Αυτό είναι το spirit animal του ζωδίου σου!

Το spirit animal είναι μια μεταφορική έννοια, για τα χαρακτηριστικά που μπορεί να μοιράζεσαι με ένα ζώο και κατά μια έννοια, σε προστατεύει.

Σοφία Ανδρικοπούλου
Αυτό είναι το spirit animal του ζωδίου σου!

Η έννοια ενός ζώου που σε προστατεύει, έχει τις ρίζες της στην πνευματική παράδοση των Ινδιάνων. Αναφέρεται στην ιδέα ενός ζώου που λειτουργεί ως τοτέμ και σε καθοδηγεί/προστατεύει.

Πάμε να δούμε το spirit animal του κάθε ζωδίου!

ΚΡΙΟΣ

Το Τσίτα (Cheetah), ή και ο Μαύρος Πάνθηρας, αναφέρονται ως τα δυο πνευματικά σου ζώα. Είναι γρήγορα, καλοί μαχητές και έχουν θάρρος. Δεν κρύβονται και δεν παίζουν παιχνίδια με… το θύμα τους!

ΤΑΥΡΟΣ

Ομόφωνα, η Αρκούδα είναι το πνευματικό σου ζώο. Δυνατή, ακλόνητη, τρομακτική, αλλά τρυφερή με τα μικρά της (όσους αγαπάει, δηλαδή). Νομίζω ότι η περιγραφή, σου ταιριάζει γάντι. Η Αρκούδα, εμμένει, δεν υποχωρεί και κάνει πάντοτε αυτό που θέλει!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πνευματικό σου ζώο είναι το Άλογο, αλλά θα βρεις και αναφορές που θέλουν και την Αλεπού να είναι το πνευματικό σου ζώο. Σωστές τις βρίσκω αμφότερες, αφού και τα δυο ζώα, εξυμνούνται για το πόσο έξυπνα και επικοινωνιακά είναι. Το Άλογο θέλει να είναι μόνο του κάποιες στιγμές, όπως ακριβώς κι εσύ κι η Αλεπού, φημίζεται για το πόσο καταφερτζού είναι!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

2 spirit animals θα σου παρουσιάσω κι εσύ ταυτίσου με αυτό που θέλεις. Ο Ελέφαντας είναι το πρώτο (και μεταξύ μας, αυτό που εγώ προσωπικά προτιμώ) και ο Τάρανδος είναι το δεύτερο. Βέβαια μπορεί να διαβάσεις κι ότι ο σκύλος ή ο λαγός, αλλά ο Ελέφαντας και ο Τάρανδος, μου ταιριάζουν καλύτερα για εσένα που έχεις δύναμη, αλλά δεν την διαφημίζεις και ζεις ήρεμα, μέχρι… να σε πειράξουν!

ΛΕΩΝ

Πριν πούμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το ζώο που θα ταυτιζόσουν μαζί του είναι ένα Λιοντάρι, να σου πω ότι το πνευματικό σου ζώο, θα μπορούσε να είναι το παγώνι, που στέκεται μόνο του και περήφανο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Αλεπού που είναι πανέξυπνη είναι το spirit animal σου. Σου ταιριάζει γιατί παρατηρεί, μαθαίνει, προσαρμόζεται, επιβιώνει, ξεγελά με την εξυπνάδα της! Είναι μοναχική, αλλά χαίρεται και την παρέα, όταν την βρίσκει! Δεν νομίζεις ότι σου ταιριάζει, γάντι;

ΖΥΓΟΣ

Θα συναντήσεις πολλά άρθρα που ορκίζονται ότι το πνευματικό σου ζώο, είναι ο Κύκνος. Τείνω να συμφωνήσω με την αναφορά, όμως να κρατήσεις και μια σημείωση που λέει ότι και ο σκύλος (που είναι πιστός σύντροφος), θα μπορούσε να είναι το πνευματικό σου ζώο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το Φίδι, κατά γενική ομολογία, είναι το απόλυτο spirit animal σου! Να σου θυμίσω ότι κάποτε γράψαμε ένα άρθρο για τις 8 μορφές που παίρνει ένας Σκορπιός κατά την εξέλιξη του και το Φίδι, ήταν μια από αυτές! Φίδι λοιπόν, γιατί είναι επικίνδυνο όταν το πειράξεις, μυστηριώδες και… αθόρυβο!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Κουκουβάγια, η σοφή, που μπορεί να γυρίσει το κεφάλι της περιστροφικά 360 μοίρες και δει από όλες τις πλευρές, είναι το πνευματικό σου ζώο. Η Κουκουβάγια βλέπει στο σκοτάδι και είναι άριστη κυνηγός. Θα βρεις αναφορές που θέλουν και το Άλογο, αλλά και τη Γάτα, να είναι πνευματικά σου ζώα. Προτιμώ τους Ινδιάνους που πιστεύουν ότι η Κουκουβάγια είναι το σύμβολο σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παρόλο που συχνά διαβάζω ότι το spirit animal σου είναι η Αγριοκατσίκα, ή η Χήνα (ναι, καλά διάβασες, η Χήνα), εγώ πηγαίνω με το ρεύμα που θέλει το Βουβάλι (στην Κινέζικη Αστρολογία, Αιγόκερως και Βουβάλι, ταυτίζονται λόγω δύναμης κι επιβολής) και τον Χρυσό Αετό ή το Αρσενικό Ελάφι! Εσένα, ως Αιγόκερω, ποιο σε τραβάει πρώτο; Αυτό να διαλέξεις!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το Δελφίνι (ναι, κι ας μου πεις ότι ταιριάζει στους Ιχθύες), είναι το spirit animal σου! Ελεύθερο, πανέξυπνο, επικοινωνιακό κι αδέσμευτο, σαν κι εσένα! Σοφό, αλλά και περιπετειώδες, φιλικό, αλλά και απρόσιτο, όταν το θελήσει, το Δελφίνι, είναι το απόλυτο spirit animal σου!

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Λύκος και ο Χαμαιλέοντας είναι τα δυο spirit animals σου! Θα δεις ίσως και το Ψάρι (τι πρωτότυπο!), ή κάπου γραμμένο, αλλά εγώ ψηφίζω τα δυο πρώτα που σου ανέφερα. Σου ταιριάζει ο μοναχικός Λύκος αλλά και ο προσαρμοστικός Χαμαιλέοντας. Ξέρεις πως να υπάρχεις σε αγέλη και πως μοναχός σου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved