Ο Ερμής μπαίνει στον Σκορπιό: Ο λόγος σου έχει δύναμη!

Έχει αποστολή μέχρι τις 2 του Νοέμβρη

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ερμής μπαίνει στον Σκορπιό: Ο λόγος σου έχει δύναμη!

Είναι 13 Οκτώβρη.

Αποφασίζει να βγει… ο Ερμής στον Σκορπιό

Χωρίς να δώσει στόχο. Έχει αποστολή μέχρι τις 2 του Νοέμβρη. Θα περνάει απαρατήρητος, ενώ θα παρατηρεί τα πάντα! Με λίγες κουβέντες, λιτές και περιεκτικές, να σπάνε την πολύτιμη σιωπή. Λόγια ενίοτε αιχμηρά, σκληρά, ωμά και ρεαλιστικά, αλλά πάντα αληθινά!

Στην αλήθεια αντικρίζεις τον εαυτό σου και μάχεσαι με τις αντοχές του. Στη σιωπή συναντάς την αιωνιότητα. Με τα λόγια προσπαθείς να αναστείλεις τον αμείλικτο χρόνο!

Βγάζει τη μεταξωτή robe de chambre με τα λαχούρια, απομεινάρι μιας ακατάληπτης πια, ναρκισσιστικής ροπής προς την αισθητική, την ομορφιά, τις αναίμακτες στρογγυλεμένες «αλήθειες»… Αποφασίζει να βγει… από τον ζυγό του Ζυγού.

Φορά την αδιάβροχη καπαρντίνα. Σφίγγει νευρικά την πίπα στα χείλη του ενώ σφηνώνει βιαστικά τη ρεπούμπλικα στο κεφάλι του, βαδίζοντας προς την έξοδο.

Περπατά μέσα στην ομίχλη. Το γραφείο του απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από εκεί. Ένα χιλιόμετρο για να πάει αλλά ίσως κανένα για να γυρίσει… Το ξέρει! Είναι προετοιμασμένος για όλα. Έχει πάντα στο νου του το χειρότερο σενάριο… Για αυτό μπορεί να επιβιώσει!

  • Έχει κάνει βέβαια και την προθέρμανσή του, αφού λίγο πριν μπει στον Σκορπιό, την ίδια μέρα, τον βάζει στο κλίμα ο Πλούτωνας με το τετράγωνο που σχηματίζουν. Αυτό θα επαναληφθεί στις 29 Οκτωβρίου με τον Ερμή στην Αστρική του εκδοχή και εσένα στην απόλυτη και ολοκληρωτική εκδοχή σου. Πρόσεχε τι λες, τις ευχές σου και τις κατάρες σου. Ο λόγος σου έχει δύναμη!
  • Στις 22 Οκτωβρίου σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο και στις 26 «κρυφό» τετράγωνο με τον Αστρικό Κρόνο. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και αυτό το ξέρεις καλά. Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη και έχεις σχέδιο διαφυγής ακόμη και αν συγκρουστούμε με γιγαντιαίο μετεωρίτη! Το πρόβλημα είναι πως το τελευταίο το βλέπεις πολύ πιθανό…
  • Ενδιάμεσα, στις 23 του μήνα, πάλι με την Αστρική του εκδοχή, ο Ερμής βλέπει απέναντί του τον Χείρωνα. Πίσω από τη σιδερένια μάσκα σου κρύβεις τη συγκίνηση από συνειρμούς του παρελθόντος – η ψυχή σου το ξέρει- και αναστέλλεις κάθε στοργικό άγγιγμα που μπορεί να σε διαπεράσει και να σε κάνει τρωτό στις συναισθηματικές παλίρροιες.
  • Άλλωστε στις 24, το εξάγωνο με τη Δήμητρα, αφήνει περιθώρια επικοινωνίας εκεί που θέλεις και όσο θέλεις.
  • Άραγε το τετράγωνο με τον Άρη στις 27 –πάλι με την Αστρική του version-, θα σε κάνει να χάσεις για λίγο τον έλεγχο στη σκέψη και στα λόγια; Δύσκολα… Μάλλον με μια κουβέντα σου θα τους πατήσεις τον κάλο και θα τους μείνει αξέχαστη!
  • Στις 31, ο Ερμής αντικρίζει τον Ουρανό στον Ταύρο. Δεν είναι η πίεση του μυαλού που σε τρομάζει επειδή ανεβάζει στροφές και μπορεί να κάψεις καμιά φλάντζα. Όχι! Εκεί αντέχεις. Αυτό που δεν αντέχεις είναι η υποψία πως πρέπει να τα αλλάξεις όλα και να τα δεις διαφορετικά. Αυτό όμως που μπορεί να σε φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, είναι η διαπίστωση πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά!
  • Ο Νοέμβρης μπαίνει συνοδευόμενος από την αγαπημένη σου μελαγχολία και κάτι που για τον Ερμή στον Σκορπιό, είναι στα μέτρα του. Το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα την πρώτη μέρα, εκτοξεύει τη διαίσθηση και επιτέλους μπορείς με σιγουριά να βασιστείς σ’ αυτήν! Εξάλλου από την αρχή αυτό ήθελες να κάνεις.
  • Αυτό όμως έχει και συνέχεια. Γιατί στις 2 Νοεμβρίου και λίγο πριν αποχωρήσει από το ζώδιο, ο Ερμής θα αποδώσει τιμές, σε μια καλή συνεννόηση με τους δύο που συντονίζονται και καταλαβαίνουν το δράμα του. Το τρίγωνο με τον Άρη και το εξάγωνο με τον Πλούτωνα, συντονίζουν βάθος σκέψης, αμεσότητα δράσης και αλάνθαστο ένστικτο!

Ο Ερμής, στο πέρασμά του αυτό από τον Σκορπιό, είναι πολύ σημαντικός για σένα, αν είσαι Σκορπιός, Ταύρος, Λέων ή Υδροχόος, απλά σημαντικός, αν είσαι Καρκίνος ή Ιχθύες και ελαφρά επιβοηθητικός αν είσαι Παρθένος ή Αιγόκερως.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved