Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 3 έως 7 Δεκεμβρίου
Μοιραία πάθη, μίση, φθόνοι, κακίες, εμμονές, φοβίες και κατώτερα ένστικτα
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Τα δύο από τα πέντε κοσμικά ραντεβού των ημερών (Αφροδίτη-Άρης, Αφροδίτη-Δήμητρα) είναι μάλλον του ...χεριού μας!
Πολύ πιο «χαλαρές» είναι οι ενεργειακές συνιστώσες του τετραγώνου ανάμεσα στην Ιχθυακή Δήμητρα και την αστρική Αφροδίτη (στον Τοξότη) που γίνεται με ακρίβεια την Τετάρτη αλλά θα μας επηρεάσει από την προηγούμενη.
Οι δύο πλανήτες αναμένεται να στήσουν ένα όμορφο σκηνικό διανθισμένο με καλή παρέα, ευχάριστες στιγμές και -γιατί όχι- αγορές ρούχων, διακοσμητικών ειδών κλπ. Ιδανική στιγμή για να στήσουμε το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο σπίτι μας με τα πιτσιρίκια να χοροπηδάνε ευτυχισμένα. Ωραίες εικόνες, ωραίες προτάσεις, που λέγαμε και στο δημοτικό σχολείο, με το επιπλέον μπόνους του ...χαζολογήματος.
Πάμε τώρα στα πιο ...καυτά!
Γενικότερα, η Αφροδίτη πασχίζει να μετατρέψει την καθημερινότητα μας σε μια κομεντί -ενίοτε ερωτική- με τους πρωταγωνιστές να εκφράζουν όλες τις πλευρές και τα είδη των χαρακτήρων που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ωστόσο, το παιχνίδισμα, το φλερτ και οι ...πονηρές ματιές, δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για όλους και οι θιασώτες του γνήσιου συναισθήματος μάλλον δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουν. Γιατί στην παρούσα φάση το «γήινο» τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη παραπέμπει περισσότερο σε μια στοχευμένη δράση με σκοπό την άντληση πλεονεκτημάτων, παρά σε μια αυθόρμητη εκδήλωση. Το συναίσθημα δηλαδή, υπόκειται στην εξουσία του συμφέροντος ή των must της κοινωνικής ζωής, κάτι που μπορεί να είναι συμβατό με την φύση κάποιων ζωδίων (για παράδειγμα των Ταύρων, των Αιγόκερων ή των Παρθένων) αλλά όχι όλων.
Αν το δούμε απρόσωπα, ως μια διοχέτευση της libido στην παραγωγή ενός συγκεκριμένου έργου, it’s ok. Αντί για τα κρεβάτια στενάζουν τα pc και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Στις σχέσεις όμως είναι (ή θα έπρεπε να είναι) αλλιώς. Όταν η χρησιμότητα και η σκοπιμότητα προηγούνται των πραγματικών «θέλω» ή γίνονται οι βάσεις πάνω στις οποίες κτίζονται οι σχέσεις, οι πιο φιλελεύθεροι και ανυπότακτοι χαρακτήρες είναι βέβαιο πως, είτε θα έχουν τις ενστάσεις τους, είτε θα πέσουν σε λάθη, όντας θύματα μιας διόλου άδολης πολιτικής, ιδιαίτερα αν όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.
Αν λοιπόν στο γραφείο η Ελένη επιδείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Γιώργο ή αντίστροφα ο Γιώργος για την Ελένη, η πρώτη σκέψη θα πρέπει να είναι το τι «παιχνίδια» παίζονται και η δεύτερη το «τι θέλει να ωφεληθεί από μένα».
Κι όλα αυτά δεν τα επισημαίνω εξ αιτίας μιας προσωπικής «αντιπάθειας» σε ανάλογες πρακτικές -ο καθείς εφ’ ω ετάχθη- αλλά εξ αιτίας του.. .master που επιβλέπει τις ζωές μας σε αυτό το διάστημα. Αναφέρομαι φυσικά στον Πλούτωνα, ο οποίος πετάει την σκούφια του για οτιδήποτε «στημένο» ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο, στρώνοντας με ...τρύπες τον δρόμο κάθε ανυποψίαστου/ης.
Της νύχτας τα καμώματα
Οι όψεις που πραγματικά κάνουν κουμάντο στις ζωές μας αυτήν την περίοδο, ορίζουν αυτουργό των πάντων τον Πλούτωνα, που ως αστρικός ...λύνει και δένει!
Σε σύνοδο με τον τροπικό Ήλιο και τον τροπικό Ερμή και σε τετράγωνο με τον τροπικό Άρη, είναι έτοιμος να συνυπογράψει το τέλος παλαιών καταστάσεων και το πέρασμα σε μια νέα φάση, είτε μας αρέσει, είτε ...όχι!
Επιπλέον, ο Πλούτωνας δίνει το δικαίωμα στην «σκιερή» πλευρά της ζωής να πάρει το πάνω χέρι, αφήνοντας μας τρεις επιλογές. Είτε να ενδώσουμε, είτε να αντισταθούμε, είτε να «πετάξουμε» ψηλότερα από τα σύννεφα, εκεί που το φως της ψυχής μας δεν έχει αντίπαλο.
Ξεκινώ με την τρίτη εκδοχή που δεν ορίζεται μόνον από την υπερβατική φύση του μεγάλου θεραπευτή των πάντων, δηλαδή του Ποσειδώνα. Εξ άλλου αυτός ο τρομερός τύπος που εξυψώνει τις συνειδήσεις, σβήνει μονομιάς τα «καρμικά» χρέη και κάνει όλα τα δεινά ...αόρατα, φαίνεται πως λείπει σε ταξίδι και μόνον οι διαπρύσιοι πιστοί του -όσες ή όσοι δηλαδή τον έχουν μόνιμα στις μηχανές τους και κορώνα στο ωροσκόπιο τους- θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητα τους τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που παρέχει. Από την άτρωτη πνευματικότητα και την αναπλήρωση μέχρι το «λούφα και παραλλαγή».
Στην παρούσα φάση περισσότερο ρεαλιστική για όλους δείχνει η προοπτική της διερεύνησης των μυστηρίων και της αποκάλυψης μυστικών ή κρυφών παραμέτρων του εσωτερικού ή του εξωτερικού κόσμου, κάτι που αναφέρεται πρωτίστως στους απανταχού δημιουργούς-ερευνητές. Όποιος ψάχνει βρίσκει, είτε κινείται προς τα βάθη μιας αβύσσου, είτε προς τις εσχατιές του σύμπαντος, είτε απλά ψαχουλεύει το ...συρτάρι του γραφείου του!.
Το ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος εξυπηρετεί άριστα τέτοιου είδους αναζητήσεις-εφαρμογές, αφού μας δίνει την δυνατότητα να ανιχνεύσουμε αδιέξοδα αλλά και αφανείς προοπτικές του παρελθόντος, λύνοντας απορίες ή κατανοώντας και διορθώνοντας τις ελλείψεις και τα κακώς κείμενα.
Και βέβαια οτιδήποτε συμβάλλει στην αφομοίωση άγνωστων περιεχομένων και κατ’ επέκταση στην ενδυνάμωση της συνειδητότητας μας, είναι καλοδεχούμενο.
Στην περίπτωση που ενδώσουμε στους πειρασμούς του Mister Deep, υποκύψουμε δηλαδή στην «σκοτεινή» πλευρά μας, σίγουρα σε πρώτη φάση θα εισπράξουμε τα μπόνους των αμαρτιών μας (υπεροχή, έλεγχο, ηδονή, πλούτη) αλλά όπως και να το κάνουμε η συνέχεια προβλέπεται ...περιπετειώδης, αφού απελευθερώνουμε δυνάμεις που δεν ορίζουμε αλλά μας ορίζουν και μας οδηγούν κατ‘ ευθείαν στο απόλυτο μηδέν. Επιπλέον θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε τους όρους του όποιου «συμβολαίου» τύπου Φάουστ, όταν μας ζητηθεί. Γιατί το γνωστό «τι θα σε ωφελήσει το να κερδίσεις όλο τον κόσμο αν χάσεις την ψυχή σου» παραμένει πάντα επίκαιρο.
Μοιραία πάθη, μίση, φθόνοι, κακίες, εμμονές, φοβίες και κατώτερα ένστικτα συνθέτουν το πάζλ της σκοτεινής μας πλευράς, που ναι μεν υπάρχει αλλά δεν χρειάζεται να μας διαφεντεύει κιόλας.
Το ζήτημα είναι να την αναγνωρίσουμε και αν είναι δυνατόν να την εξημερώσουμε, αναλογιζόμενοι πρώτον πως όλα αυτά υπάρχουν μέσα μας και δεν είναι του ...γείτονα και δεύτερον μήπως τελικά θα έπρεπε να περάσουμε στο plan B, που στοχεύει στην άμεση ή έμμεση εξάλειψη τους.
Είναι σαν να διαπιστώνουμε ξαφνικά πως μέσα στο σπίτι μας φωλιάζουν δυσώδη τέρατα, σαν αυτά που μας σερβίρουν στα ευφάνταστα θρίλερ δεύτερης και τρίτης διαλογής, όπου τα υποψήφια θύματα γίνονται βορά στην σκοτεινή πλευρά του ...σεναριογράφου. Μπορούμε να ουρλιάξουμε, μπορούμε να αηδιάσουμε, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να διαχειριστούμε την κρίση, πριν μας «διαχειριστεί» αυτή.
Αν είμαστε κι εμείς σκηνοθέτες θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο σκηνικό και μάλιστα να το πουλήσουμε με εξαιρετική επιτυχία, καθώς ο εξολοθρευτής Σβαρτσενέγκερ θα ανακουφίζει το φιλοθεάμον κοινό -κι εμάς μαζί. Τι κάνουμε όμως στις περιπτώσεις όπου η ζωή δεν είναι ούτε εικονική, ούτε celluloid;
Κι εδώ είναι που φθάνουμε στην εκδοχή της αντίστασης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό μέτωπο, αφού το ένα είναι προβολή -καθρέφτης, δηλαδή- του άλλου. Οι «κακοί» που σεργιανάνε γύρω μας αντανακλούν μια σκοτεινή πηγή που βρίσκεται μέσα μας, δισυπόστατης ως προς τους σκοπούς και τα αποτελέσματα της.
Από την μια απειλεί να κυριαρχήσει μέσα μας, από την άλλη όμως στην κατάλληλη δόση μπορεί να μας καταστήσει όντα άτρωτα στην ενέργεια της, με τον ίδιο τρόπο που τα εμβόλια μας προστατεύουν από ανεπιθύμητες ασθένειες ή τα δηλητήρια μετατρέπονται σε φάρμακα. Η σωστή δόση είναι το θέμα, κάτι που ισχύει και για την έκτη, έβδομη, όγδοη κλπ δόση της μίζερης Ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας. Αν είναι σωστή, θα θεραπευτούμε, αν όχι άντε γεια!
Με οδηγό την επιστήμη λοιπόν, καλούμαστε να πετύχουμε έναν «ιστορικό συμβιβασμό» που θα επιτρέψει τόσο σε μας όσο και στο «κακό» να συνυπάρχουμε επωφελώς. Και το πρώτο βήμα για να το πετύχουμε είναι πριν κατηγορήσουμε τον οποιονδήποτε, τους πολιτικούς, τα πεθερικά, την κακή μας μοίρα κλπ να κοιταχτούμε στον καθρέφτη απαγγέλλοντας δυνατά το «ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθο βαλέτω».
Θεωρητικά, μια επίσης «έξυπνη» αντίσταση, είναι το να διαβρώσουμε τον «εχθρό» από τα μέσα, ωστόσο η ιστορία έχει αποδείξει πως η συγκεκριμένη μέθοδος έχει συνήθως τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, όταν δεν συνδυάζεται με την απάρνηση κάθε μορφής εξουσίας. Και εκτός από διαβρωτική είναι και γλυκιά η άτιμη!
Όσον αφορά την εσωτερική πραγματικότητα το κλειδί είναι η γνώση, συνυφασμένη όμως πάντα με την αγάπη στον εαυτό μας και τους άλλους.
Το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και με τους εξωτερικούς «εχθρούς», σε αυτό το μέτωπο όμως κυριαρχεί συχνά ο νόμος της ζούγκλας και το «ο θάνατος σου η ζωή μου». Αν λοιπόν δεν είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις δύσκολες απαιτήσεις αυτής της πραγματικότητας και να βουτήξουμε στην βία της χωρίς να λερωθούμε είναι σκόπιμο να την αποφύγουμε. Οι «άλλοι» θα είναι πάντα η Κρίση μας αλλά καλό είναι να την αντικρίσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι γι‘ αυτό.
Για παράδειγμα, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, προϋποθέτει ειδικές γνώσεις-εκπαίδευση αλλά και μια ηθική βάση ικανή να «προσπεράσει» ακόμη και την αφαίρεση μιας ζωής.
Φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις στις Πλουτώνιες εκφάνσεις. Το σεξ και οι ηδονές του είναι ευλογία και κατάρα μαζί, αφού όλα εξαρτώνται από τον βαθμό της συμφωνίας-συμβατότητας των δύο εραστών. Η πεποίθηση μου είναι πως μεταξύ δύο ενηλίκων και αυτεξούσιων προσωπικοτήτων τίποτα δεν είναι «βρώμικο» ή «αμαρτωλό», ατυχώς όμως αυτό το μοντέλο δεν απαντάται συχνά.
Όπως κι αν έχει πάντως, αυτές τις μέρες η σεξουαλικότητα «φοριέται» πολύ σε όλες τις εκφράσεις της και μένει να διαπιστώσουμε στην πράξη τα ...απωθημένα μας!
Η παθολογική ζήλεια πάλι, νοείται συχνά σαν «νοιάξιμο» και οι γέφυρες που μας μεταφέρουν από την κόλαση της υπαρξιακής απόρριψης στον παράδεισο της αποδοχής άνευ όρων είναι εξ ορισμού υπαρκτές. Αρκεί φυσικά να μην πάρουμε τον δρόμο χωρίς επιστροφή, απαντώντας αρνητικά στο Σαιξπηρικό ερώτημα «to be or not to be».
Αντίθετα, μπροστά σε μια διακεκριμένη υπονόμευση, οφείλουμε να πάρουμε μέτρα προστασίας κι εδώ η πληροφόρηση είναι αυτή που θα μας προστατεύσει από τα χειρότερα. Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν κι επειδή ο αποτελεσματικότερος προστάτης είναι ο φύλακας άγγελος μας, ας μην παραλείψουμε να τον μνημονεύσουμε και να ζητήσουμε την στήριξη του. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι που σε κάθε τραγωδία έβαζαν κι έναν «από μηχανής θεό».
Τα κακόβουλα σχόλια, τα σκοτεινά σενάρια, οι φοβίες και οι εμμονές, μπορεί μεν να μας παγιδεύσουν προσωρινά στον «ιστό της αράχνης», ωστόσο οι συνέπειες τους είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες μιας face to face επαφής με τον τρόμο ή την αγριότητα που σπέρνουν στο διάβα τους οι απανταχού φορείς της βαρβαρότητας.
Εκεί είπαμε, χρειάζεται να έχουμε μια ειδική εκπαίδευση -και μπόλικη τύχη- γι’ αυτό και απευχόμαστε το κακό συναπάντημα είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για στοιχεία-στοιχειά της Φύσης.
Όσον αφορά τα ζώδια, με δεδομένες τις θέσεις της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, του Άρη στην Παρθένο και του Πλούτωνα πάλι στον Αιγόκερω, τα δύο συγκεκριμένα ζώδια, όπως και τα απέναντι τους (Καρκίνοι και Ιχθύες) θα είναι πολύ πιο εύκολο να γευθούν την κοσμική ενέργεια σε όλες τις πιθανές μορφές της, από την πιο θελκτική, μέχρι την απευκτέα. Το προς τα που θα κλίνει η ζυγαριά είναι περισσότερο θέμα των προσωπικών προδιαγραφών του καθενός (του γενέθλιου χάρτη του, δηλαδή), απλά καλό είναι να γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ...προσποιηθούν τους αδιάφορους!
Υπάρχουν όμως και οι αστρικές θέσεις.
Αποδέκτες -και χρήστες- της ενέργειας των τριών πλανητών θα είναι επίσης μερίδα των Λεόντων, των Υδροχόων, των Τοξοτών και των Διδύμων με τους δύο τελευταίους όμως να δέχονται εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις, που κινούνται περισσότερο στην κατεύθυνση της αποδόμησης παρά της δημιουργίας.
Κι επειδή μαζί με τον βασιλικό δεν ποτίζεται κι η γλάστρα στο κοσμικό show συμμετέχουν -έστω και σαν guest star- οι έτεροι «σταθεροί» και «μεταβλητοί», ήτοι Ταύροι και Σκορπιοί αλλά και (ξανά) Παρθένοι και Ιχθύες με ειδικό αστερίσκο αυτήν την φορά.
Ως προς τον Άρη και τις εντάσεις που ενεργοποιεί θα πρέπει να έχουν το νου (και το τσαγανό) οι Λέοντες, οι Υδροχόοι, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί που έχουν τον Ήλιο τους στην 16η και 17η μοίρα των ζωδίων τους.
Ως προς τον Πλούτωνα, το «καμπανάκι» κτυπά άμεσα για εκείνες κι εκείνους που έχουν τον Ήλιο τους στην 11η, 12η ή 13η μοίρα Τοξότη, Ιχθύων, Παρθένου ή Διδύμων, αφού καλούνται πρώτον να αποφασίσουν οριστικά με ποιούς θα πάνε και ποιούς ή τι θα αφήσουν και δεύτερον να εναποθέσουν την αθωότητα τους, στον βωμό μιας άτεγκτης πραγματικότητας.
Και για να κλείσω αισιόδοξα, ως προς την Αφροδίτη, την Δήμητρα και τα καλούδια τους, σειρά έχουν πάλι τα τέσσερα μεταβλητά αλλά με τον Ήλιο τους ένα ...κλικ παραπάνω (16η, 17η, 18η και 19η μοίρα Παρθένου, Ιχθύων, Τοξότη ή Διδύμων).. Θα μου πείτε για τρεις μοίρες ψηλότερα αλλάζουν όλα; Και όμως, εδώ ταιριάζει το «μάνα γιατί με έκανες κοντό»!