Γράμμα αγάπης στον Σκορπιό

Αγαπημένε μου Σκορπιέ, αυτό είναι γράμμα αγάπης προς τα εσένα, που τόσο σε έχουμε αδικήσει και σου έχουμε φορέσει ταμπέλες άδικες και κατάφορα ψευδείς!

Σοφία Ανδρικοπούλου
Γράμμα αγάπης στον Σκορπιό

Αγαπημένε μου Σκορπιέ!

Σε ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να είμαι ο εαυτός μου με όλες μου τις αδυναμίες και τα μελανά σημεία. Ξέρω πως ότι ήταν να κρίνεις πάνω μου (για να αποφασίσεις αν θα είμαστε φίλοι ή εχθροί), το έκανες όταν με πρωτογνώρισες. Από εκεί και πέρα, με δέχτηκες όπως ακριβώς είμαι. Με συγχωρείς, με αποδέχεσαι, με προστατεύεις.

Είμαι γυμνός απέναντί σου, κι όμως δεν φοβάμαι τίποτα. Μπορώ να είμαι η χειρότερη εκδοχή του εαυτού μου και πάλι με δέχεσαι. Μπορεί να μου πεις καμιά κουβέντα (και είναι έξω από τα δόντια και πέρα για πέρα αληθινή), αλλά με κρατάς σφιχτά δίπλα σου.

Παρόλο που δεν θέλεις να δείχνεις σε κανέναν τα τρωτά σου σημεία, εγώ μπορώ να τα δείχνω σε εσένα. Δεν φοβάσαι την (συναισθηματική) εγγύτητα, την οικειότητα, το άγγιγμα ψυχής. Απεναντίας το επιζητάς και πονάς όταν δεν το βρίσκεις.

Σε παρατηρώ και μαθαίνω πως είναι να μετατρέπεις τον πόνο σε ενέργεια που μεταμορφώνει. Βλέπω πως είναι να αντηχεί μέσα σου η δύναμη, να αλλάζει μορφή και να όταν παίρνει καινούργιο σχήμα, είναι πάντα καλύτερο από εκείνο που άφησες για πάντα πίσω σου. Μπορείς να περπατάς στο σκοτάδι, μα γνωρίζεις πάντοτε που είναι το φως κι εκεί καταλήγεις.

Μαζί σου κάνω μοναδικές συζητήσεις και ακουμπάω θέματα ταμπού, ή θέματα που πονάνε. Θέματα που πάνε πολύ βαθιά, αλλά έχεις το νου και την ψυχή, το ένστικτο και τη θύμηση του πόνου, για να μπορείς να μιλήσεις άνετα για αυτά.

Σκορπιέ μου, μου διδάσκεις πώς να ζω χωρίς να επιδεικνύω την δύναμη μου. Με μαθαίνεις πώς να κοιτάζω και να βλέπω τα πράγματα πίσω από τις εικόνες, μου δείχνεις πως είναι να βασίζεσαι πάνω στο ένστικτό σου κι αυτό να μην σε προδίδει ποτέ, απλά και μόνο, γιατί ησυχάζεις το νου από τον θόρυβο των γύρω σου κι ακούς.

Σκορπιέ, σε ευχαριστώ που μου μαθαίνεις ότι για να αγαπήσω τους άλλους, πρέπει να αγαπήσω και τον εαυτό μου, με τρόπο ήρεμο και ήσυχο, όμως ουσιαστικό. Σε ευχαριστώ γιατί η αγάπη σου, είναι ακλόνητη, ισχυρή, μεταμορφωτική, αλλά και τόσο, μα τόσο, ουσιαστική. Αγαπάς σαν σκύλος και μας φυλάς σαν Κέρβερος. Είσαι το φυλαχτό μου…

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved