Να γιατί ο Λέοντας είναι παρεξηγημένος

Κι όμως, το Λιοντάρι είναι από τα πλέον παρεξηγημένα ζώδια και άσε με να σου πω δυο κουβέντες πάνω στο θέμα!

Σοφία Ανδρικοπούλου
Να γιατί ο Λέοντας είναι παρεξηγημένος

Αν έχεις ωροσκόπο ή Σελήνη στον Λέοντα ή κάποιον άλλον προσωπικό πλανήτη, διάβασε, γιατί κι εσύ θα συμφωνήσεις, ότι ζώδιο κι αν είσαι!

Ο Λέοντας θεωρείται από πολλούς η επιτομή του εγωιστικού κι αυτάρεσκου ανθρώπου. Για κάτσε όμως, για ποιον εγωισμό μιλάμε; Ζούμε στην εποχή των θετικών δηλώσεων (positive affirmations). Όταν το Λιοντάρι, εδώ και κάτι αιώνες, έκανε φανερά και χωρίς να ντρέπεται, μπροστά σε όλους μας τις θετικές δηλώσεις για τον εαυτό του, το λέγαμε «ψωνάρα» και το κοιτούσαμε με μισό μάτι!

Κι όμως, είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει κάποιον Λέοντα ή κάποιον με Λέοντα στα τρία μεγάλα του (Ήλιο, ωροσκόπο, Σελήνη), να λέει «μα τι ωραίος που είμαι! Μα τι τέλεια που τα κάνω όλα!». Φυσικά τα λέει με λίγο χιουμοράκι, αλλά τα λέει! Και καλά κάνει, στην τελική! Μήπως να ξεκινούσαμε να το πράττουμε κι οι υπόλοιποι, μπας και το Σύμπαν ξεγελαστεί, ακούσει και μας κάνει κανένα δωράκι;

Επίσης, πόσες φορές δεν λέμε ότι ο Λέοντας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του; Ε, και; Εμείς οι αγνές ψυχές σκεφτόμαστε τους άλλους, μόνο και τίποτε άλλο; Κι εκείνος σκέφτεται τους άλλους, αλλά στο λογισμικό του είναι γραμμένο, μια πολύ μεγάλη αλήθεια: «αν δεν είμαι εγώ καλά, μέσα κι έξω μου, πως θα φροντίσω και τους άλλους, που τους αγαπώ και τους νοιάζομαι;». Έλα πες μου τώρα, ότι έχει άδικο!

Τέλος, μην κοιτάς τον Λέοντα με μισό μάτι, σκεπτόμενος ότι είναι όλο λόγια και δεν κάνει τίποτα. Κάνει, αλλά με τον δικό του τρόπο. Το καλύτερο όμως, για εμένα, δεν είναι αυτό. Το καλύτερο είναι πως ότι κάνει, το κάνει όποτε επιλέξει, όπως επιλέξει, χωρίς να νιώθει ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ή να γίνει αρεστός με το αποτέλεσμα των πράξεων του! Οκ, το παραδέχομαι! Τον ζηλεύω!

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved