Κριός και Λέων: Γιατί «σφάζονται»;

Πες μου ότι κι εσύ το έχεις παρατηρήσει: υπάρχει τρελός ανταγωνισμός μεταξύ Κριαριών και Λεόντων, για το ποιος είναι ο αρχηγός και ο καλύτερος!

Σοφία Ανδρικοπούλου
Κριός και Λέων: Γιατί «σφάζονται»;

Μεταξύ μας, το καταλαβαίνω, διότι το Κριάρι, σου λέει και με το δίκιο του «στάσου, ρ€ μεγάλε! Εγώ είμαι το πρώτο ζώδιο, εγώ πάω μπροστά με ορμή διότι έχω κι έναν Άρη χορηγό, εγώ είμαι η αρχή όλων, εγώ εκφράζω την πρώτη σύλληψη και αντίληψη του «εγώ»… εγώ, εγώ, εγώ…». Πως να το αδικήσεις; Έχει τα δίκια του.

Κι έρχεται και ο Λέοντας και σου λέει «Με τον Ήλιο, την πηγή της ζωής και το Φως των όλων, εγώ είμαι αυτός που λάμπει, αυτός που ξεχωρίζει, εκείνος που υλοποιεί κι εκφράζει το ώριμο, πλέον, «εγώ» στην ατόφια και συνειδητοποιημένη μορφή του! Να πω ότι έχει άδικο, το λιοντάρι; Δεν θα το πω, γιατί έχει απόλυτη λογική σε ότι λέει!

Γιατί όμως «σφάζονται» κι ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση, τα δυο αυτά ζώδια; Μα φυσικά διότι και τα δυο είναι ζώδια δυνατά, εκφραστικά, πηγαία, ζώδια της Φωτιάς, που καίει κι τροφοδοτεί με ενέργεια τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε, είναι η ποιότητα που εκφράζει κάθε ζώδιο στην αρχική του μορφή.

Ο Κριός είναι η αρχή, η καθαρή δύναμη, η ορμή, το παιδί που ξεκινάει με άγνοια φόβου, θράσος και τσαμπουκά! Ο Κριός βάζει τον εαυτό του πρώτο, με αγνότητα και τον εγωκεντρισμό ενός παιδιού, όχι με κακή σκέψη ή υστεροβουλία. Αυτή η λέξη, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ενός Κριού. Ο Λέοντας είναι το παιδί που έγινε πλέον ενήλικας, έχει τιθασευμένο θάρρος (το θράσος που απέκτησε εμπειρία κι έγινε επιλεκτικό θάρρος), συνείδηση του εαυτού του με υψηλό ηθικό και γερά χτισμένο εγωισμό.

Αν με ρωτάς ποιος είναι ο αρχηγός, θα σου απαντήσω πως και τα δυο ζώδια είναι αρχηγοί της ζωής τους κι αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει. Αγαπώ την αγνότητα και την αυθεντικότητα του Κριού, αλλά χαιρετίζω και σέβομαι την στιβαρή αυτογνωσία του Λέοντα!

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved