Πανσέληνος-Σεληνιακή Έκλειψη στους Ιχθύς: Σε αχαρτογράφητα νερά

Μάθε πώς θα επηρεάσει η Σεληνιακή έκλειψη το ζώδιό σου

Η τελευταία Πανσέληνος - Σεληνιακή έκλειψη του 2024, που γίνεται 18/09, 05:33 ώρα Ελλάδας, στις 25° 40’ των Ιχθύων, επηρεάζει τους εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού (Ιχθύς, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες), γεννημένους το 3ο δεκαήμερο, καθώς επίσης κι όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια και γύρω στην 25η μοίρα.

Παρά τις φαινομενικά θετικές όψεις των Φώτων (τρίγωνο με Ήλιο και εξάγωνο με Σελήνη) με τον Ουρανό στον Ταύρο, που βοηθούν στο να χαρακτεί μια νέα πορεία, υπάρχει κι ένας Ποσειδώνας στους Ιχθύς, που θολώνει τα νέρα, με αποτέλεσμα αυτό που νομίζαμε ότι ξέραμε ή βλέπαμε να μην ισχύει. Κρύβονται, λοιπόν, αρκετές παγίδες και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, οπότε χρειάζεται επαγρύπνηση και κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει κάθε κίνηση ή απόφαση. Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι η επίδρασή της κρατάει 6 μήνες και ανά πάσα στιγμή πολλά μπορεί να "σκάσουν" και να αλλάξουν μια υπάρχουσα κατάσταση.

Για να δούμε όμως πώς και πού θα επηρεάσει η Σεληνιακή έκλειψη το κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ ♈

Με την Πανσέληνο-έκλειψη στον 12ο οίκο σου και την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού και του Ποσειδώνα, θα σου δημιουργηθούν αρκετά και αντικρουόμενα συναισθήματα και ενδεχομένως να χάσεις για λίγο τη μπάλα ή να συνειδητοποιήσεις ότι έκανες σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο ή άφησες την φαντασία σου να ξεμακρύνει πολύ. Πιθανόν να τυραννιέσαι από διάφορες σκέψεις και να φτιάχνεις σενάρια στο μυαλό σου, ενώ δεν αποκλείεται και να αρχίσεις να σκαλίζεις το παρελθόν ή να επιδοθείς σε παρασκηνιακές έρευνες για να βρεις μόνος/η τις απαντήσεις που ψάχνεις για πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με την προσωπική σου ζωή, τα οικονομικά ή τη δουλειά σου. Μια σημαντική απόφαση είναι πολύ πιθανή, όπως και μια αλλαγή που θα φέρει τα πάνω κάτω, σχετική με τους παραπάνω τομείς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η υγεία σου, είτε λόγω ιώσεων και αλλεργιών είτε λόγω κόπωσης.

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Η Πανσέληνος-Σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς, με τη συμμετοχή του Ουρανού στο ζώδιό σου και του Ποσειδώνα, σε ωθεί να ξανοιχτείς σε άλλους κύκλους, να γνωρίσεις καινούργια άτομα, να ξεκόψεις από παρέες, να κάνεις νέες φιλίες κι ενδεχομένως να ανακατευτείς με κοινωνικές δραστηριότητες ή να ξεκινήσεις ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που θα σε εξελίξει. Δεν αποκλείεται κιόλας, μέσα από εκεί να έρθεις σε επαφή με κάποιον/α που να δημιουργηθεί ερωτική έλξη, όμως, να ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό, άλλο να έχεις στο μυαλό σου και άλλο να γίνει ή η συνέχεια να σε δυσαρεστήσει, αν περίμενες πολλά, όπως και να πρόκειται για άτομο που είναι ιδιόρρυθμο ή αρκετά ιδιότροπο και να μην τα βρείτε τελικά. Επίσης, ίσως δε σου αρέσει η εικόνα σου και θελήσεις να την βελτιώσεις, για να γίνεις πιο ελκυστικός/η στο αντίθετο φύλο και να αυξηθούν οι επιλογές σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Η έκλειψη αυτή έρχεται να σου δημιουργήσει αρκετούς μπελάδες στα επαγγελματικά σου, όπου τα παιχνίδια που έχουν παιχτεί ή το... θάψιμο που έχεις φάει έχουν διαμορφώσει μια αρνητική εικόνα για σένα σε ανωτέρους ή συνεργάτες σου. Αρκετά από αυτά θα έρθουν στο φως και θα αναγκαστείς να αποδείξεις ότι Δεν είσαι ελέφαντας. Ακόμα κι έτσι όμως, πάλι θα υπάρχουν επιφυλάξεις και αμφιβολίες για το πρόσωπό σου. Επιπλέον, είναι πιθανό να σου ασκηθεί αυστηρή κριτική ξαφνικά για κάτι που δεν ευθύνεσαι, αλλά έτσι έχει αφεθεί να φανεί προς τα έξω. Καλό θα ήταν, επίσης, πριν αναλάβεις το οτιδήποτε καινούργιο, να ζητήσεις λεπτομερή αναφορά και ανάλυση, ώστε να ξέρεις τι καθήκοντα και υποχρεώσεις έχεις, αλλά και αν μπορείς να αντεπεξέλθεις χρονικά. Η επιπολαιότητα ή η... ξερολίασή σου θα σου στοιχίσει, γι’ αυτό πρόσεξε!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Αυτή η Πανσέληνος-έκλειψη θα ανακινήσει θέματα που έχουν να κάνουν έμμεσα με εσένα, καθώς αγγίζει πρόσωπα είτε του φιλικού ή συγγενικού σου κύκλου, που μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και να χρειαστούν τη βοήθειά σου είτε άλλα, με τα οποία έχεις επαφή και είναι πολύ πιθανό να την... κόψεις, καθώς δεν αποκλείεται να γίνει κάτι που θα σε χαλάσει ή να ανακαλύψεις ότι είναι ανούσια και δεν έχεις κάτι να μάθεις ή να πάρεις από αυτά. Ωστόσο, δεν αποκλείονται και να δημιουργηθούν ζητήματα που αφορούν σε σπουδές, δικαστικά, γραφειοκρατικά ή της καθημερινότητάς σου, που θα χρειαστεί να διευθετήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να σου γεννηθεί η ανάγκη να ανοίξεις τους γνωστικούς σου ορίζοντες λίγο περισσότερο. Επιπλέον, απόφυγε να ταξιδέψεις γιατί θα ταλαιπωρηθείς.

ΛΕΩΝ ♌

Αν δε συμμετείχε ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, θα μιλούσαμε με άλλους όρους για αυτήν την Πανσέληνο-έκλειψη, όμως τώρα αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς το κέντρο βάρους εκτός από τα οικονομικά, θα πέσει και στα επαγγελματικά σου. Μάλιστα, ίσως συνδέονται οι δυο τομείς, αφού δεν αποκλείεται ένα απρόσμενο περιστατικό ή αλλαγή καθεστώτος να συνοδευτεί από περικοπή μισθού, μείωση κάποιων παροχών ή αναθεώρηση όρων μιας συμφωνίας, που πλέον δε θα σε συμφέρει να προχωρήσει. Από την άλλη, μπορεί να ανακύψουν έκτακτα έξοδα που θα σε βγάλουν από τον προϋπολογισμό σου, όπως επίσης να χαμηλώσεις τον πήχη των προσδοκιών σου και να συμβιβαστείς με λιγότερες αποδοχές. Κι ερωτικά όμως, μάλλον από τη δική σου την πλευρά, δε θα πάνε καλά τα πράγματα. Ίσως δεν είσαι ευχαριστημένος/η με ό,τι έχεις ή να αντιληφθείς ότι μάλλον είσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Η Πανσέληνος-έκλειψη, που γίνεται στον άξονά σου, με τη συντροφιά του Ουρανού στον Ταύρο από τη μια και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς από την άλλη, δημιουργεί απρόσμενες ανακατατάξεις στις προτεραιότητες και τη σχέση σου και είναι πολύ πιθανό να... εγκαταλείψεις το πλοίο και να συνεχίσεις μόνος/η την πορεία σου, αν δεν υπάρχουν κοινά ζητούμενα και προσδοκίες ή να σε εγκαταλείψουν, εξ αιτίας της άρνησής σου να δεις και τις δικές σου ευθύνες. Λάθη, ψέματα, απαιτήσεις ή αποφυγή των πραγματικών καταστάσεων δεν αποκλείεται να φέρουν και το τέλος μιας συνεργασίας ή επαφής με άτομο που είχατε έρθει αρκετά κοντά το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, υπάρχει πιθανότητα αλλαγής πλάνων, αλλά και να εμφανιστεί στο κάδρο ένα πρόσωπο που θα ανατρέψει τα δεδομένα σου, είτε για καλό είτε για κακό. Ίσως ανακύψει κι ένα απρογραμμάτιστο ταξίδι.

ΖΥΓΟΣ ♎

Με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο-έκλειψη θα έρθουν στο φως ενέργειες και λόγια ατόμων μέσα από τη δουλειά σου, που σαφώς δεν γνώριζες και τώρα θα μάθεις ή θα κληθείς να απολογηθείς και να δώσεις τις απαραίτητες εξηγήσεις. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα συγκεκριμένα να μην σου είχαν δείξει αυτή τους την πλευρά, αντίθετα, μπροστά σου να ήταν μέσα στο χαμόγελο και τον καλό λόγο. Ίσως όμως τώρα σου δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις το τοπίο και να μάθεις με ποιον/α έχεις να κάνεις. Υπάρχει δε το ενδεχόμενο να έχεις κάποια απρόσμενη εξέλιξη που αφορά στα ερωτικά ή τα οικονομικά σου. Επιπλέον, αυτό το διάστημα, μπορεί να παρουσιάσεις ένα θέμα με την υγεία σου, οπότε πρόσεχε τις συναναστροφές σου και φρόντισε να τρέφεσαι σωστότερα και να κοιμάσαι περισσότερο, αποφεύγοντας άσκοπα ξενύχτια και κραιπάλες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Η Πανσέληνος-έκλειψη στον 5ο ηλιακό σου οίκο σου δημιουργεί μια έντονη συναισθηματική φόρτιση, αλλά και ξαφνικές αλλαγές στις ερωτικές και φιλικές σου σχέσεις, καθώς ο Ουρανός απέναντί σου θα βάλει το δαχτυλάκι του και θα ανακατέψει για μια ακόμα φορά την τράπουλα. Το ότι θα ελκύεις είναι το μόνο σίγουρο, αλλά στην πορεία οι ισορροπίες θα ανατρέπονται, ίσως μάλιστα, πάνω που θεωρείς ότι έχεις κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου σου, να σου ξεφύγει ή να σε βάλει στη «ζώνη φίλων». Επίσης, είναι πιθανό να χαλάσει μια φιλία, να διακοπεί μια συνεργασία ή ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου να αποδειχτεί «κάλπικο». Πάντως, ακόμα κι αν στενοχωρηθείς από τις εξελίξεις, είναι δεδομένο ότι μετά το ξεσκαρτάρισμα θα μείνεις με αυτούς/ες που πραγματικά αξίζουν το ενδιαφέρον σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Αυτή η Πανσέληνος-έκλειψη, με τη συμμετοχή του Ουρανού και του Ποσειδώνα, όχι απλά σε προσγειώνει ανώμαλα, αλλά σε κάνει να χάνεις κάθε πίστη και εμπιστοσύνη για πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά σου ή στον επαγγελματικό σου χώρο. Ενδεχομένως να βγουν στη φόρα διάφορα ψέματα ή μπερδέματα που θα χρειαστεί να ξεδιαλύνεις, προβλήματα με το σπίτι ή τη δουλειά, που θα σε έχουν στο τρέξιμο, για να βγάλεις άκρη, καθώς και πιθανές βλάβες και τεχνικά προβλήματα ή μπλεξίματα με ένα έργο που ήταν να ξεκινήσει, ένα ακίνητο ή μια μετακόμιση. Όλα αυτά φαίνεται να σε ταλαιπωρούν και σωματικά, γι’ αυτό φρόντισε να μην ξεπεράσεις τα όρια των αντοχών σου και κρεβατωθείς. Μπορεί και να έχεις κάποιο μικροατύχημα που θα σε βγάλει εκτός... κούρσας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Αυτή η Πανσέληνος-έκλειψη δημιουργεί κυρίως θέματα στην καθημερινότητά σου, με καθυστερήσεις και αναβολές, οπότε δεν ισχύει κανένας προγραμματισμός, ούτε και η δρομολόγηση συγκεκριμένων υποθέσεών σου, κάτι που θα σε εκνευρίσει αρκετά, αφού πολλά από αυτά που κανόνιζες θα πάνε πίσω ή άλλα θα λέγονται κι άλλα τελικά θα γίνονται, ενώ παίζει και μια βλάβη του εξοπλισμού ή του μεταφορικού σου μέσου. Επιπλέον, ίσως υπάρξουν και θέματα με συγγενή ή γνωστό σου, που θα σε βάλουν στο τρέξιμο. Από την άλλη όμως, δεν αποκλείεται από το πουθενά ένα ταξίδι, μια είδηση που θα σε εκπλήξει, να κάνεις μια γνωριμία, που θα εξελιχθεί γρήγορα σε ερωτική ή να ξεκινήσεις επικοινωνία με ένα πρόσωπο που είναι μακριά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Καλό θα ήταν να κρατάς χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών σου και να μείνεις μακριά από αυταπάτες, με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο-έκλειψη, τόσο στον ερωτικό, όσο και στον οικονομικό τομέα, γιατί εδώ ισχύει το «όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα», αφού ο Ουρανός κι ο Ποσειδώνας, που έχουν ενεργή συμμετοχή, θα φροντίσουν γι’ αυτό. Άλλα θα περιμένεις, άλλα θα έρχονται, οι λανθασμένες εκτιμήσεις είναι... στο πρόγραμμα, ενώ δεν αποκλείεται να εκπλαγείς αρνητικά από κινήσεις ή συμπεριφορές, ακόμα και των πολύ αγαπημένων σου ατόμων. Μια συμφωνία, επίσης, μπορεί να ακυρωθεί ή να αρνηθείς εσύ να την προχωρήσεις, αν αλλάξουν οι όροι, να μην πάρεις τα χρήματα που υπολόγιζες ή να χρειαστεί να ξοδέψεις ένα ποσό για να αντικαταστήσεις μια ζημιά του σπιτιού σου.

ΙΧΘΥΕΣ ♓

Με την Πανσέληνο-έκλειψη και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου και με τη συμμετοχή του Ουρανού, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν θέματα από το πουθενά στις σχέσεις σου και μάλιστα η αιτία να είναι οι... φαντασιώσεις, οι προσδοκίες ή κάτι που παρεξήγησες, αλλά και «τρίτοι» που με λόγια θα φροντίσουν να σε ανακατέψουν, είτε πρόκειται για πρόσωπα συγγενικά είτε γνωστά σου. Γεγονός είναι ότι θα βγουν στην επιφάνεια αρκετά ζητήματα που είτε αγνοούσες την ύπαρξή τους είτε δεν είχες δώσει την απαραίτητη σημασία και τώρα θα πρέπει να τα επιλύσεις και χωρίς μεγάλη βοήθεια από αλλού ή θα δεις κατάματα μια πραγματικότητα που δεν ήθελες, οπότε θα πάρεις και τις ανάλογες αποφάσεις. Από την άλλη, δεν αποκλείεται και να αφιερώσεις αρκετό από τον χρόνο σου για να βοηθήσεις ένα συνεργάτη ή κοντινό σου πρόσωπο, που θα βρεθεί σε ανάγκη, να ψάξεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου που θα σου τονώσει την αυτοπεποίθηση, όπως και το να αυξήσεις τις γνώσεις σου πάνω σε ένα αντικείμενο που σου αρέσει.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved