Τι μπορεί να κάνει το Ταρό;

Η «μοίρα», που οι κάρτες Ταρό περιγράφουν, έχει σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες της στο ασυνείδητο

Το Ταρό είναι μια σειρά από εικόνες, οι οποίες περιγράφουν τις ιδιότητες της στιγμής που το άτομο συμβουλεύεται τις κάρτες, έχοντας στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο θέμα.

Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν γι’ αυτό, τη λέξη «καιρός», που σημαίνει η σωστή στιγμή, και περιγράφει ότι κάθε λεπτό του χρόνου έχει συγκεκριμένα και μοναδικά χαρακτηριστικά. Αν το χρόνο δεν το δούμε σαν ποσότητα αλλά σαν ποιότητα, τότε θ’ αντιληφθούμε, ότι το ένα λεπτό είναι κάτι ζωντανό, άρα έχει τη δική του ταυτότητα. Ως εκ τούτου, στη ζωή υπάρχει μια μυστική συνέχεια, όπου κάθε τι έμψυχο ή άψυχο, εσωτερικό ή εξωτερικό, συνειδητό ή ασυνείδητο, στην πραγματικότητα είναι μέρος του όλου. Έτσι η ζωή εκφράζει σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης, τις ίδιες ιδιότητες σε μια ορισμένη στιγμή του χρόνου.

Οι αρχαίες μέθοδοι πρόβλεψης, όπως το Ταρό, η αστρολογία, οι Ρούνοι, το Ι Τσίγκ, δεν προσπαθούν να προβλέψουν το μέλλον, αλλά ενδιαφέρονται για το πώς εκφράζονται οι ιδιότητες, και ποια είναι η σημασία της στιγμής, αποκρυπτογραφώντας τα σύμβολα, που είναι οι κάρτες, οι πλανήτες, οι Ρούνοι, ή τα νομίσματα αντίστοιχα.

Καταστάσεις ή επιλογές που έγιναν στο παρελθόν μας οδήγησαν, σε αυτό που βιώνουμε σήμερα, και οι καταστάσεις που θα ζήσουμε στο μέλλον εξαρτώνται από τις σημερινές επιλογές μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να καταλάβουμε ότι εμείς έχουμε βάλει τους εαυτούς μας στην κατάσταση που βρισκόμαστε, και αυτή η κατανόηση θα επηρεάσει το μέλλον μας. Πίσω από κάθε κατάσταση ή επιλογή μας, υπάρχει μια αρχετυπική σημασία, και αυτή μας αποκαλύπτουν οι κάρτες του Ταρό.

Η στιγμή που σκεπτόμαστε μια ερώτηση, περιλαμβάνει ταυτόχρονα το παρελθόν (τις επιλογές, τα κίνητρα, και τις εμπειρίες) που μας οδήγησαν στο συγκεκριμένο παρόν (τη στιγμή που συμβουλευόμαστε τις κάρτες) και το μέλλον που είναι η φυσική συνέπεια των μηχανισμών που σήμερα έχομε βάλει σε κίνηση.

Οι κάρτες δεν περιγράφουν συγκεκριμένα γεγονότα με ένα μοιραίο τρόπο, αλλά διευκρινίζουν επιρροές, ευκαιρίες και κρυμμένα κίνητρα, που κάποια από αυτά θα εξελιχθούν σε εξωτερικά γεγονότα, ή θα φέρουν κάποια πρόσωπα στη ζωή μας που μέσα από αυτά θα πάρουμε τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε αυτή τη περίοδο.

Επειδή η κάθε κάρτα περιγράφει τα χαρακτηριστικά της στιγμής μπορούμε καταλαβαίνοντας τη σημασία της να επηρεάσομε συνειδητά το μέλλον μας. Με αυτήν την έννοια δημιουργούμε τη δική μας μοίρα.

Για τους Έλληνες η «μοίρα», δεν ήταν μια τυχαία επιλογή γεγονότων, τα οποία συνέβαιναν σε ένα πρόσωπο, αλλά ένας περίπλοκος και απέραντος ιστός επιλογών και συνεπειών που είχαν τη ρίζα τους στο παρελθόν κι επηρέαζαν το μέλλον. Οι περισσότερες από αυτές παρέμεναν στο ασυνείδητο, εκτός και αν το ίδιο το άτομο προσπαθούσε να τις φέρει στο συνειδητό και στην εξωτερική του ζωή.

Η «μοίρα», που οι κάρτες Ταρό περιγράφουν, έχει σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες της στο ασυνείδητο, και συνήθως δεν έχομε πρόσβαση σ’ αυτό. Οι εικόνες όμως των καρτών μπορούν να μας βοηθήσουν να εξηγήσουμε τα πολύπλοκα σχέδια του ασυνείδητου και να τα φέρουμε στο παρόν, ώστε να αποκτήσουμε περισσότερες δυνατότητες επιλογής.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΡΙΞΙΜΟ

Καλή η φιλοσοφία, ας δούμε όμως πως χρησιμοποιούμε τα Ταρό για να κάνουμε μια πρόβλεψη.

Αρχικά, τοποθετούμε τις κάρτες ανάποδα πάνω στο τραπέζι και τις ανακατεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Την ώρα εκείνη σκεπτόμαστε το πρόσωπο για το οποίο γίνεται το ρίξιμο. Μετά ανακατεύουμε τις κάρτες με τα χέρια και σκεπτόμαστε την ερώτηση.

Αν κατά το ανακάτεμα, πέσει κάτω κάποια κάρτα να τη λάβετε υπ’ όψιν σας ή να τη χρησιμοποιήσετε σαν δείκτη. Μπορεί η κάρτα αυτή να είναι η απάντηση στην ερώτησή σας.

Αν κατά το ανακάτεμα πέσουν κάτω μία η περισσότερες κάρτες και αυτό συμβεί τρεις φορές, δεν πρέπει να ρίξετε για τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Αν χρησιμοποιείτε τυπικό όταν ρίχνετε τις κάρτες και κάνετε κάποιο λάθος πρέπει να το επαναλάβετε από την αρχή.

Κατόπιν, αφού ο ερωτών κόψει 3 φορές, τραβάμε από τις κάρτες μία τυχαία που είναι ο δείκτης. Κρατάμε αυτή τη κάρτα ανοιχτή και συγκεντρωνόμαστε σε αυτή. Έχει σημασία αν ο δείκτης πέσει όρθιος ή ανάποδος. Αν πέσει όρθιος είναι θετικό γιατί ακόμα και αν αυτό για το οποίο έγινε η ερώτηση χαλάσει θα είναι προσωρινό. Αν ο δείκτης πέσει ανάποδα συνήθως αντιστρέφεται η σημασία της κάρτας. Μια ευνοϊκή κάρτα γίνεται δυσμενής και μια δυσμενής, ευνοϊκή. Επίσης, ένας ανάποδος δείκτης δείχνει ότι στην πορεία θα υπάρχουν εκπλήξεις.

Κρατάμε το δείκτη έξω από τις υπόλοιπες κάρτες και τον τοποθετούμε ανοιχτό στη μέση. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος τραβά τις υπόλοιπες κάρτες από το πακέτο και μας τις δίνει προς τη δική μας κατεύθυνση. Ανάλογα με το είδος του ριξίματος τις τοποθετούμε.

ΑΠΛΟ ΡΙΞΙΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ

Αυτό το χρησιμοποιούμε μόνο για εμάς προκειμένου να απαντήσουμε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

Κρατάμε τις κάρτες στα χέρια μας κι ενώ τις ανακατεύουμε σκεπτόμαστε την ερώτηση.

Στη συνέχεια προσδιορίζουμε ποιο θα είναι το ΝΑΙ και ποίο το ΟΧΙ.

Π.χ ΝΑΙ, οι κάρτες με μονό αριθμό και ΟΧΙ αυτές με περιττό ή ΝΑΙ όταν η κάρτα πέσει όρθια και ΟΧΙ αν πέσει ανάποδα.

Οι Αυλικές κάρτες και ο Τρελός δεν έχουν προσδιορισμό.

Σε επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε περισσότερα είδη ριξίματος

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved