Ο Ερμής μπαίνει στον Καρκίνο: Μίλα για να αλλάξεις το παρελθόν σου!

Ο Ερμής μπαίνει στις 17 Ιουνίου στον Καρκίνο και θα μείνει μέχρι τις 2 Ιουλίου

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ερμής μπαίνει στον Καρκίνο: Μίλα για να αλλάξεις το παρελθόν σου!

Ο Ερμής ακολουθώντας την Αφροδίτη, μπαίνει κι αυτός λίγες ώρες μετά, στις 17 Ιουνίου, στον Καρκίνο. Θα μείνει εκεί μέχρι τις 2 Ιουλίου. Αν είσαι Καρκίνος, Αιγόκερως, Κριός ή Ζυγός, βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή επιρροής, ενώ αρμονική επιρροή δέχονται Σκορπιοί και Ιχθύες.

Τώρα η σκέψη ακολουθεί το συναίσθημα. Και όταν λέω «ακολουθεί» εννοώ ακαριαία! Οι μνήμες ανασύρονται αυτόματα, αφού στην πραγματικότητα, δεν επαναφέρεις στο μυαλό σου αυτό καθαυτό το γεγονός που συνέβη αλλά μικροδευτερόλεπτα πριν, επαναφέρεις το συναισθηματικό αποτύπωμα που αυτό σου δημιούργησε!

Το ζώδιο του Καρκίνου και ιδιαίτερα ο Ερμής εκεί, ενεργοποιούν την αμυγδαλή, το όργανο του εγκεφάλου που σχετίζεται με αυτό που ο Μαρσέλ Προυστ ονόμασε ακούσια μνήμη και περιέγραψε τόσο γλαφυρά στο «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο», όπου μέσα από τη γεύση ενός κέικ Μαντλέν με τσάι, ταξίδεψε μέσα σε μια στιγμή στα παιδικά του χρόνια! Βέβαια, το αν η πραγματική λειτουργία της μνήμης βρίσκεται όντως στον εγκέφαλο είναι μια άλλη ιστορία πιο πολύπλοκη στην οποία δεν θα αναφερθώ.

Η ουσία όμως είναι πως η ακούσια μνήμη, μπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένα μονοπάτια. Κι αυτό γιατί προσομοιάζεις καταστάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος, όχι γιατί είναι πραγματικά ίδιες αλλά γιατί εσύ τις έχεις αντιληφθεί έτσι, τελείως αυτόματα!

Ναι, η ιστορία διδάσκει και τώρα μπορείς να δείξεις ενδιαφέρον για πράγματα του παρελθόντος αλλά άλλο είναι να φέρεις το vintage στη ζωή σου και άλλο να κάνεις τη ζωή σου vintage… Άλλο να κατανοήσεις το παρελθόν και άλλο να ζεις μέσα σ’ αυτό.

Μια επιστημονική διαπίστωση είναι πως μπορείς να αναδιαμορφώσεις τις αναμνήσεις όταν τις διηγηθείς, δηλαδή όταν ακούς τον εαυτό σου να μιλά. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς, σου δίνουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσεις τα συναισθήματα.

  • Μίλα για να αλλάξεις το παρελθόν σου! Αυτή η δυνατότητα σου δίνεται συνεχώς. Αλλά στις 21 Ιουνίου που ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη, έχεις μια καλύτερη ευκαιρία. Επίσης με τον τολμηρό σου λόγο θα υπερασπιστείς αυτά που σου ανήκουν και θα διεκδικήσεις αυτά που αξίζεις!
  • Κάνε το τώρα, γιατί στις 23 του μήνα που σχηματίζει με την Αστρική του εκδοχή, «κρυφό» τετράγωνο με τον Κρόνο, οι σκέψεις σε πλακώνουν και η επικοινωνία δυσκολεύει, κυρίως με τον εαυτό σου και αυτό είναι που το κάνει πιο δύσκολο…
  • Στις 25 Ιουνίου, που ο Ερμής αντικρύζει απέναντί του τη Δήμητρα, μπορείς να μεταδώσεις… τηλεπαθητικά τα συναισθήματά σου και να παρασύρεις ή να παρασυρθείς. Είναι ευδιάκριτα ακόμη και αν προσπαθείς να τα κρύψεις και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι αλλά την λαβή την κρατάς εσύ!
  • Αν κάνεις βέβαια λίγη υπομονή, μέχρι την επόμενη μέρα που ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο, θα καταφέρεις να συμμαζέψεις το θυμικό σου, να βάλεις όρια και να περιχαρακωθείς. Είναι σημαντικό να το πετύχεις και να οργανωθείς γιατί ακολουθούν τρεις όψεις διαδοχικά τις επόμενες μέρες που η λογική απουσιάζει επιδεικτικά ή όταν προσπαθείς να την επιστρατεύσεις, δεν έχει την ευελιξία ή την αντικειμενικότητα που χρειάζεσαι και γίνεσαι έρμαιο της συναισθηματικής πλημμυρίδας!
  • Οι όψεις αυτές αρχίζουν στις 28 Ιουνίου όπου βρίσκεσαι στο αποκορύφωμα όλων αυτών που ανέφερα στην αρχή αφού ο Χείρωνας με τον οποίο ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο, εκφράζει ιδανικά όλη αυτήν τη συναισθηματική εμπλοκή με το παρελθόν.
  • Ενισχύεται δε την επόμενη μέρα από την «κρυφή» επίδραση του Ποσειδώνα με τον οποίο εμπλέκεται επίσης σε τετράγωνο ο Αστρικός Ερμής. Το «ιδανικό» είναι ένα ψέμα με πρεστίζ! Καλά ξεμπερδέματα και με τους δύο…
  • Η τριπλέτα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου με το τετράγωνο Ερμή-Έριδας. Να θυμάσαι: τα λογικά επιχειρήματα, ακόμη και αν είναι πραγματικά λογικά και δεν μοιάζουν με οικονομικούς δείκτες που απεικονίζουν μια ανθηρή οικονομία σε μια χώρα με φτωχούς πολίτες, δεν είναι ικανά να αντιταχτούν στον ισοπεδωτικό ογκόλιθο που λέγεται επιθυμία!
  • Αν αντέξεις σε όλα αυτά, ο Ερμής θα σε αποζημιώσει γιατί θα κλείσει την παρουσία του στον Καρκίνο, με δύο όψεις που ταιριάζουν και ενισχύουν την ισχυρή διαισθητική του ικανότητα.
  • Η πρώτη είναι στις 30 του Ιούνη που σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό. Η δεύτερη είναι λίγο πριν αποχωρήσει, στις 2 Ιουλίου που πραγματοποιεί τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Τώρα μπορείς να πετύχεις το «ιδανικό», αν πιστέψεις στο «παράλογο»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved