Ερμής στον Ζυγό: Ένας... φλώρος δεν φέρνει τη διάνοιξη (των σχέσεων)!

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου

Θανάσης Ματσώτας
Ερμής στον Ζυγό: Ένας... φλώρος δεν φέρνει τη διάνοιξη (των σχέσεων)!

Ο Ερμής στον Ζυγό έρχεται να συμπληρώσει ένα περίεργο παζλ που σημαντικά συστατικά του στοιχεία, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι ο Άρης στον Καρκίνο, η Αφροδίτη στον Σκορπιό και η Δήμητρα στον Αιγόκερω.

Αυτούς πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, προκειμένου να αντιληφθούμε τον δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσει ο Ερμής από τον Ζυγό για να κρατήσει τις ισορροπίες. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του! Αλλά παραείναι ευγενής και πολιτισμένος για να τα βγάλει πέρα με τη διαπλοκή…

Αυτός ο Ερμής σε κάνει διαλλακτικό, ευγενικό και… δημοκράτη! Ακούς προσεκτικά, επιζητάς θα έλεγα διαφορετικές γνώμες, ανέχεσαι πιο εύκολα αντίθετες απόψεις από τις δικές σου και είσαι διατεθειμένος να συζητήσεις και να διαπραγματευτείς με όλους και για όλα, προκειμένου να πετύχεις ένα ικανοποιητικό και κυρίως ειρηνικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο υπάρχουν και οι… σαμποτέρ! Ποιο αποτέλεσμα άραγε μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιητικό για την Αφροδίτη στον Σκορπιό; Και αν είναι όντως ικανοποιητικό, θα έχει προέλθει μέσα από κάποια συμφωνία ή από παράδοση του αντιπάλου και έλεγχο άνευ όρων μετά τον ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο;

Και αν επέλθει η πολυπόθητη ισορροπία, θα είναι πραγματική και επί της ουσίας ή θα προσπαθήσεις να καλύψεις τις απαιτήσεις της Δήμητρας στον Αιγόκερω και θα φαίνονται όλα καθωσπρέπει, θα έχεις το μέτωπό σου καθαρό στην κοινωνία, τη βιτρίνα καθαρή και από πίσω το χάος;

Όσο για τον Άρη στον Καρκίνο, εκεί έχεις να αντιμετωπίσεις την πολυπλοκότητα και την κυκλοθυμικότητα ανεξέλεγκτων συναισθημάτων που δεν παίρνουν από λόγια και λογική…

Δύσκολη η δουλειά λοιπόν για αυτόν τον εξευγενισμένο Ερμή!

Αν είσαι Ζυγός, Κριός, Καρκίνος ή Αιγόκερως, είσαι πρώτος στη λίστα επιρροής του αλλά και ο πρώτος που έχεις ανάγκη τις πολύτιμες υπηρεσίες του, καθώς ταυτόχρονα, είσαι ο πρώτος και καλύτερος «πελάτης» του Άρη από τον Καρκίνο!

Ας δούμε τις «συναντήσεις» του Ερμή κατά την πορεία του στον Ζυγό:

  • Ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου που θα κάνει «κρυφό» τετράγωνο με τον Αστρικό Πλούτωνα. Να ένα καλό όπλο, αφού σου δίνει την ικανότητα να ανταπεξέλθεις στα ψυχολογικά παιχνίδια, να πείσεις και να περάσεις τη δική σου γραμμή, φυσικά με ιδιαίτερη επιμονή. Με αυτήν την όψη, τούτη τη φορά όμως στην κανονική της μορφή που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου, ο Ερμής θα ολοκληρώσει και την πορεία του στον Ζυγό.
  • Την 1η Οκτωβρίου, με την Αστρική του εκδοχή που είναι ακόμη στην Παρθένο, αντικρύζει απέναντι τον Τροπικό Κρόνο. Υιοθετείς συντηρητικές απόψεις γιατί θέλεις να οργανώσεις και να οριοθετήσεις καταστάσεις για να τους ικανοποιήσεις όλους, αναλαμβάνοντας όμως την «πολιτική ευθύνη» και τις ενοχές που συνεπάγεται.
  • Και στις 2 Οκτωβρίου, στο τετράγωνό του με τη Δήμητρα, κινείσαι με παρόμοιο τρόπο. Ωστόσο έχεις μεγάλες δυνατότητες επικοινωνίας και αποδοχής.
  • Στις 5 Οκτωβρίου που ο Αστρικός Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Τροπικό Δία, καταπιάνεσαι με πολλά που ίσως υπερβαίνουν τις δυνατότητές σου. Η υπεραισιοδοξία σε ανεβάζει ψυχολογικά αλλά λες και υπόσχεσαι περισσότερα από αυτά που πρέπει ή μπορείς να πραγματοποιήσεις!
  • Στις 6 Οκτωβρίου, με το τετράγωνο Ερμή-Άρη, αντιδράς άμεσα με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά και υπερβάλλοντα ζήλο που μπορεί να σε εκθέσει. Υποχωρείς ή επιτίθεσαι όταν πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο!
  • Στις 8 του μήνα, ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία και αντίθεση με τον Χείρωνα. Σκέφτεσαι και εκφράζεσαι πληθωρικά ή μάλλον αυτό θέλεις και προσπαθείς να κάνεις, γιατί οι συνειρμοί του παρελθόντος λειτουργούν στη χειρότερη περίπτωση ανασταλτικά και σε μπλοκάρουν ή στην καλύτερη, σου δημιουργούν ένα ασφαλές σημείο γείωσης και αναφοράς.
  • Στις 10 Οκτωβρίου, η αντίθεση του Ερμή με την Έριδα, σε βάζει πάλι σε ένα οργανωτικό πλαίσιο όπου προσπαθείς να καταγράψεις και να συστηματοποιήσεις όσα προηγήθηκαν σε μια προσπάθεια προετοιμασίας για τα επόμενα. Δεν αποκλείεται να ακούσεις κάποια σημαντική είδηση ή ανακοίνωση που θα σχετίζεται με κάποια επιστημονική ανακάλυψη ή κάποιο ιατρικό ζήτημα.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI*

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved