Τι θα φέρει στον κόσμο ο Ουρανός στον Ταύρο;

Οικονομικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις

Τι θα φέρει στον κόσμο ο Ουρανός στον Ταύρο;

Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο για πρώτη φορά στις 15 Μαΐου, θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, για να επανέλθει για τα καλά πια στις 6 Μαρτίου του 2019. Από εκεί και ύστερα ακολουθούν επτά χρόνια… φαγούρας σε τομείς που συνδέονται με το συγκεκριμένο ζώδιο.

Ο Ταύρος βέβαια σχετίζεται άμεσα με την οικονομία και ήδη έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για έναν επερχόμενο «Αρμαγεδδώνα», με τις υπάρχουσες ισορροπίες να ανατρέπονται ίσως «εν μια νυκτί». Αυτό είναι μεν σωστό, αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που υπαγορεύει η απευθείας σύνδεση του ζωδίου με τον συγκεκριμένο τομέα. Κι εδώ ως επιχείρημα-αντιπαράδειγμα θα αναφέρω τη σύνοδο ανάμεσα στον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Άρη στον Ταύρο, τον Ιούνιο του 1851, που, βέβαια, δε συνοδεύτηκε από καμία «καταστροφική λαίλαπα». Μόνο ο Ιρλανδικός λιμός είναι άξιος λόγου, αλλά κι αυτός ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν (1845), με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στον Κριό. Το αυτό ισχύει για την πρώτη παγκόσμια οικονομική κρίση, που ήταν απόρροια των Ευρωπαϊκών επαναστάσεων του 1848. Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση εκείνων που βιάζονται να «φορτώσουν» την... «Άρτα και τα Γιάννενα» στη φαρέτρα της καταστροφολογίας τους, με μόνο γνώμονα μια πλανητική όψη ή θέση.

Κατ’ αρχάς, να τονίσω ότι μια διέλευση πλανήτη από ζώδιο δεν είναι σωστό να εξετάζεται, χωρίς να προσμετρηθούν οι βασικοί συνοδικοί κύκλοι, μέσα στους οποίους λειτουργεί. Για παράδειγμα, οι δύο προηγούμενες διελεύσεις του Ουρανού από τον Ταύρο έγιναν σε ένα κοσμικό «καθεστώς» που είχε οριστεί από τη σύνοδο Ουρανού-Πλούτωνα στο μεταίχμιο Κριού-Ταύρου, το 1850 περίπου. Ο συγκεκριμένος συνοδικός κύκλος «έληξε» στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και περιελάμβανε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και παρά… λίγο έναν τρίτο (η κρίση της Κούβας το 1962).

Αυτό εξηγείται πολύ καλά, αν συνυπολογίσει κανείς ότι στο άτυπο παγκόσμιο ωροσκόπιο, που σχετίζεται με το σύνολο της ανθρωπότητας κι έχει τον 1ο οίκο στον Λέοντα, ο Ταύρος κατέχει τον 10ο οίκο, είναι, δηλαδή, κεντρικός «παίκτης» με ευθεία αναφορά στις απανταχού εξουσίες. Ανάλογα «εκδηλωτικός» ήταν και ο προ-προηγούμενος συνοδικός κύκλος των δύο πλανητών, που ξεκίνησε το 1710-11 με την σύνοδό τους στα τέλη του Λέοντα και περιλαμβάνει δύο κομβικές ιστορικές στιγμές, την Γαλλική και την Αμερικανική Επανάσταση.

Θα μου πείτε ότι διασπείρω πάλι «καινά δαιμόνια», αλλά αυτά είναι τα συμπεράσματα των δικών μου ερευνών και δεν μπορώ να τα κρύψω.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τα αστρο-ιστορικά δεδομένα, μέχρι τη δεκαετία του '60, η επιρροή του πλανήτη στο ζώδιο έχει να κάνει περισσότερο με «ανακατατάξεις» (για να το γράψω ευγενικά) στις σχέσεις κρατών και τις απανταχού εξουσίες, παρά με καθαυτό οικονομικές εξελίξεις. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν επιβεβαιώθηκε η «εξίσωση» Ουρανός + Ταύρος = οικονομικές ανατροπές, παρά μόνο ως μια έμμεση συνέπεια άλλου τύπου εξελίξεων. Στις τρεις τελευταίες διελεύσεις του Ουρανού από τον Ταύρο είχαμε μια πλειάδα επί μέρους πολέμων κι αν, μάλιστα, αναζητήσουμε μια κρατική οντότητα με σταθερή παρουσία σε αυτούς, είναι η Ρωσία (εκείνο που άλλαζε ήταν ο «εχθρός»).

Κατά τα άλλα, υπήρξαν πολεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη, από την Άπω Ανατολή μέχρι την Ευρώπη και την Αφρική.

Υπήρξε βέβαια κι ένας Παγκόσμιος πόλεμος που ξεκίνησε με τον Ουρανό στον Ταύρο (1939) αλλά το αστρολογικό υπόβαθρό του δε μοιάζει καθόλου με το τρέχον και δεν αναμένεται να επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον.

Στις μέρες μας η κοσμική «ομπρέλα» είναι διαφορετική, αφού κινούμαστε πια στους ρυθμούς της συνόδου Ουρανού-Πλούτωνα στην Παρθένο (1964-67), που με την σειρά του θα «λήξει» γύρω στο 2100 και έχει όλως διόλου διαφορετικές προτεραιότητες από τους δύο προηγούμενους, με ένα από τα βασικά «αιτήματα» να στοχεύει σε οικονομικές ανακατατάξεις (στο άτυπο παγκόσμιο ωροσκόπιο, η Παρθένος κατέχει τον 2ο οίκο).

Αυτός είναι και ο λόγος, που οι παρελθόντες συνοδευτικοί πόλεμοι του Ουρανού στον Ταύρο, έχουν αποκτήσει πλέον άλλο χαρακτήρα και προοιωνίζονται μεν σοβαρές ανακατατάξεις, αλλά πρωτίστως σε οικονομικό επίπεδο.

Όχι πως θα λείψουν οι συνήθεις πόλεμοι, αφού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, ταιριάζει όμως πιο πολύ να μιλάμε για οικονομικούς πολέμους, παρά για «κανονικούς». Επιπλέον, οικονομικές και νομισματικές συμμαχίες θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, με πρώτη και καλύτερη βέβαια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι επειδή, όπως έγραψα πιο πάνω, η Ρωσία δείχνει να έχει μια ειδική σχέση με τον Ουρανό στον Ταύρο, δεν αποκλείεται να επεκτείνει την επιρροή της, όπου… επιθυμεί, εγείροντας φυσικά αντιδράσεις από την «άλλη πλευρά»!

Όσον αφορά στο «πότε» όλες αυτές οι εξελίξεις μπορεί να λάβουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, πιθανόν να εξαρτάται και από τις όψεις που θα σχηματίσει ο Ουρανός με άλλους αργούς πλανήτες και ιδιαίτερα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.

Το πρώτο επίσημο «ραντεβού» του Ουρανού με τον Κρόνο (τετράγωνο) το 2021 ορίζει, λοιπόν, μια επερχόμενη σύγκρουση-κρίση, ωστόσο, θα έχει ήδη προηγηθεί το τετράγωνο του αστρικού Ουρανού με τον τροπικό Κρόνο, που γίνεται… μέσα στο 2018. Ήδη βρίσκεται «στα σκαριά» ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ή την Ε.Ε, που πιθανότατα θα επεκταθεί, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Πολύ πιο διαλυτικές εξελίξεις βέβαια αναμένονται την περίοδο 2023-24, όταν ο αστρικός Ουρανός θα σχηματίσει τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα στον Υδροχόο. Εκεί θα τα δούμε… όλα!

Φυσικά η χώρα μας διατηρεί κι αυτή μια ειδική σχέση με τον Ουρανό στον Ταύρο, αφού έχει Ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο. Για την Ελλάδα όμως και τα μελλούμενά της θα κάνετε… υπομονή μια εβδομάδα, αφού ακολουθεί ειδικό άρθρο.

Διάβασε επίσης:

Τι θα φέρει στον κόσμο ο Κρόνος στον Αιγόκερω;

Τι θα φέρει στην Ελλάδα ο Κρόνος στον Αιγόκερω;

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved