Ο Άρης μπαίνει στον Ταύρο: Αμύνεσθαι περί... πάρτης!

Από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου θα είναι στον Ταύρο  

Θανάσης Ματσώτας
Ο Άρης μπαίνει στον Ταύρο: Αμύνεσθαι περί... πάρτης!

Τι εκφράζει ο Άρης; Τη δύναμη της ζωής! Τη λίμπιντο, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, την επιθυμία, τον δυναμισμό αλλά και την απότομη πτώση της ενεργητικότητας, το θάρρος αλλά και τους φόβους σου!

Από τις 9 Ιουνίου που μπαίνει στον Ταύρο και μέχρι τις 20 Ιουλίου που θα αποχωρήσει, πώς θα εκφραστούν όλα αυτά; Ποια είναι η δύναμη της ζωής; Ποια η δύναμη της επιθυμίας; Η κατοχή!

Αυτή δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και ξορκίζει τον αρχέγονο φόβο του θανάτου. Όσο αισθάνεσαι αυτήν την ασφάλεια, υλική και συναισθηματική, όλα κυλούν όχι μόνον ήρεμα, αλλά και απολαυστικά! Αυτό το τελευταίο, η απόλαυση, εξαντλείται στο φαγητό και στο σεξ. Αυτό εξαντλείται, όχι εσύ!

Και ενώ γενικώς ο Άρης βιάζεται και σε πιέζει να τα κάνεις όλα αμέσως, τώρα στο πέρασμά του από στον Ταύρο, δεν βιάζεται καθόλου. Έχει τεράστια υπομονή και επιμένει μέχρι τελικής πτώσεως! Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αν θυμάσαι πως η ακαμψία της θέλησης είναι χρήσιμη. Η ακαμψία του μυαλού όμως, όχι…

Και τελικά, πότε ξυπνά μέσα σου ο πολεμιστής; Όταν απειλείται η κατοχή σου. Ή πιο απλά, όταν πάνε να σου φάνε το σάουντιτς! Αν λοιπόν είσαι Ταύρος ή Σκορπιός, τότε Άρης είναι για σένα! Παμ! Αλλά είναι και για σένα επίσης, Λέοντα ή Υδροχόε. Εσείς οι τέσσερεις είστε στην πρώτη γραμμή πυρός γιατί κανένα ζώδιο δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο.

  • Και η είσοδός του στον Ταύρο είναι επεισοδιακή. Σχεδόν αμέσως, στις 11 Ιουνίου, σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Εδώ το ερώτημα που σε απασχολεί είναι ένα: θα είσαι αυτός που θα εκραγεί ή η παράπλευρη απώλεια; Γιατί είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο, η έκρηξη θα γίνει! Και θα γίνεις ακόμα πιο απαιτητικός και θα θέλεις να βάλεις χέρι και στο ξένο σάουντιτς, εκτός από το να υπερασπιστείς το δικό σου…
  • Παρόμοιο σκηνικό θα δημιουργήσει και η σύνοδος Άρη-Ουρανού στις 15 Ιουλίου. Στα πολεμικά μέτωπα η εκεχειρία φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού περνούν σε χειρότερη φάση, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να ανοίξουν και «νέα», με πρώτο αυτό του Λιβάνου, όπου οι αψιμαχίες του Ισραήλ με την Χεζμπολάχ θα πάρουν μορφή σύρραξης από τώρα μέχρι και τα μέσα Αυγούστου!
  • Ενδεικτικό της έντασης είναι και το γεγονός πως γύρω στις 8 και στις 27 Ιουνίου, ενεργοποιεί με την Αστρική του εκδοχή τις εκλείψεις του Μαρτίου και του Απριλίου αντίστοιχα, οπότε αν ανήκεις στο… target group τους, έχε τον νου σου!
  • Έντονες πολιτικές εξελίξεις με αντιπαραθέσεις, αλλαγές πολιτικών αρχηγών έως και διαγραφές, προαναγγέλλει το τετράγωνο του Αστρικού Άρη με την Τροπική Δήμητρα στις 24 Ιουνίου. Πάλι με την Αστρική του εκδοχή, συναντά τον Τροπικό Χείρωνα στις 3 Ιουλίου όπου θα δούμε μεγάλες κόντρες και ετερόκλητες συμμαχίες των συντηρητικών δυνάμεων στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και στις επιτροπές. Οι αστροχαρτογραφικές αποτυπώσεις του Άρη δείχνουν επίσης τα σύνορα Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν όπως επίσης και το Los Angeles.
  • Στις 5 Ιουλίου, με το εξάγωνο Άρη-Κρόνου, μπορείς να αποκαταστήσεις κάποιες ισορροπίες σε ρεαλιστική βάση και να πετύχεις κάποιο αποτέλεσμα.
  • Στις 20 Ιουλίου, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Ταύρο, ο Άρης μέσω της όψης του εξαγώνου, σε φέρνει σε αρμονική επαφή με τις αλλόκοσμες δονήσεις του Ποσειδώνα και χωρίς να σταματήσεις να πατάς γερά στα πόδια σου, «ψυχανεμίζεσαι» τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις και δίνεις χώρο στα πιο δημιουργικά κομμάτια του εαυτού σου!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved