Όταν η «Ωραία» συναντά τον... μπρουτάλ αγαπημένο της στους ουρανούς, τότε ο ανίκητος επαναστάτης όλων των εποχών, ο έρωτας, θέτει σε δοκιμασία την μάταιη βεβαιότητα μας ότι «όλα είναι υπό έλεγχο». Μπροστά στη δύναμη του, λογικές και καθωσπρεπισμοί γίνονται συντρίμμια, ενώ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει μια ευτυχή ή όχι κατάληξη στο σφιχταγκάλιασμα των αισθήσεων με τις επιθυμίες. Είτε τις δικές μας, είτε των άλλων κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από την αμοιβαία έλξη υπάρχει και η μονομερής, που ενδέχεται να λάβει τον χαρακτήρα μιας άκρως φορτικής σεξουαλικής παρενόχλησης. Δυστυχώς, κατά πλειοψηφία, ακόμη κι αν προσπαθούμε να το ξεχάσουμε, σέρνουμε πολλά σεξουαλικά απωθημένα, που κάτι τέτοιες ημέρες βγαίνουν στον αφρό.
Υπάρχει ακόμη και η εκτός ελέγχου ζήλεια, η οποία δεν θέλει και πολύ για να μετατρέψει το «σ' αγαπώ» σε μια βίαιη προσβολή. Αν και προσωπικά έχω ακούσει αρκετές φορές επιχειρήματα του τύπου «αφού με δέρνει με αγαπάει» ή ότι «το σεξ μετά από ξύλο είναι άπαιχτο», εξακολουθώ να μένω ενδεής μπροστά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, που μάλιστα έχουν και τις παράπλευρες απώλειες τους. Το πραγματικό θύμα της υπόθεσης καταλήγει να είναι η φίλη ή ο φίλος που μπήκε στη μέση για να υπερασπιστεί το θύμα της επίθεσης...
Πάμε όμως στα «κλασικά- εικονογραφημένα» της σύμπραξης ανάμεσα στον Άρη και την Αφροδίτη.
Κατ' αρχήν, αν είμαστε μόνοι και «ψαχνόμαστε», κάτι τέτοιες ημέρες αποδεικνύονται βούτυρο στο ψωμί μας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τον έρωτα της ζωής μας ή απλά για ένα καυτό one night stand. Οι φερομόνες -ουρί του παραδείσου για τους φιλήδονους και Άρπυιες για τους πουριτανούς- δονούν το είναι μας φέρνοντας στην επιφάνεια ακόμη και τις πιο... ακόλαστες επιθυμίες. «Άντρα θέλω, τώρα τόνε θέλω» κατά τη γνωστή παροιμία, η οποία βέβαια μπορεί να αναφέρεται το ίδιο τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.
Τα στρώματα -και όχι μόνον- αναστενάζουν και... χαρά στους γείτονες!
Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε ελεύθερους και δεσμευμένους. Εξάλλου, τι νόημα έχει να σε θέλω μόνον αν είσαι ελεύθερος/η; Τς τς τς... Υποκρισία! Γιατί ο καθωσπρεπισμός και τα ταμπού να αποτρέψουν μια διεκδίκηση κι ένα θεσπέσιο πανηγύρι των αισθήσεων και των συναισθημάτων; Έτσι σκέφτεται ο πανδαμάτωρ Έρωτας, ενδεδυμένος τη στολή του Βελζεβούλ. Σπέρνει πειρασμούς και θερίζει ηδονές, αλλάζοντας ενίοτε τη γεωμετρία της ζωής μας. Οι ευθείες αντικαθίστανται από... τρίγωνα, ισοσκελή, ισόπλευρα ή σκαληνά. Που να πιάσουμε και την στερεομετρία με τα πολυεπίπεδα σχήματα!
Ωστόσο στην Ευκλείδιο Γεωμετρία υπάρχουν κι άλλες εκδοχές, πέραν του τριγώνου: Όταν -λέει- δύο παράλληλες ευθείες τέμνονται από μια τρίτη (το τρίτο πρόσωπο, ντε...), τότε σχηματίζονται πολλές γωνίες. Εντός, εκτός, επί τα αυτά και εναλλάξ, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον έρωτα με τις γωνίες-αγωνίες του. Εντός, εκτός, επί τα αυτά και εναλλάξ στις αγκαλιές, τον έβδομο ουρανό και τα πατώματα...
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη στον Κριό είναι σίγουρα μια θελκτική «βόμβα» στην καθημερινότητα μας, δεν έχει ωστόσο μόνον την φανερά ερωτική ή σεξουαλική διάσταση της.
Πολλές φορές εκδηλώνεται ως «αποπροσανατολισμένος» έρωτας, όχι δηλαδή προς ένα πρόσωπο αλλά γενικά προς τη ζωή, ένα αντικείμενο ή μια ιδέα. Εδώ, πέρα από τα ξεφαντώματα και τον ροκ τρόπο ζωής, που (καλώς) έρχονται για να εκτονώσουν το ασυγκράτητο πάθος μας για ζωή, έχουμε να κάνουμε με ψυχικές «τρίπλες» που ευελπιστούν να υπερβούν τις αμαρτωλές παγίδες μιας σφοδρής επιθυμίας, μεταστοιχειώνοντας το αντικείμενο του πόθου από πρόσωπο σε απρόσωπο.
Ο έρωτας μας δηλαδή μπορεί να αναφέρεται πλέον σε ένα πολιτικό φορέα ή μια ομάδα και σε αυτήν την περίπτωση όμως τα χαρακτηριστικά της όψης παραμένουν αναλλοίωτα: Το πάθος, το πείσμα, η ζήλεια και ενίοτε ο φανατισμός περισσεύουν, χώρια που η ανικανοποίητη σεξουαλικότητα εκδηλώνεται μέσω λεκτικών απειλών που ξέρουν πολύ καλά όσες και όσοι συχνάζουν στα... γήπεδα! Κι αλίμονο σε όποιον ή όποια τολμήσει να πάει κόντρα στις φουσκοθαλασσιές του «ασθενούς». Πρακτικά και επιστημονικά, τον λόγο έχουν πλέον ο Φρόιντ, ο Ράιχ, ο Γιουγκ, ο Γιάλομ και οι λοιποί συγγενείς...
Τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι...
Η συγκεκριμένη σύνοδος έχει όμως και μια ιδιαιτερότητα. Η συμμετοχή της Έριδας, μπορεί πρώτον να μεταφέρει το ερωτικό κρεσέντο στους εργασιακούς χώρους ή τα κάθε είδους θεραπευτήρια, δίνοντας μια εντελώς πικάντικη διάσταση στην... (εργασιο)θεραπεία και δεύτερον να οπλίσει με περίσσιο πάθος ή θάρρος τους «μικρούς», όχι ηλικιακά αλλά κοινωνικά. Έτσι θα πρέπει να ξεχάσουμε σκέψεις του τύπου «αυτός/η δεν μου γεμίζει το μάτι» ή «σιγά την... μπασκλασαρία», αφού οι καιροί είναι πονηροί και... γόνιμοι για τους παρέχοντες υπηρεσίες! It's good to be a batler ή -θα συμπλήρωνα- κηπουρός, υπηρέτρια, νοσοκόμα, σωφέρ, γυμναστής, μασέζ, κομμώτρια, μανικιουρίστ, μοδίστρα κλπ.
Τα ζώδια που καλούνται να διαχειριστούν με το δέοντα «σεβασμό» την ορμητική επιρροή του Άρη πάνω στην Αφροδίτη, είναι πρωτίστως τα παρορμητικά (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) με την Παρθένο να κλείνει το top five. Παράλληλα, οι τελευταίοι των μεταβλητών (εκτός από τους Παρθένους, οι Ιχθύες, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 26η μοίρα του ζωδίου τους) είναι επίσης ανοικτοί σε προκλήσεις και πικάντικες ιστορίες, είτε τους αρέσει, είτε όχι.
Κι εδώ είναι αναγκαία μια υπενθύμιση. Η ενέργεια των δύο πλανητών δεν χάνεται και δεν εξαφανίζεται, όσα στοπ κι αν επιχειρήσουμε να θέσουμε, επιστρατεύοντας το ηθικό μας οπλοστάσιο, προ των πυλών της «αμαρτίας». Το ζήτημα συνήθως είναι το αν θα είμαστε οι δράστες ή οι παθόντες, οι πολιορκητές ή οι πολιορκούμενοι.
Όσον αφορά ειδικά μια υπάρχουσα ερωτική σχέση, που «εκτίθεται» στην ενέργεια μιας συνόδου Αφροδίτης-Άρη, αν αρνηθούμε να πάρουμε την πρωτοβουλία ενός «παιχνιδιού», ενδέχεται τελικά να «λουστούμε» την παρασπονδία από τον/την σύντροφό μας. Κι εκεί, τα πράγματα που ορίζουμε αρχίζουν να γίνονται ολοένα και λιγότερα. Δύσκολο το δίλημμα αλλά υπαρκτό...