Ταρό και Αστρολογία
Αστρολογικές αντιστοιχίες στις κάρτες του Ταρό, τις οποίες έχουν καθορίσει για τη Μεγάλη και τη Μικρή Αρκάνα μεγάλοι ερευνητές του Ταρό, μεταξύ των οποίων και ο Καρλ Γιούνγκ.
Δύο βασικά αρχετυπικά συστήματα, το Ταρό και η αστρολογία συσχετίζονται μεταξύ τους ώστε να μπορούν να γίνονται κατανοητά ακόμα και από έναν αρχάριο, αλλά να επιτρέψουν και σε όσους γνωρίζουν να εμβαθύνουν στην ερμηνεία των καρτών.
Τα Ταρό αποτελούνται από 78 κάρτες-22 Μεγάλα Αρκάνα ή Θρίαμβοι και 56 Μικρά Αρκάνα, που χωρίζονται σε 4 σειρές ή χρώματα, κάθε μια από τις οποίες περιλαμβάνει τις κάρτες από τον άσο έως το δέκα, καθώς και τέσσερις αυλικές κάρτες, τον Ακόλουθο, τον Ιππότη, τη Βασίλισσα και το Βασιλιά.
Οι 22 κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα από τον Τρελό μέχρι τον Κόσμο, θεωρούνται διαδοχικές μυητικές φάσεις. Είναι τα αρχέτυπα ενός τέλειου κόσμου.
Αντιστοιχούν στα τρία στοιχεία, νερό, αέρα, φωτιά (το τέταρτο στοιχείο η γη αντιπροσωπεύει όλη την Μεγάλη Αρκάνα), τα 12 ζώδια και τους 10 πλανήτες.
Οι 56 κάρτες της Μικρής Αρκάνα, σημειοδοτούν ψυχολογικές λειτουργίες, καταστάσεις και γεγονότα.
Αντιστοιχούν στους δεκανούς κάθε ζωδίου μαζί με τον πλανήτη ο οποίος κυβερνά τον δεκανό.
Ας δούμε τις αστρολογικές αντιστοιχίες στις κάρτες του Ταρό που μεγάλοι ερευνητές του Ταρό, όπως ο Καρλ Γιούγκ, έχουν καθορίσει για τη Μεγάλη και τη Μικρή Αρκάνα.
Αστρολογικές αντιστοιχίες στις 22 κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα
0 - Τρελός-Αέρας-Ουρανός
Ι - Μάγος-Ερμής
II - Αρχιέρεια-Σελήνη
ΙII - Αυτοκράτειρα-Αφροδίτη
ΙV - Αυτοκράτωρ-Κριός
V - Ιεροφάντης- Ταύρος
VI - Εραστές- Δίδυμοι
VII - Άρμα- Καρκίνος
VIII - Δικαιοσύνη-Ζυγός
IX - Ερημίτης-Παρθένος
X - Τροχός της Τύχης-Δίας
XI - Δύναμη-Λέων
XII - Κρεμασμένος-Νερό-Ποσειδώνας
XIII - Θάνατος-Σκορπιός
XIV - Εγκράτεια-Τοξότης
XV - Διάβολος-Αιγόκερως
XVI - Πύργος-Άρης
XVII - Αστέρι-Υδροχόος
XVIII - Σελήνη-Ιχθείς
XIX - Ήλιος-Ήλιος
XX - Κρίση- Φωτιά- Πλούτωνας
XXI - Κόσμος-Κρόνος
Θέλεις να μάθεις τα πάντα για τα Ταρό; Απόκτησε το βιβλίο "Ταρό για όλους" (συνοδεύεται από 78 πρωτότυπες κάρτες ριξίματος)
Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή