιθεροβάμονες, που κινούνται στα άκρα των «Ποσειδώνιων» τάσεων και εφαρμογών, αυτό το τρίγωνο θα λειτουργήσει «διορθωτικά», δηλαδή ως διάψευση και μοχλός κατάθλιψης. Αντίθετα, για τους «ρεαλιστές» Κρόνιους, που δύσκολα αποδέχονται την ύπαρξη μιας άλλης πραγματικότητας πέραν της «αποδεδειγμένης» και λειτουργούν πάντα στα πλαίσια μιας αυστηρής λογικής, η «διορθωτική» παρέμβαση του Ποσειδώνα ενδέχεται να τους εμπλέξει σε εξαιρετικά θολές καταστάσεις ή να τους παγιδεύσει εκεί όπου... δεν το φαντάζονταν!
Η «πρεμιέρα» της όψης πάντως, γίνεται την Παρασκευή και έχει ως συμπρωταγωνίστρια την Αφροδίτη στον Καρκίνο, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτήν την φάση η συνδυασμένη ενέργεια των δύο πλανητών απευθύνεται πρωτίστως στο συναίσθημα και τις σχέσεις μας.
Mainstream: Συνδυασμός φαντασίας και ρεαλισμού. Συμβιβαστική υλοποίηση ενός ονείρου ή μιας υπόσχεσης. «Απ' το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα». Προσφορά σε πάσχοντες, ανθρωπιστικό έργο. Καλλιτεχνική έκφραση, πλήρης νοημάτων και συμβολισμών. Ο «κουλτουριάρης». Κλίση προς τη φιλοσοφία, επαφές με σχετικούς κύκλους. Έλεγχος μιας ανθυγιεινής συνήθειας
SOS: Διάψευση, απογοήτευση. Μια «μπερδεμένη» χρόνια σχέση. Αλλεργίες, δερματικά προβλήματα. Επίμονα ψυχοσωματικά προβλήματα. Χρόνια εξάρτηση από αλλοπαθητικά φάρμακα ή «ουσίες». Ασθενικά ζώα ή φυτά. Παρασιτισμός. Αγορά αλλοιωμένων προϊόντων.
Την Παρασκευή όμως έχουν πρεμιέρα και οι... Ουρανοπλουτωναίοι!
Κατ' αρχήν ο Ήλιος σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη και «στο καπάκι», το Σάββατο, ένα επίσης «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό στους Ιχθύες.
Για μια ακόμη φορά τίθενται αντιμέτωπες τάσεις και προθέσεις, που δεν ξέρουν να τηρούν τα προσχήματα ή τα όρια, κάτι που είναι σίγουρα δύσκολο για την καθημερινότητα μας, ενώ παράλληλα θέτει σε δοκιμασία κάποιες ήδη ειλημμένες αποφάσεις.
Mainstream: Το τέλος ενός κύκλου, επανεκκίνηση, αλλαγή πορείας. Οφέλη από ζημιές άλλων. Έρευνα σε βάθος. Αστρολογία, Ψυχολογία, Μεταφυσική, Επιστήμες. Αποκάλυψη παρανομιών, εξάρθρωση κυκλώματος.
SOS: Ένα ξαφνικό, όσο και δυσάρεστο γεγονός. Μηδενισμός. Εμπλοκή με άτομα του περιθωρίου ή «σκοτεινούς» κύκλους, Ακρότητες, απανθρωπιά. Ανταρσία, υπονόμευση. «Παράπλευρες απώλειες» μιας σύγκρουσης.
Στο ίδιο διάστημα, οι δύο αργοί πλανήτες σχηματίζουν ως τροπικοί ένα ακόμη τ-τετράγωνο, αυτή τη φορά με τον Ερμή στον Καρκίνο.
Mainstream: Έρευνα, αποκάλυψη, «ξεσκέπασμα». Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Επαφή με το άγνωστο, εμβάθυνση. Μια περίπλοκη μελέτη. Επιτυχία σε μια δύσκολη αποστολή. Ανατροπές εκπλήξεις.
SOS: Μια ξαφνική, όσο και δυσάρεστη είδηση. Ένα «κακό συναπάντημα». Απώλεια ή καταστροφή εγγράφων, αρχείων και ηλεκτρονικού υλικού. Σοβαρά, τεχνικά προβλήματα, επικοινωνιακό μπλακ άουτ. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη αποστολή. Νοητικές ακρότητες, εμμονές. Νευρική κρίση. Πράξεις που αντιβαίνουν τον νόμο και την ηθική. Υπονόμευση, παρακολούθηση, κατασκοπία. «Στημένο παιχνίδι». Αποτυχημένες αγορές.
Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τον Ερμή και τις λειτουργίες-εφαρμογές με τις οποίες συσχετίζεται, εξ αιτίας ενός ακόμη «κρυφού» τετραγώνου με τον αστρικό Κρόνο στο Ζυγό.
Συνολικά λοιπόν, οι επόμενες ημέρες θυμίζουν σταυρόλεξο μόνον για δύσκολους λύτες και ίσως ένα από τα πιο σύνθετα προβλήματα είναι ο συγκερασμός των διαφοροποιητικών τάσεων του Ουρανού με την «αδιάψευστη πραγματικότητα» του Κρόνου, κάτι που συνήθως βρίσκει εφαρμογή κυρίως στην τεχνολογία και τις επιστήμες. Αντίθετα, στην καθημερινότητα μας, η συνδυασμένη δράση Κρόνου και Ουρανού αναμένεται να δημιουργήσει αλλοπρόσαλλες καταστάσεις, με τον φανατισμό ή το δογματισμό να περισσεύει, χωρίς κανείς να βρίσκει το δίκιο του.
Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια γενικευμένη ασυνεννοησία ή σύγκρουση αντίρροπων δυνάμεων. Από τη μια πλευρά, κάθε έμπνευση ή καινοτομία σκοντάφτει πάνω στην αδιάλλακτη στάση των άλλων ή στην «κακιά στιγμή». Από την άλλη βέβαια, οι όποιες ακρότητες ή παρασπονδίες του Ουρανού, μάλλον θα βρουν τον δάσκαλο τους...
Mainstream: Τακτοποίηση, ταξινόμηση, λεπτομερής επεξεργασία. Μια κοπιαστική μελέτη. Πρακτικές εφαρμογές και λύσεις. Εμπειρία που προστατεύει, προνοητικότητα.
SOS: Καθυστέρηση, εμπλοκή. Τιμωρία, ποινή. Τεχνικά προβλήματα, ταλαιπωρία.
Από την Κυριακή, μέχρι και την Τρίτη, ο αστρικός Ερμής βαδίζει «χέρι-χέρι» με τον τροπικό Ήλιο, προωθώντας επαφές, συναντήσεις και μετακινήσεις κάθε είδους και ενδεχομένως... αναγκαίες ή διορθωτικές μετά από όσα θα έχουν προηγηθεί.
Την ίδια στιγμή, η Αφροδίτη κινείται στα αχνάρια του και σχηματίζει κατά σειράν έντονες όψεις με τον Πλούτωνα, τον Ουρανό και τον αστρικό Κρόνο. Κι αν ο Ερμής από τη φύση του ξέρει στην ανάγκη να επινοεί λύσεις και να «συνεννοείται» με τους απαιτητικούς φίλους του, η Αφροδίτη μάλλον θα υποφέρει κάτω από τις πιέσεις των τριών, με τον καθένα μάλιστα από αυτούς να της ζητά τελείως διαφορετικά πράγματα κι έτσι να δημιουργείται ένα... απίστευτο συναισθηματικό conflict.
Ο Ουρανός με όχημα την ελευθερία-ανεξαρτησία, την σπρώχνει σε νέες αναζητήσεις και την καθιστά ανήμπορη να αντέξει περιορισμούς και συμβάσεις. Προτεραιότητα του είναι το διαφορετικό και το «ξένο», σε βάρος συχνά κάθε υπάρχουσας ισορροπίας.
Ο Πλούτωνας από την πλευρά του επιχειρεί να την ρίξει στα βαθιά, πείθοντας την ότι κάθε απώλεια της ελευθερίας της μπορεί να αξίζει στο όνομα μιας αιώνιας «ταύτισης» με έναν ερωτικό σύντροφο. Εκείνο βέβαια που δεν της αποκαλύπτει άμεσα είναι ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση της από μια τέτοια σχέση θα μοιάζει με ξεριζωμό.
Ο δε Κρόνος, που έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα αυτά, διαιτητεύει την σύγκρουση των δύο, έχοντας ως ύστατο «όπλο» την καθολική... απαγόρευση!
Υπάρχει δηλαδή το σοβαρό ενδεχόμενο, μπροστά στο αδιέξοδο η απογοητευμένη και μπαϊλντισμένη Αφροδίτη να διαλέξει τελικά το... μοναστήρι!
Ωστόσο, με τον Ουρανό έχει ένα κοινό πεδίο δράσης και αναφέρομαι στις σχέσεις με διαφορά ηλικίας.
Φυσικά, έντονες διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στις σεξουαλικές προτιμήσεις των τριών. Ο Ουρανός προωθεί τους πειραματισμούς -ενίοτε ακραίους- και το αν όχι «φιλικό», τουλάχιστον εγκεφαλικό σεξ.
Ο Πλούτωνας είναι υπέρ του «απόλυτου πάθους», προσφέροντας κι εκείνος την δική του μοναδική αίσθηση των πραγμάτων.
Ο Κρόνος πάλι, προτιμά να στέκεται μακριά από τις έντονες συγκινήσεις που αποσπούν το άτομο από τα καθήκοντα του και θολώνουν την κρίση του. Γι' αυτό και στην ανάγκη το σεξ γίνεται «διεκπεραιωτικό» ή λαμβάνει μορφή καθήκοντος, όντας πολύ πιο κοντά στο... μαζοχισμό.
Δύσκολοι καιροί για σχέσεις, θα έλεγε κανείς και όσο θετικό μπορεί να θεωρηθεί ένα «ξεκαθάρισμα» προθέσεων -ακόμη και μια κρίση, που οδηγεί στην ανασύνταξη μιας σχέσης- άλλο τόσο ασύμφορο δείχνει το να ξεκινήσει κανείς μια σχέση κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι μεταβατική ή καταλυτική σε σχέση με πρότερες καταστάσεις.
Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.