Ταρώ: Ο τρελός ταξιδεύει, εξελίσσεται και κατακτά τη γνώση!

Το ταξίδι του Τρελού μέσα από τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα

Η τράπουλα Ταρό αποτελείται από 78 κάρτες και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

- Τα 56 φύλλα της μικρής Αρκάνα που συμβολίζουν την καθημερινή πλευρά της ζωής, τις ανθρώπινες πράξεις και τις επιλογές μας.

- Τις 21 αριθμημένες μεγάλες Αρκάνες που συμβολίζουν τις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος προκειμένου να τα βρει με τον εαυτό του

- Την κάρτα Νο 0, τον Τρελό, που συμβολίζει το πνευματικό ταξίδι του ανθρώπου στη γη με σκοπό την ολοκλήρωση του και την επιστροφή στην πηγή.

Οι εικόνες που περιέχονται στις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα θεωρούνται ισχυρά αρχέτυπα που αν κάποιος μπορέσει και τα αποσυμβολίσει, η μυστηριώδης γλώσσα των Ταρό θα απλουστευτεί.

Η πρώτη κάρτα, ο Τρελός συμβολίζει τη θεϊκή ψυχή, καθώς αποκτά υλική υπόσταση. Τον βλέπουμε να στέκεται στην άκρη ενός βράχου και να κοιτάει πάνω και μακριά. Δεν γνωρίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έρχονται. Ο βράχος συμβολίζει τον κόσμο της ύλης. Έχει τον αριθμό 0 που στην αριθμολογία σημαίνει απεριόριστες δυνατότητες.

Δείτε εδώ τις προηγούμενες εμπειρίες του Τρελού και διαβαστε τη συνέχεια παρακάτω:

4ο μέρος

Ο Τρελός τώρα συναντά το Διάβολο. Είναι η κάρτα του φόβου, του δικού μας φόβου και των αμφιβολιών. Ο Τρελός τώρα καταλαβαίνει ότι υπάρχει φόβος στη ζωή του.

Αυτή είναι η πιο παρεξηγημένη κάρτα των Ταρό.

Η λέξη Διάβολος προέρχεται από το ρήμα διαβάλλω, συκοφαντώ. Λέγεται επίσης και Εωσφόρος που σημαίνει ο «φέρων το φως».

Έχει μούσι τράγου και κέρατα κατσίκας που σημαίνουν εμμονή με το σεξ.

Τ’ αυτιά γαιδάρου υπονοούν ηλιθιότητα και ανόητες αντιλήψεις.

Τα φτερά νυχτερίδας ότι είναι πλάσμα σκότους, δεν μπορεί να δει το φως.

Στην παλάμη του έχει το σύμβολο του Κρόνου. Ο Κρόνος στην αστρολογία συμβολίζει το κακό, την ατυχία, τον περιορισμό.

Η ανοιχτή παλάμη δείχνει τίποτα εκτός από το προφανές. Το κενό ανάμεσα στα δάκτυλα είναι η χειρονομία του αρχιερέα των Ιεροσολύμων για να φέρει το πνεύμα στο υλικό επίπεδο.

Στην εικόνα βλέπουμε πάλι τον Αδάμ και την Εύα όπως και στην κάρτα των Εραστών, είναι η σκοτεινή και η φωτεινή πλευρά της φύσης μας αντίστοιχα.

Στο λαιμό τους έχουν αλυσίδες που όμως είναι χαλαρές, όποια στιγμή θέλουν μπορούν να αποδεσμευτούν. Αυτό δείχνει κράτηση κατ’ επιλογήν.

Είναι η κάρτα του των κάθε είδους εξαρτήσεων, στο ποτό, το φαγητό, το σεξ, στις ουσίες. Είναι καιρός να καταλάβει ο Τρελός ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφήσει τους φόβους του και να απαλλαγεί από τις εξαρτήσεις του.

Ο Αριθμός της κάρτας είναι το 15 που αν μειωθεί στο 6 μας δίνει τους Εραστές.

Ο Τρελός συνεχίζοντας το ταξίδι του βλέπει μπροστά του ένα Πύργο. Είναι ο πύργος της Βαβέλ, ο πύργος που έχτισαν οι κατασκευαστές του για να φτάσουν στον ουρανό. Ο Θεός τότε βλέποντας την αλαζονεία τους έστειλε μια αστραπή και τους χτύπησε. Μετά από αυτό κανείς δεν μιλούσε την ίδια και χωρίς να μπορούν να συνεννοηθούν επικράτησε χάος.

Ο Πύργος δείχνει μια ξαφνική αλλαγή, και μια καταστροφή που έχει χτιστεί πάνω στο ψέμα.

Βλέπουμε φωτιές στα παράθυρα του Πύργου. Η φωτιά είναι σύμβολο της κάθαρσης απαραίτητη για να εξαλειφθεί η ματαιοδοξία, ο εγωισμός και γενικά οι συμπεριφορές που δεν μας εξυπηρετούν πια.

Ο Πύργος καταρρέοντας διαλύει την καταπίεση που ασκεί η ύλη. Η αστραπή φέρνει το θεϊκό φως στη γη και καταστρέφει την ψευδαίσθηση του υλικού κόσμου.

Κόσμος πέφτει από τον Πύργο. Ο άντρας συμβολίζει τον υπέρμετρο εγωισμό και τη διανοητική υπεροψία. Η γυναίκα το υπερβολικό συναίσθημα και την επιθυμία. Οι άνθρωποι είναι ντυμένοι, ένδειξη μη καθαρότητας και ανωριμότητας. Και τέλος το στέμμα που πέφτει παραπέμπει στη μεγαλομανία του ανθρώπου για υπέρμετρες και ανούσιες κατακτήσεις.

Είναι καιρός ο Τρελός να ελευθερωθεί από τον έλεγχο των κατώτερων ενστίκτων του, να αλλάξει κατεύθυνση και να χτίσει τη ζωή του από την αρχή.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 16 με πυθμενικό αριθμό το 7 που παραπέμπει στο Άρμα.

Απελπισμένος ο Τρελός και μην ξέροντας τι να κάνει σηκώνει τα μάτια στον ουρανό και βλέπει ένα υπέρλαμπρο Αστέρι. Είναι το αστέρι της Βηθλεέμ που του δείχνει ένα νέο δρόμο.

Ο Τρελός νοιώθει και πάλι αισιοδοξία και ξαναβρίσκει την πίστη και την ελπίδα του στη ζωή.

Στην εικόνα βλέπουμε μια γυμνή γυναίκα, είναι η θεά της αλήθειας η αποκαλυμμένη Ίσιδα. Η γύμνια δείχνει αθωότητα. Είναι στα γόνατα ζητώντας καθοδήγηση από το πνεύμα. Το δεξί της πόδι είναι στο νερό υπονοώντας ότι δεν εισέρχεται στη συλλογική ασυνειδησία. Το αριστερό πόδι είναι στο έδαφος. Υπάρχει ισορροπία μεταξύ πνεύματος και υλικού κόσμου.

Στα χέρια της κρατά δυο κανάτες, το δεξί δείχνει συνειδητή επιλογή και το αριστερό ενόραση και έμπνευση. Το νερό που ρέει υπονοεί νέες ιδέες.

Μπροστά της υπάρχει μια λιμνούλα, σύμβολο του ασυνείδητου. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της δείχνουν ότι η δράση παράγει αντίδραση.

Το ψαροπούλι που κάθεται στο δέντρο είναι η Ίβις και αντιπροσωπεύει το θεό Θωθ που έφερε τις τέχνες στην Αίγυπτο. Δείχνει ότι η χρήση της δημιουργικής δύναμης θέλει συγκέντρωση και εστίαση.

Εκτός από το μεγάλο αστέρι υπάρχουν στην εικόνα και 7 μικρότερα αστέρια υπονοώντας τα 7 τσάκρα Οι 8 μύτες των αστεριών συμβολίζουν τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν.

Οι ευχές, οι ελπίδες και οι επιθυμίες του Τρελού τώρα εκπληρώνονται. Νοιώθει αυτοπεποίθηση και έμπνευση.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 17 που μειώνεται στο 8, την κάρτα της Δύναμης.

Με ανανεωμένες τις δυνάμεις του ο Τρελός συνεχίζει το ταξίδι του. Έχει πια νυχτώσει και στον ουρανό εμφανίζεται η Σελήνη. Η Σελήνη όπως ξέρουμε είναι μεταβλητή για αυτό θέλει προσοχή. Προκαλεί δυνατά συναισθήματα και αυταπάτες.

Ο τρελός τώρα βρίσκεται σε ένα ανησυχητικό τοπίο. Οι σκιές παραμορφώνουν τα πάντα γύρω του και του προκαλούν φόβο

Στο βάθος διακρίνουμε δυο πύργους που δείχνουν διαστροφή και φόβο. Ανάμεσα τους υπάρχει ένα μονοπάτι που ανηφορίζει στα βουνά και οδηγεί στη διαφώτιση. Είναι ελικοειδές υπονοώντας ότι το ταξίδι πολλές φορές είναι δύσκολο.

Ο σκύλος και ο λύκος συμβολίζουν την εξημερωμένη και την άγρια πλευρά μας, την τιθασευμένη και αυτή που διψά για περιπέτεια. Είναι οι παράλληλες πλευρές της προσωπικότητας μας όπου ενώ καλλιεργούμε τον εαυτό μας ταυτόχρονα είμαστε σε επαφή με το ένστικτο μας.

Στην εικόνα βλέπουμε μια μεγάλη κόκκινη καραβίδα, το εγώ μας, να βγαίνει στη ξηρά από μια γαλήνια λίμνη, τη λίμνη του παρελθόντος και των αναμνήσεων.

Η απουσία ανθρώπων στην εικόνα δείχνει ότι χάνουμε την αίσθηση του εαυτού μας όταν δεν έχει αρκετό φως.

Η κάρτα αυτή είναι η τελευταία πρόκληση του ταξιδιού του Τρελού. Οι διακυμάνσεις και οι αλλαγές της Σελήνης θα είναι γι αυτόν δημιουργικές ή η συγκινησιακή του αστάθεια θα τον οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση;

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 18 με πυθμενικό το 9, την κάρτα του Ερημίτη, που παραπέμπει στην πνευματική αναζήτηση.

Ο Τρελός αφήνει πίσω του τις σκιές τις νύχτας και βρίσκεται τώρα σε ένα ηλιοφώτιστο ανθισμένο κήπο.

Ένας πελώριος Ήλιος δεσπόζει στην εικόνα φωτίζοντας όλα τα κρυμμένα πράγματα. Είναι εποχή χαράς, ενθουσιασμού και αναγέννησης.

Ένα γυμνό παιδί ιππεύει ένα λευκό άλογο, κρατώντας ένα λάβαρο. Το παιδί υπονοεί ότι όλοι είμαστε παιδιά του Θεού. Το γυμνό δείχνει ειλικρίνεια, το άλογο ελευθέρια και το λάβαρο είναι η νίκης των δυνάμεων του φωτός.

Γύρω από τον κήπο υπάρχει ένας τοίχος, είναι ο υλικός κόσμος με τους περιορισμούς του. Πάνω στον τοίχο υπάρχουν 4 ηλιοτρόπια, τα φυτά που εξαρτώνται από τον ήλιο για να ζήσουν. Τα 4 ηλιοτρόπια αντιπροσωπεύουν τα 4 βασίλεια, των ορυκτών , των φυτών , των ζώων και το ανθρώπινο

Η ενέργεια του Ήλιου χαρίζει δύναμη και χαρά στον Τρελό. Τώρα βλέπει τα πάντα με διαύγεια και ξέρει ότι μπορεί να πετύχει ό,τι ονειρευόταν.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 19 που μειώνεται στο 1, υποδεικνύοντας ζωτικότητα, γενναιοδωρία και επιτυχία.

Συνεχίζεται…

Αν θέλετε να μυηθείτε στα Ταρώ, μπορείτε να ξεκινήσετε με το βιβλίο της Νίας Θεοφανίδου «Ταρό για όλους», όπου η συγγραφέας εξηγεί αναλυτικά πως ερμηνεύονται όλες οι κάρτες της Μεγάλης και της Μικρής Αρκάνα. Πρόκειται για έναν πολύτιμο σύμβουλο σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν και σιγά-σιγά να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των Ταρώ.
©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved