Τι θα φέρει ο Ερμής στον Λέοντα

Ο Ερμής μπαίνει στις 2 Ιουλίου στον Λέοντα όπου θα παραμείνει έως τις 26 Ιουλίου

Θανάσης Ματσώτας
Τι θα φέρει ο Ερμής στον Λέοντα

Ο Ερμής στον Λέοντα θα επηρεάσει κυρίως Λέοντες και Υδροχόους και αμέσως μετά Ταύρους και Σκορπιούς.

Αρχίζεις να σκέφτεσαι με δύο τρόπους: ο ένας είναι οι τακτικοί ελιγμοί και ευρύτερα, οι στρατηγικές κινήσεις που θα προωθήσουν τα σχέδιά σου. Βάζεις ψηλά τον πήχη, δεν παρασύρεσαι συναισθηματικά και όλα αξιολογούνται με βάση αυτόν τον στόχο. Με τον δεύτερο, αναζητάς τρόπους για να περάσεις παραπάνω από καλά, ειδικά στις διακοπές και αυτό σημαίνει είτε να δώσεις μια νότα πολυτέλειας είτε διαφορετικότητας από αυτά που συνηθίζεις!

Ήλιος και Αφροδίτη στον Καρκίνο δεν ακολουθούν αυτές σου τις υψηλές βλέψεις αλλά εσύ μπορείς να τις προετοιμάζεις στο μυαλό σου και σιγά-σιγά θα ακολουθήσουν και αυτοί στο θαυμαστό περιβάλλον του Λέοντα!

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από τις όψεις που θα σχηματίσει ο Ερμής σε αυτήν του την πορεία:

  • Στις 3 Ιουλίου κάνει τον πρώτο και κυριότερο από τους δύο σημαντικότερους πλανητικούς σχηματισμούς που πραγματοποιεί στην πορεία του στον Λέοντα. Σχηματίζει καταρχάς μια αντίθεση με τον Πλούτωνα. Ωστόσο η σχέση εδώ είναι πιο περίπλοκη γιατί έχουμε και το «κρυφό» τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Αστρικό Ουρανό για το οποίο έχω γράψει πολλές φορές και έχει μεγαλύτερη επίδραση και σε ένταση και χρονικά. Είναι δε αυτό που τροφοδοτεί τις συγκρούσεις σε παγκόσμιο επίπεδο! Οπότε την ίδια μέρα έχουμε και «κρυφό» τετράγωνο Ερμή-Ουρανού. Είναι μια αντιφατική συγκυρία που μπορεί να σε σπρώχνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά το κοινό στοιχείο είναι πως σε σπρώχνει στα άκρα! Ιδίως αν έχεις γεννηθεί τις δύο-τρεις πρώτες μέρες των Σταθερών ζωδίων. Η εμμονή και η προσκόλληση σε κάποιες απόψεις έρχεται σε σύγκρουση με ανατρεπτικές ιδέες και τη διάθεση για αλλαγή πλεύσης, με αντισυμβατικούς όμως τρόπους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάποιες σπασμωδικές κινήσεις που χειροτερεύουν την κατάσταση.
  • Στις 8 Ιουλίου, με το εξάγωνο Ερμή-Δία αλλά και στις 13 που γίνεται το τετράγωνο του Ερμή με τον Αστρικό Δία, λες πολλά αλλά τα λες ωραία, φαντασμαγορικά και το πληθωρικό σου στυλ μπορεί να πείσει αν δεν ξεπεράσεις τα όρια και αρχίζεις να τάζεις πιο πολλά και από την προεκλογική σου εκστρατεία!
  • Θα προσπαθήσει βέβαια, έστω πρόσκαιρα, να σε συγκρατήσει και ο Κρόνος που ενδιάμεσα, στις 11 του μήνα, σχηματίζει ένα «κρυφό» τρίγωνο με τον Αστρικό Ερμή.
  • Στις 14, με το τετράγωνο πάλι του Αστρικού Ερμή με τον Τροπικό Χείρωνα, σκέφτεσαι περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα δεν κλαις αλλά δεν σου χρησιμεύουν και σε κάτι. Δεν είσαι εσύ για vintage σκέψεις! Γύρω σου βέβαια η συντηρητική ρητορική κερδίζει έδαφος και προβάλλεται ολοένα και περισσότερο με κάθε της πλευρά θετική ή αρνητική.
  • Στις 16 Ιουλίου, έχουμε τη συμμετοχή του Ερμή σε έναν άλλον σημαντικό σχηματισμό: Μπαίνει με την Αστρική του εκδοχή σε εξάγωνο με τον Άρη και τον Ουρανό και χιαστί με τον Κρόνο (στις Τροπικές τους εκδοχές). Δεν είναι ασήμαντη η συμβολή του εδώ. Και αυτό γιατί η εκρηκτική σύνοδος Άρη-Ουρανού σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Αστρικό Κρόνο, εξωθεί μια ήδη υπαρκτή επικίνδυνη κατάσταση, στα άκρα! Είναι ένας σχηματισμός για τον οποίο επίσης έχω γράψει πολλές φορές και δημιουργεί ένα απειλητικό και ασταθές περιβάλλον στον κόσμο! Η παρουσία του Ερμή δεν μπορεί να κατευνάσει την αρχική τεράστια ορμή αυτού του δύσκολου συσχετισμού. Δίνει όμως τη δυνατότητα δημιουργίας διαύλων διαπραγμάτευσης σε δεύτερο χρόνο, αρκεί να υπάρχει ευρύτερη οπτική και πρωτότυπη προσέγγιση σε αυτά που είναι προφανή και αυταπόδεικτα αλλά διαστρεβλώνει η «λογική», κρυμμένη πίσω από πολιτικές ή αριθμούς. Και φυσικά με την προϋπόθεση πως οι εμπλεκόμενοι χρειάζεται να εγκαταλείψουν την προσκόλληση σε απόψεις συντηρητικές, παγιωμένες και μονολιθικές ή στα στενά όρια του ατομικού συμφέροντος. Το ίδιο ισχύει φυσικά και σε προσωπικό επίπεδο. Και μην αρχίσεις τα «συνθηματικά» του τύπου «θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και «οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται», γιατί μπορεί να μην πιάσουν και για κάποιους να βγεις αληθινός!
  • Στις 19, στο τρίγωνο με τον Χείρωνα, επικαλείσαι με επιτυχία τα γνωστά και δοκιμασμένα και ανασύρεις με δημιουργικό τρόπο την εμπειρία του παρελθόντος. Υπάρχει μια ωραία ισορροπία εδώ, γιατί την ίδια μέρα, με το «κρυφό» τρίγωνο του Αστρικού Ερμή με τον Τροπικό Ποσειδώνα, οι «κεραίες» σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις εσωτερικές και εξωτερικές δονήσεις και η φαντασία σου διεγείρεται εύστοχα!
  • Στις 20 Ιουλίου και με τον Ερμή σε τρίγωνο με την Έριδα, θα περάσει από τον νου σου το θέμα του προγραμματισμού και της οργάνωσης. Μόνο από τον νου σου όμως θα περάσει…
  • Στις 22 Ιουλίου, Ερμής και Ουρανός σε τετράγωνο, σε παρασέρνουν σε προκλήσεις και πειραματισμούς, περισσότερο εντυπωσιασμού παρά ουσίας, χωρίς να υπολογίζεις τον αντίκτυπο που θα έχουν.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved