Ο Ερμής μπαίνει στην Παρθένο: Τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα!

Από τις 9 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ο Ερμής θα βρίσκεται σε ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά, στην Παρθένο

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ερμής μπαίνει στην Παρθένο: Τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα!

Πρώτος σταθμός στην πορεία του Ερμή στην Παρθένο, το εξάγωνο με τον Άρη στις 12 Σεπτεμβρίου. Κόβεις και ράβεις. Γρήγορα, απλά, κατανοητά και εύστοχα!

Στις 14, ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τη Δήμητρα. Σε ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις, αλλά δεν σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου. Μιλάς μόνο με τα κατάλληλα πρόσωπα και πας κατευθείαν στο ψητό. Ούτε καλημέρα στο τηλέφωνο δεν λες. Μην πλατειάζουμε…

Στις 18, ο Ερμής αντικρύζει απέναντί του τον Κρόνο. Εντάξει, σκέφτεται… από την Παρθένο τον έχω τον Κατακουζήνα! Θα τους ταράξεις όλους στην νομιμότητα. Θα αναπολήσεις τις μέρες εκείνες του στρατού που το έστρωνες αλφάδι το κρεβάτι πριν την επιθεώρηση. «Τρεις στο λάδι τρεις στο ξίδι» είναι το μαγικό ξόρκι που μόλις το απαγγείλεις τελετουργικά τη στιγμή που αφήνεις δίλεπτο πουρμπουάρ στο καφενείο, σε μεταμορφώνει από λογιστή σε τσάρο της οικονομίας! Κοίτα, αν δεν χαθείς στη λεπτομέρεια και την τυπολατρία, μπορείς να αγγίξεις την τελειότητα!

Πώς τα καταφέρνεις όμως και στις 21 Σεπτεμβρίου τα γυρίζεις όλα ανάποδα! Αυτός ο Δίας φταίει και το τετράγωνό του με τον Ερμή. Είσαι ανοιχτός σε διαφορετικές απόψεις, ιδέες, προτάσεις, σχέδια. Πολλές σκέψεις, πολλά λόγια, λίγη ουσία. Και συγκρατημένη αισιοδοξία που τείνει να γίνει ασυγκράτητη.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το ζώδιο, ο Ερμής θα κάνει τις πιο ενδιαφέρουσες συναντήσεις!

Στις 24, το τρίγωνο με τον Ουρανό απογειώνει την αδιαμφησβήτητη αποτελεσματικότητα του Παρθενίσιου Ερμή, μέσα από την έμπνευση και την απροσδόκητη σκέψη. Αχτύπητος συνδυασμός στην υπηρεσία σου!

Την επόμενη μέρα ο Ερμής αντικρύζει απέναντί του τον Ποσειδώνα. Σε αντίθεση με τον Κρόνο, τούτον εδώ δεν τον «έχει»! Η λογική πάει περίπατο και η μεθοδολογία χάνεται μέσα στην ομίχλη της φαντασίας. Και τα γεγονότα που ξεπερνούν ακόμη και τη φαντασία σου δείχνουν πως η λογική είναι μια ανώριμη και απελπισμένη προσπάθεια να κατανοήσεις τη χαοτική πραγματικότητα. Πραγματικότητα είπα; Χα!

Ωστόσο την τελευταία στιγμή στις 26 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Πλούτωνας σε τρίγωνο, για να σου δείξει τον δρόμο, με οδηγό το αλάνθαστο ένστικτο. Η απόφαση της σκέψης γίνεται δύναμη του λόγου και πράξη της θέλησης! Δεν χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτή μεταβάλλεται, ανάλογα με το βάθος που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις.

Όλα αυτά είναι ακόμη πιο σημαντικά για σένα, αν είσαι Παρθένος, Ιχθύες, Δίδυμοι ή Τοξότης.

Με την εξίσου σημαντική Αστρική του εκδοχή, ο Ερμής θα συνεχίσει, έως τις 23 Σεπτεμβρίου, να επηρεάζει σταδιακά, Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς που είναι γεννημένοι μετά τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου.

Ερμής στην Παρθένο λοιπόν…

Η απόλυτη δύναμη της σκέψης!

Η σκέψη είναι ένα δυνατό εργαλείο. Δεν είναι το καλύτερο, αλλά είναι κάτι αρκετά καλό!

Ωστόσο, υπάρχουν δυο θέματα: Πρώτον τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα και δεύτερον, κάθε εργαλείο είναι για συγκεκριμένη δουλειά. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι για το οποίο δεν είναι φτιαγμένο. Και υπάρχουν πράγματα που υπερβαίνουν τη σκέψη…

«Σκέφτομαι, άρα υπάρχω» είπε ο Καρτέσιος. Βαρύγδουπο μου ακούγεται. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποιες λίγες στιγμές που καταφέρνω να σκέφτομαι και κάποιες λιγότερες που αντιλαμβάνομαι πως υπάρχω!

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved