Πως δημιουργούμε το κάρμα μας καθημερινά;

Πώς θα δημιουργήσουμε καλό κάρμα στη ζωή μας;

Πως δημιουργούμε το κάρμα μας καθημερινά;

Το ταξίδι για να ανακαλύψεις το κάρμα σου είναι ένα σημαντικό ταξίδι για τον καθένα που θέλει να αλλάξει την ζωή του και να την καλυτερεύσει. Γιατί, έτσι και αλλιώς, τα συμπαντικά γεγονότα μας στρέφουν όλους σε αυτήν την πορεία. Οι αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας είναι μεγάλες και αν δεν στραφούμε στην εσωτερική αναζήτηση, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η λέξη κάρμα στην Αρχαία Ελλάδα σχετίζεται με τον νόμο του αντιπεπονθότος. Επίσης στη Μάνη κάρμα λένε το μαύρο χρώμα.

Τι είναι ο Νόμος του αντιπεπονθότος:

Αντιπεπονθός είναι ο αρχαιοελληνικός όρος για το Kάρμα. Κάθε σπόρος τείνει να φέρει στο φως τον αντίστοιχο καρπό. Κάθε πράξη γεννάει τα αντίστοιχα αποτελέσματα γι' αυτό οι επιλογές μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συνειδητές και να εκπορεύονται από τον Ανώτερο Εαυτό μας.

Προτροπές που είναι αναγκαίες για να τις ακολουθήσετε:

Να είσαι προσεκτικός. Ζύγισε τις συνέπειες. Άκου την καρδιά σου.

Στα σανσκριτικά κάρμα σημαίνει γενικά πράξη. Κατά τον Ινδουισμό και το Βουδισμό, το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος, προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα κάποιας αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Έτσι, ο νόμος του κάρμα ταυτίζεται με τον νόμο της αιτιότητας, της αναπόφευκτης δηλαδή σχέσεως αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ο νόμος της δικαιοσύνης και της ισορροπίας.

Σύμφωνα με τη δοξασία αυτή, το κάρμα ακολουθεί τον άνθρωπο κατά τις επίγειες ενσαρκώσεις του, τις συνθήκες των οποίων και προσδιορίζει. Έτσι, όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται τόσο λιγότερο εξαρτάται από τα δεσμά του κάρμα, με συνέπεια να καταστεί ο ίδιος συνειδητός δημιουργός των συνθηκών της ζωής του.

Η σχέση αίτιου - αποτελέσματος και εμμέσως η ηθική συνέπεια του νόμου του κάρμα στα πλαίσια της χριστιανικής διδασκαλίας έχει διατυπωθεί ότι αντιστοιχεί στη ρήση του Αποστόλου Παύλου όπου επισημαίνεται:

«Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει» ( Προς Γαλάτες 6:7).

Πως γίνεται τελικά αυτή η περίφημη εξέλιξη για να μπορέσουμε "να αποφύγουμε" το κάρμα ή τελικά να μην δημιουργήσουμε άλλο με την συμπεριφορά μας;

Τα πρότυπα που επαναλαμβάνονται μας δείχνουν τις ανάγκες μας. Που σημαίνει ότι κάθε συνήθεια που αποκτούμε και για κάθε εμπειρία που βιώνουμε ξανά και ξανά, το κάθε πρότυπο επαναλαμβάνεται. Υπάρχει μέσα μας μια ανάγκη. Η ανάγκη αυτή ανταποκρίνεται στην πεποίθηση που έχουμε. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη, δεν θα την εξωτερικεύαμε και δεν θα είμαστε αυτό που είμαστε. Δηλαδή να παράγουμε κάρμα και να μετατρέπεται η ζωή μας σε πολύ δύσκολη.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved